reklama
Chyba tak zrobie tylko okno mam w drugim biurze gdzie ma ma faxu maila itp ... W moim biurze hmmm nie ma okna ... Bo jest remont ... Bedehus nowe za dwa miesiace... I tak musze latac przez hale po fax co 5 minut to chyba gorzej.... Ale zaraz bede wychodzic co pare minut z drugiej storny naxswnie powietrze bo juz nie wiem co mam robic a do 15 daleko niestety - mam nadzieje ze nic sie nie stanie
Emenems maseczka nie pomoże, troszeczkę przefiltruje i tyle. Tak jak sykatynka pisze szeroko okno i tyle bylebyś się nie przeziębiła. Postaraj się robić jak największe przerwy pomiędzy wdychaniem tego świństwa tzn. 30min pracy 30min spacer. Tak dotrwasz do jakiś 6h pracy i wyjdziesz stamtąd. Jednorazowa ekspozycja nie zaszkodzi pod warunkiem że będzie krótka no i nie zbyt długa nawet w skumulowanych dawkach. Najgorsze jest to ze jeżeli to benzyna ekstrakcyjna to po jakiejś godzinie nie będziesz jej czuła i się możesz struć. Zamknij podstawowe tematy i uciekaj do domu. A od jutra idziesz na zwolnienie, bo to nie jest zdrowe.
sykatynka organika - farby, kleje, smary, rozpuszczalniki są najgorsze przechodzą przez skórę jak krem. W BHP są tzw.minimalne dawki na ekspozycje czyli LD ale nikt tego nie przestrzega, tak samo jak temperatury w biurze, czy poziomu hałasu.
sykatynka organika - farby, kleje, smary, rozpuszczalniki są najgorsze przechodzą przez skórę jak krem. W BHP są tzw.minimalne dawki na ekspozycje czyli LD ale nikt tego nie przestrzega, tak samo jak temperatury w biurze, czy poziomu hałasu.
Ostatnia edycja:
Kate no siedze w drugim biurze zimno jak cholera ale otwarte okno mam i tylko co jakis czas wyskoczę przez hale sprawdzic fax i email ... Z dupy taka praca ale nie mam innego wyjścia tu z drugiej storny nic nie czuc.
Nie wiem co to ale wali jak jakis klej fabryczny - debile normalnie
Nie wiem co to ale wali jak jakis klej fabryczny - debile normalnie
Emenemes ja myślę, że to wina szefostwa że macie takie problemy. U nas regularnie w lato w upały mamy ok. 30 stopni w pracy według BHP to sa normalne warunki do pracy tylko u nas wilgotność jest wtedy dwa razy mniejsza więc temperatura odczuwalna podchodzi pod 40st. Nie ma prawa które by nas chroniło, więc cala załoga robi bunt i szef nam odpuszcza... nie mamy specjalnych ubrań ochronnych, jak się objemy jakimś cudownym wynalazkiem to martwica skóry i kaleka Więc kleje mi nie straszne tylko wychodź często na spacer poza budynek bo może Ci się wydawać ze nic nie czuć, a w rzeczywistości będziesz miała przytępiony węch.
sykatynka
Fanka BB :)
No ja jestem laikiem w tych kwestiach.... Ale powiem ci tak - jakbym się miała bać o maleństwo to w d***ie bym miała ze jestem sama a szefostwo na wyjeździe - zadzwonilabyn do nich powiedzieć że w takich warunkach nie mogę pracować i do domu na zwolnienie bym poszła.... Przecież oni wiedzą że jesteś w ciąży....
No wiem ze tak moze byc ale ta czesc jest z drugiej strony budynku za 3 parami drzwi siedze oddzielona przy rym oknie tylkonu co 30 minut przechodzę przez hale dax sprawdzic.... I maila
Na szczescie dzis pada wiec na zewnatrz sie tak nie róznosi a wiesz, szefów nie ma 3 ci dzien i oni pojecia nie maja ... Jak wrócą to in powiem ze to nie halo ze strony firmy co remontuje ze nawet nie zapewniła pracownikom maseczek - najbardziej mi szkoda takiej Gunn-Elin bo ona w 24 tygodniu jest s tam w cukierni gdzie ona pracuje jest kumulacja tego smrodu ....
Na szczescie dzis pada wiec na zewnatrz sie tak nie róznosi a wiesz, szefów nie ma 3 ci dzien i oni pojecia nie maja ... Jak wrócą to in powiem ze to nie halo ze strony firmy co remontuje ze nawet nie zapewniła pracownikom maseczek - najbardziej mi szkoda takiej Gunn-Elin bo ona w 24 tygodniu jest s tam w cukierni gdzie ona pracuje jest kumulacja tego smrodu ....
reklama
Sykatynka - no wiedza ale ich nie ma w sensie w Norwegii .... A na prawde nikt nie jest w stanie trgo zrobic - jak ja nie zrobie zamówień i produkcji na jutro to to sa setki tysiecy strat jak jutro towar nie bedzie rozwieziony, akurat dzis tak padło ze jeszcze zołza ma urlop i mowie - absolutnie sama jestem.
Podziel się: