reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny

Daaawno mnie nie było, i przyznam szczerze nie czytałam formu. Chciałam odpocząć po tych przeżyciach. Właśnie kończy mi się@ i w piatek jadę na wizytę kontrolną pierwszą po poronieniu. Niestety nie mam na nią wcale a wcale ochoty i jak wcześniej nie mogłam sie doczekać to teraz jakoś mi wszystko jedno. To raczej mąz mnie naciska żeby jechać i zaczynać wszystko jak najszybciej. Narazie mi się nie chce. Jak sobie pomyśle że znowy coś lekarz wymyśli a to takie badanie a to takie leki ..... to mi niedobrze!:wściekła/y: Tak bym chciała żeby tym razem było z górki a nie tylko kłody pod nogi!!!
Droga Meg - trzymaj się dzielnie i posłuchaj swojego M. Oni czasem maja racje :) Nastepne podejscie bedzie z happy end'em :)

reklama
gucia

a, to rozumiem.... mialas wiec 2 poronienia - warto zbadac immunologie....przy dlugim twoje komorki powinny byc lepsze

immunologie - przeciwciala wszelkiej masci poczynajac od najczesciej spotykanych: przeciwtarczycowe, antyfosfolipidowe, ANA... i komorki NK

Meg-> ja z calego serca Tobie kibicuje, ale rowniez uwazam, ze powinnas byc gotowa na kolejne leczenie, nic na sile. Jak potrzebujesz troszke czasu, to moze lepiej troszke poczekajcie i podejdziesz do wszystkiego, jak juz bedziesz pewna, ze tego chcesz

po poronieniu robi się zazwyczaj przeciwciała kardiolipinowe w klasie IgM i IgG oraz toczeń. Sama je też robiłam po poronieniu:-(

Witam wszystkie Dziewczęta :-D Znów kilka dni mnie tu nie było a widzę, ze dzieje się, oj dzieje :-)
Wszystkim z pozytywnymi testami SERDECZNIE GRATULUJĘ!!!
Za wszystkie testujące lada chwila trzymam kciuki!!!
No i badzo mi przykro i mocno ściskam te, którym się nie udało...
Przepraszam, że nie wymieniam was każdej z osobna ale boję się, ze po kilku dniach nieobecności nie ogarniam tu wszystkiego i mogę kogoś pominąć...
bzzzz - oczywiście cały czas Ci mocno kibicuję i trzymam kciuki. Mamy zbliżone historie i liczę, że w obu przypadkach skończy się happy endem :-) Może wyjdzie tak,że w podobnym czasie bedziemy testować. Aczkolwiek ja się już na nic nie nastawiam, bo od marca próbuję podejść do transferu i już 3 razy trzeba było wszystko odwoływać. Marzę, by końcem czerwca udało się w końcu doprowadzić do transferu. Podobnie jak Ty chcialabym po transferze wziąć trochę wolnego bo ostatnim razem chodziłam cały czas do pracy, miałam w tym okresie bardzo dużo stresów i gonitwy i mimo, że zdaję sobie sprawę, że pewnie nie to było przyczyną poronienia to gdzieś tam w środku mam poczucie winy...
Meg - myślałam ostatnio co tam u Ciebie i czy kiedyś do nas zajrzysz. Miło Cię widzieć :-) Rozumiem, że potrzebowałas czasu choć ja miałam zgoła odmienne podejście - chciałam jak najszybciej podejśc bojąc się, ze czas i czekanie nie będą działały na moją korzyść..Ale widzisz - los coś ze mną w kulki leci i tak karze mi czekać, już tracę nadzieję, ze kiedyś do transferu w ogóle dojdzie. Pocieszam się, tym, ze tyle zachodu i tyle czekania musi być nagrodzone dobrymi wieściami - czego sobie i Tobie i wszystkim dziewczynom tu zgromadzonym życzę!!!!!!!:-D

Ostatnia edycja:
witaj MEG !!! co nas nie zabije to nas wzmocni!!!! nie damy się !!!!

konwalia
- no to zbieraj się babeczko i do dzieła, żebyśmy razem czekały na dwie krechy na teście....
Asiiek -do dzieła!!!:-)

a co tam u dorocicy?!

gucia
ja tez mam PCO i szlam na dlugim protokole wyciagli mi 30 komoreczek pelnych i ladnych :))) choc lekarz mi mowil ze moze byc sytuacja ze wiekszosc z nich bedzie pusta ale tak sie nie stalo ;)))) wiec musiz byc dobrej mysli wszysto bedzie ok :)))) trzymam mocno kciuki za twoje komoreczki

reklama
Kobietki, po II kreskach na sikaczu mam wynik bety-250 w 12dpt. Ale sie ciesze!!! Trzymam kciuki za Was wszystkie moje Kochane.

Do góry