reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mojej kuzynce jak wysxla przeziernosc 2,5 to miala amniopunkcje. Ja sie na tym w ogole nie znam . Musisz podjac sama decyzje co zrobic. Ja teraz mialam test pappa .

reklama
annemarie a który to dpt? może się rozkręci? czasem krwawienia ciąży są, ale złuszcza się tylko czesc endometrium. Jeszcze nie przekreślaj kropka, bo nie wiesz czy beta rośnie czy spada...

Kate-p7 to 13 dpt, to nie chodzi tu o bete ale te dwie inne wartosci PRG i estra. one sa juz kompletnie na dole.Ale z tego w sume tez sie ciesze,bo widac ze zaskoczylo.To juz cos,w nast tyg mamy same badania:tak: a wyniki dostane za 6-8 tyg.Kiedys sie uda:tak::tak::tak:

kate_p7 - robię! umrę ze strachu jak się nie upewnię... jutro test PAPPA, poczekam na wynik i zrobię ew. NIFTY.

Annemaria czyli coś zaiskrzyło, to z jednej strony dobra wiadomość ale pomysł z histeroskopią i różnymi badaniami jak najbardziej wskazany
Kasik powiedz mi czy Ty odstawiałaś clexane po 20 tc? Bo mam problem, dr u którego prowadze ciąże nie widzi wogóle konieczności brania fragminu bo nie mam zespołu antyfosolipidowego. Ale fragmin biorę od transferu, w klinice dr powiedział że wszystko mam odstawiać po 12tyg, na luteinę i duphaston sie zgodziłam ale ze wzgledu na mutacja powiedziałam że fragminu się boję odstawić. W sumie sama schodziłam z dawki fragminu bo biore 5000 jm ale od jakiegoś czasu co 36 godzin a ostatnio co 48. Teraz skończyły mi się te większe dawki i mam 2500 z poprzednich stymualcji. Nie wiem czy dokupić jeszcze tego fragminu czu odstawic:baffled:a Ty na jakiej podstawie odstawilaś? robiłaś jakieś wyniki?

Kurcze, powiem szczerze, że właśnie z powodu różnej interpretacji wyników, ja chyba nie chcę robić badań prenatalnych. One są konieczne czy każda z nas sama podejmuje decyzje? Co to zmieni? Będę tylko martwić się przez całą ciążę, a na koniec i tak dziecko będzie zdrowe. Ale nerwy, strach.. Eh.. sama nie wiem..:no:

OlaSzy, Emenems - ja się cieszę, że zrobiłam to badanie... mój mąz mówi, że to moja paranoja, bo lekarz powiedział, ze wszystko jest w normie... no ale ja jestem uczulona na takie "normy"... i żeby nie świrować muszę się upewnić... byłam pewna, że wyjdę z tego badania jak w skowronkach - tak jak w poprzedniej ciązy i teraz mam wyrzuty sumienia, że niszczę wspaniałe wspomnienia mojemu m. To jego pierworodne, i wszystko powinno być ok.
A ja w tej ciązy jestem przewrażliwiona - cały czas beczę, wszystko mnie wzrusza... rozklejam się przy wszystkim - ostatnio beczałam na odcinku Top Model... masakra... :confused2:

Szkrabek - ja jakbym mogła wejść do swojego brxucha i pomoc maluchowi to dawno bym to Zrobiła i tak samo .... Maz sie cieszy s ja za nim laze i pytam czy on tez sie denerwuje zeby zdrowe było ...

reklama
Dziewczyny we wtorek miałam punkcję, pobrano 5 pęcherzyków, były 4 komórki są 3 zarodki.Dzisiaj w drugiej dobie dzwonił embriolog aby umówić się na transfer na niedzielę ( będzie to 5 doba). Dzisiaj w drugiej dobie zarodki wyglądają tak :6b, 2b, 2b.
Czy one są ok? boję się, że nie dotrwają...nigdy nie miałam transferu w 5 dobie, zawsze w 3.

Jest to już moja ostatnia próba w programie, nie mam planu B bo leczę się od dwóch lat w Bocianie u dr M.
Do tej pory przeszłam 4 stymulację, jak na razie 2 transfery.

Ostatnia edycja:
Do góry