reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No wlasnie :D
Ale wiesz sama jak to jest. Oststnio serduszko widziałam w poniedziałek , następna wizyta u rodzinnego za dwa tygodnie, on mi zawsze robi zwykle usg to widac juz.
Ale mowilas ze lekarz mowil niepewnie wtedy ze trzrba byc dobrej mysli itp a teraz tak nie jest wiec zaciskam kciuki kochana.
Jakos wspólnie przeżyjemy do trgo 13 tygodnia ...
Ja waze tylr samo 54 ale w pasie mam 2cm wiecej juz, znaczy w talii.

Wiem wiem se bol oznacza ze cos tam sie dzieje, rano dzis znowu mnie chwile bolało a teraz juz tylko mdlosci :D
Naparzylam juz dzbanek naparu z imbiru bede pic bo i profilaktycznie na przeziebienia i na mdlosci :)
Z lekow to biore tylko luteine 3x50 ale wiem se w 10 albo 11 tygodniu drastycznie spada w organizmie progesteron i dobrzr jest zwiekszyć dawkę - wiesz w którym dokładnie ????

reklama
Nie wiem niestety, nie wiem jak będzie u mnie dalej z lekami, pamiętam że poprzednio w 10 tygodniu mi mieli całkiem odstawić lutke...
Wiesz co, na razie lekarz się wiele nie wypowiadał bo na razie miałam tylko wizytę pecherzykowa. Zobaczymy w poniedziałek, jak będzie serducho i zarodek będzie odpowiednich rozmiarów to trochę się uspokoje... Jeszcze 4 dni czekania :(
Ja mdłości mam bardzo lekkie, wręcz mam wrażenie że je sobie wmawiam, ale szybko się męczę, często mi słabo, szczególnie w godzinach porannych, spać mogłabym non stop, piersi bola no i to ciagniecie.... Jak dla mnie im więcej objawów tym lepiej :D

No to ja mam jak ty :) ogole sir czuje jakby czołg mnie przejechał sle nic konkretnego i tak jak ja wstsje na wolnym koło 7 tak teraz 9.30 sie budze hahahsha ostro

Bo ja wiem ze taki moment jest ze zanika ciałko żółtkowe i przechodzi odżywianie na pępowinę i wtedy jest ten spadek i warto podnieść dawki.
Ja mam na prwno do 12 tygodnia luteine brac ale sama widzisz ja małe dawki biore i estrofem wogole olalam i nie brałam

Skonsultuj się na ten temat z lekarzem, ja do 10 tygodnia nie doszłam więc nie będę się wypowiadać :) ja na razie biorę nadal mega dawki wszystkiego...

Sykatynka bo pewnie ze spytam tylko problem polega na tym ze ona mi konskie dawki przepisała:D
Wg niej powinnam brac 3x2 100 luteiny! Nie wie ze biore mniej ... A z ciaza jest wszystko ok wiec poki co nie ms sensu brac wiecej na podtrzymanie bo nie plamie.
A to czy serduszko sie utrzyma to juz nie rola progestetonu... To w sumie oprocz nadziei i trzymania kciuków nic kochana nie zrobimy - a czy ty tez jedtes styczniowa mama??!!:)

reklama
Do góry