reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziekuje :)

Az tak zle nie jest po prostu wali ale nie tam gdzie jestem, ja trgo nie wdycham jak ci na hali produkcyjnej ....

reklama
Melduje sie ponownie;-)also...mamy skierowanie na histeroskopie,wszystkie badania genetyczne,badania krwi o jakich jak zyje nie slyszalam...na wszystkie przeciwciala i chyba to wszystko co wy robicie jak nie wiecie juz gdzie szukac.Z krio transferem poczekam do przyszlego cyklu bo chce chociaz czesc z tych badan miec za soba.I teraz najlepsze ...okzuje sie ze kropki sie zagniezdzily ale niestety padly...:no: Beta hcg 18,estradiol 58,2,progesteron 1,5 czyli wszystko leci w dol.Tak to wyglada.A ze mnie leci jak z kurka wiec cudu nie bedzie.

Wróciłam właśnie z usg prenatalnego i sama nie wiem co myśleć. Niby wszystko dobrze, ale jak badał przeziernośc karkową i powiedział... no 2,5mm - to ja zrobiłam wielkie oczy, mega głośny wdech, przerażenie w oczach i koniec, zaczęłam widzieć już tylko chore dziecko... :-( On mnie pocieszał, że to górna granica normy, ale powiedział "zalecam wykonanie testu PAPPA bądź NIFTY, jeżeli państwa stać".
Ech... nie wiem co myśleć, bo przeczytałam, że 70% dzieci z przeziernością od 3-4,5mm są zdrowe, ale KURDE! Już miałam się cieszyć.

Maluch na domiar złego ułozył się na boczku tyłem do nas - jakby spał na boku :-) co bylo mega słodkie, ale przez to nie mógł zobaczyć kości nosowej, więc starał się go/ ją troszkę pobudzić, przesunąć - w koncu się udało i kość jest... ale stracha się najadłam, mówię Wam...

Teraz przymiarka do NIFTY - nie stać mnie, ale przecież dostanę zawału zanim się maluch urodzi... muszę zrobić i tyle... :confused2:
Boję się strasznie... kurde, kurde, kurde... :-(

Maluch ma 6,6mm, serduszko zdrowe, przepływy są , żołądek, pęcherz moczowy, dwie rączki i nóżki, mózg ok - wszystko niby ok... dlaczego mam takiego stracha...????

Bo cos kate mowila ze jak za wcześnie to moze tam cos takiego sie zdarzyć - nie chce kalamac ona tAm wie najlepiej :)

A bedziesz robic inne testy ? Bo s sumie po co ...chyba ze dla spokoju ale 2500 to troche jest a pappa to rożnie miarodajny jest - ale zdrowe dziecko tak? :)

annemarie a który to dpt? może się rozkręci? czasem krwawienia ciąży są, ale złuszcza się tylko czesc endometrium. Jeszcze nie przekreślaj kropka, bo nie wiesz czy beta rośnie czy spada...

Ogólnie wszystko w normie - więc mam nadzieję, że zdrowy :-) ale teraz mam stracha przez tą przezierność. W pierwszej ciąży mój syn miał 1,5mm i tak się spodziewałam i tu... ech...

reklama
szkrabek ja Ci odpisałam na ciezarówkach. To w takim razie nie robisz zadnych testów?

Do góry