reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

nie bajka no dzisiaj dużo się dzieje, ale nie pamiętam kto:-( a ty już bylas na pierwszym usg?

reklama
Ja również jestem kwietniowka 2015. I ciekawa jestem czy dalej byłybyście takie wyrozumiale jakby chodziło w Waszą grupę. Gdyby Was tak oszukala jak nas. Pokazywała nam zdjęcia z brzuchem i dzieci które nie są jej. To według Was jest normalne. Najlepiej nic się nie odzywać, siedzieć sobie cicho i niech dalej kłamie? bo to dla jej dobra. Ona ma urojona ciążę. To chyba lepiej żeby ktoś z jej
Bliskich dowiedział się o problemie i pomocv jej teraz póki ta choroba nie jest tak bardzo zaawansowana.

Kate, spieszę z pomocą :)

LIPIEC

10: najki - wizyta przedstymulacyjna
10: Bety 72: wizyta przed crio
10: annemarie: wizyta przed crio
13: Bety 72: udany criotransfer
13: Emenems i Stefan/ia - wizyta kontrolna u rodzinnego
14: Daria - wizyta kontrolna przed crio
14: Sykatynka - wizyta kontrolna
15: Szkrabek - usg połówkowe
16: Madziulka - spotkanie z Kacperkiem
17: kate - usg połówkowe
20: Daria - udany transfer
20: niebajka - wizyta serduszkowa :)
21: Inka - konsultacja
22: Najki - punkcja
22: Sykatynka - usg prenatalne
27: Najki - udany transfer
30: kate - spotkanie z maluszkiem przez usg

Stacy - stymulacja i udany transfer
Annemarie - udany criotransfer

Hej dziewczynki,

proponuje zajac sie swoim zyciem i problemami i nie wlazic z buciorami w zycie innych !!!!Nie bede sie wlanczac do dyskusji bo jest ona cholernie nie smaczna i nie na miejscu:-(

Wrocilismy od dok (bylismy w kwestii crio) jak na razie nie ma znaku o zblizajacej sie owulacji ,wiec na razie dupa blada;-)we wtorek nastepna kontrolaz nadzieja ,ze cos sie ruszy:tak:.Ale ,, mozecie przywitac na forum szczessliwa posiadaczke NK komorek. Moje wynik juz byly ,ktorych sie za 3 tygodnie spodziewalam.,. 4 strony z wynikami, jak to czytam to japonski jest przy tym niczym;-)i...

z Hematologii wynika podwyzszone MCV- 105,3 (norma 80-96) i MCHC zanizone 30,4 (norma 32-36) Co to jest ,nie mam pojecia. NK (killer zellen ) wartosc to 14,8 (norma 12-15).

Antyciala przeciwko Spermie mam tez lekko podwyzszone ,wartosc to 68,75 a norma jest do 60.

biore teraz Prednisolon i podwojne dawki folio. I sie ciesze jak glupia,bo wiem wreszcie co moze byc powodem niepowodzen. Zawsze lepiej jak czlowiek ma sie czego zaczepic.Buziaki:-):-):-):-)

Zgadza sie Anulka - ale szykanowanie chorej osoby nie jest dobre.
To juz raczej nie kłamstwo bo jak ma urojona ciąże to ona w to wierzy i pomoc oczywiscie ze tak ale wtedy pisze sie troche inaczej o takiej osobie ... Czesc dziewczyny wyszło na jaw ze olusia nie ma dzieci nie była s ciazy wszystko jest zmyślone jest spora szansa ze jest chora
Czy cos takiego anie ze jest wstrętnym kłamliwym trollem

Annemarie - a ty chciałaś na naturalnym cyklu podchodzić? Skąd taki wybór?
NK to masz wartość procentową 14.8? To nie jest tak źle, ja miałam 17 a się udało, ale to prawda że brałam sterydy przed transferem i biorę nadal. Ale np. prof. Jerzak powiedziała, że ona przy poziomie 17% nie wprowadzałaby żadnego leczenia, że to nie jest wysoki poziom... Więc trochę zależy na kogo trafisz...

Annemarie - a ty chciałaś na naturalnym cyklu podchodzić? Skąd taki wybór?
NK to masz wartość procentową 14.8? To nie jest tak źle, ja miałam 17 a się udało, ale to prawda że brałam sterydy przed transferem i biorę nadal. Ale np. prof. Jerzak powiedziała, że ona przy poziomie 17% nie wprowadzałaby żadnego leczenia, że to nie jest wysoki poziom... Więc trochę zależy na kogo trafisz...

podchodze do crio,stad taki wybor,na razie czekamy na owulacje a potem podlaczymy leki.Ja mam owulacje,w sumie miala do poki nie zaczelam prac hormonow jak w zegarku.mamnadzieje,ze teraz tez tak bedzie.Jak sie przesunie o 2 dni to nie bedzie tez katastrofy.

Witam Was :)
Jak widac jestem tu nowa ;-). Siedze sobie w domu i ciagle szukam info na temat IVF. Te dni oczekiwania sa niemilosierne :-(.
Pewnie jak u kazdej z Was. Przepraszam za moj brak znakow interpunkcyjnych ale przebywam za granica i nie mam polskich znakow na klawiaturze a szukanie ich przy kazdym prawie wyrazie jest nurtujace :wściekła/y:.
a wiec moze zaczne cos od siebie . Mam juz dwojeczke pociech syna 16 lat, core 9. sa to ciaze naturalne. Od 3 lat jestem w zwiazku z nowym partnerem , teraz juz z mezem :-D, i staramy sie o baby juz od 2,5 roku no i niestety nie udaje sie :-(. w wspomne ze on tez ma juz core z pierwszego w zwiazku , wiec oboje powinnismy byc plodni , zwlaszcza po wielu badaniach bylo wszystko ok. Ale jednak cos nie udaje.
Wczoraj mialam transfer , 2 kropeczki :-). samej z tymi oczekiwaniami jest strasznie trudno, dlatego postanowilam do Was dolaczyc i podzielic sie moimi radosciami czy watpliwosciami. a ewentualnie nawet ktorej z Was pomoc jesli bede mogla oczywiscie doradzic . Czytam u uwaga Wasze posty i razniej jest kiedy sie widzi ze wiele jest kobiet , takich jak ja , ktore rowniez borykaja sie z watpliwosciami,strachem moga sie nawzajem wspierac ;-).

Annemarie - to chyba znaczy, że masz ogólnie do czynienia z dobrymi lekarzami, którzy wolą cię poobserwować niż od razu wciskać hormony... ja też zawsze miałam owu jak w zegarku, a mimo tego w invikcie nawet mowy nie mogło być o cyklu naturalnym....

reklama
No to annamaria powodzenia na next wizycie, a dziś czekamy na Bety:-) bardzo Ci kibicuje i jednoczesnie ucze sie co moze byc nie tak. Zapisałam sie juz na wizyte w siepniu w Bocianie u dr Mrugacza mam nadzieje , że to dobry wybór :tak:w poniedziałek tylko formalnosci z przeniesieniem, zastanawiam sie czy juz przed ta wizytą zrobic baranie NK komorek lub kariotypy czy czekac co lekarz zadecyduje

Do góry