reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Maja tocw dupie - pytałam mowia ze nie maja - wk****am sie ide na zwolnienie w przyszłym tygodniu a szefowi jak wroci powiem swoje bo co to jest do.... !!

reklama
A nie masz w pobliżu apteki jakiejś, w aptekach też są z reguły maseczki, nie wiem na ile one działają ale może przynajmniej mniej to będziesz czuć? Albo zamknij się w pokoju i otwórz szeroko okno

Chyba tak zrobie tylko okno mam w drugim biurze gdzie ma ma faxu maila itp ... W moim biurze hmmm nie ma okna ... Bo jest remont ... Bedehus nowe za dwa miesiace... I tak musze latac przez hale po fax co 5 minut to chyba gorzej.... Ale zaraz bede wychodzic co pare minut z drugiej storny naxswnie powietrze bo juz nie wiem co mam robic a do 15 daleko niestety - mam nadzieje ze nic sie nie stanie

Kochana, nie martw się aż tak bardzo, chyba jakby to były jakieś szkodliwe substancje to nie robiliby tego remontu przy hali pełnej ludzi....

Emenems maseczka nie pomoże, troszeczkę przefiltruje i tyle. Tak jak sykatynka pisze szeroko okno i tyle bylebyś się nie przeziębiła. Postaraj się robić jak największe przerwy pomiędzy wdychaniem tego świństwa tzn. 30min pracy 30min spacer. Tak dotrwasz do jakiś 6h pracy i wyjdziesz stamtąd. Jednorazowa ekspozycja nie zaszkodzi pod warunkiem że będzie krótka no i nie zbyt długa nawet w skumulowanych dawkach. Najgorsze jest to ze jeżeli to benzyna ekstrakcyjna to po jakiejś godzinie nie będziesz jej czuła i się możesz struć. Zamknij podstawowe tematy i uciekaj do domu. A od jutra idziesz na zwolnienie, bo to nie jest zdrowe.

sykatynka organika - farby, kleje, smary, rozpuszczalniki są najgorsze przechodzą przez skórę jak krem. W BHP są tzw.minimalne dawki na ekspozycje czyli LD ale nikt tego nie przestrzega, tak samo jak temperatury w biurze, czy poziomu hałasu.

Ostatnia edycja:
Kate no siedze w drugim biurze zimno jak cholera ale otwarte okno mam i tylko co jakis czas wyskoczę przez hale sprawdzic fax i email ... Z dupy taka praca ale nie mam innego wyjścia tu z drugiej storny nic nie czuc.

Nie wiem co to ale wali jak jakis klej fabryczny - debile normalnie

Emenemes ja myślę, że to wina szefostwa że macie takie problemy. U nas regularnie w lato w upały mamy ok. 30 stopni w pracy według BHP to sa normalne warunki do pracy tylko u nas wilgotność jest wtedy dwa razy mniejsza więc temperatura odczuwalna podchodzi pod 40st. Nie ma prawa które by nas chroniło, więc cala załoga robi bunt i szef nam odpuszcza... nie mamy specjalnych ubrań ochronnych, jak się objemy jakimś cudownym wynalazkiem to martwica skóry i kaleka:-D Więc kleje mi nie straszne:-p tylko wychodź często na spacer poza budynek bo może Ci się wydawać ze nic nie czuć, a w rzeczywistości będziesz miała przytępiony węch.

No ja jestem laikiem w tych kwestiach.... Ale powiem ci tak - jakbym się miała bać o maleństwo to w d***ie bym miała ze jestem sama a szefostwo na wyjeździe - zadzwonilabyn do nich powiedzieć że w takich warunkach nie mogę pracować i do domu na zwolnienie bym poszła.... Przecież oni wiedzą że jesteś w ciąży....

No wiem ze tak moze byc ale ta czesc jest z drugiej strony budynku za 3 parami drzwi siedze oddzielona przy rym oknie tylkonu co 30 minut przechodzę przez hale dax sprawdzic.... I maila

Na szczescie dzis pada wiec na zewnatrz sie tak nie róznosi a wiesz, szefów nie ma 3 ci dzien i oni pojecia nie maja ... Jak wrócą to in powiem ze to nie halo ze strony firmy co remontuje ze nawet nie zapewniła pracownikom maseczek - najbardziej mi szkoda takiej Gunn-Elin bo ona w 24 tygodniu jest s tam w cukierni gdzie ona pracuje jest kumulacja tego smrodu ....

reklama
Sykatynka - no wiedza ale ich nie ma w sensie w Norwegii .... A na prawde nikt nie jest w stanie trgo zrobic - jak ja nie zrobie zamówień i produkcji na jutro to to sa setki tysiecy strat jak jutro towar nie bedzie rozwieziony, akurat dzis tak padło ze jeszcze zołza ma urlop i mowie - absolutnie sama jestem.

Do góry