reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dokładnie! Pozatym połowy nie wiesz co mogło by sie zdarzyć jak puste jajo płodowe albo ze nie musisz krwawić by poronic i masa innych " ciekawostek" .... Dzieki ogolnie hahahahha sliczne psiny!!!! Zakochalam sie !!!( a nie lubie zwierzat :D) pieknie mordki
To moj maz mi nie odpuszcza i codzinnie spacer obowiązkowy choćbym usypiała przy obiedzie :D "musisz sie ruszać "

reklama
Mnie wieczorem wyprowadza na spacer razem z tymi dwoma szatanami. Ale kółko wokół osiedla i do łóżka. W końcu lekarz mówił, że mam się oszczędzać... A chciałabym już wrócić do pracy.. do normalnych obowiązków.. Eh..

A to moja psinka :) towarzyszy mi nawet podczas kąpieli, kładzie się pod wanną :)

Załączniki

• 1432127530902.jpg
    1432127530902.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 60
Sykatynka - piękna! Moja młodsza (i ta mniejsza po lewej) chodzi ze mną nawet do wc jak w nocy wstaję za potrzebą. A jak niechcący się nie obudzi i wracam do sypialni (śpi zwykle pod łóżkiem na poduszce, drugi na fotelu) to cieszy się, jakby mnie nie widziała z pół roku :) Ale, są to psy z adopcji, więc przeżyły trochę złego i u nas odwdzięczają się miłością na każdym kroku więc nie dziwię się tej reakcji.. :tak:

OlaSzy - u mnie brzuch się zaokrąglił już, a raczej wygląda jakby mnie mocno wydęło - dziś jedna mama kolegi z klasy mojego syna zapytała mnie czy jestem w ciąży. Z tymże przyznała się, że bała się zapytać bo nie wiedziała czy przytyłam czy rzeczywiście to ciąża :-)
Z tymże czuję w podbrzuszu już, że "coś" tam jest. Jak ścisnę brzuch kolanami, nachylę się czy wcisnę w ciasne spodnie to aż mnie zatyka, brak mi oddechu... także rosnę, rosnę i zaczynam to czuć :-)
Jedyne co mnie martwi to to, że będę musiała zmienić pozycję do spania, bo teraz śpię na boku, ale przechylona bardzo na brzuch i tak najlepiej mi jest :-) Ale już czuję, że niedługo to się będzie musiało radykalnie zmienić...

Mnie lekko ciągnie brzuch jak kładę się na boku, więc układam sobie poduszkę albo kładę się jakby na brzuchu, ale uginam jedną nogę pod kątem prostym (w kolanie), zajmując przy tym 80% łóżka i w sumie jest to dobra pozycja:-) spróbuj, może i Tobie będzie tak wygodnie :)

OlaSzy to ja juz w pracy dwa tygodnie i ci powiem Ze do południa bym pospala ..... A nie klepała w kompa

annemarie no fakt bo ty w kwiecie wieku jesteś:-p jeszcze lekarzy zaskoczysz jak 3ka się zadomowi, ale ze szczerego serca życzę Ci bliźniaków bo ciąża potrójna to często przed czasem się kończy albo inne problemy... wiec dwójka wystarczy:-p no ale jak bardzo chcesz no to niech będzie trójeczka:-D

emenems ja bym poszła na to usg wcześniej, ze względu na bezpieczeństwo, bierzesz leki na podtrzymanie ciąży, jeżeli cos będzie nie tak organizm sam się nie oczyści. No i jeszcze wiele innych nie chce Cie straszyć, ale pierwsze usg - to lokalizacja pęcherzyka przed koncem 6tc potem serduszko przed końcem 7tc. Ani nie badasz bety żeby wykluczyć pozamaciczna itp..wiec usg bym zrobiła wcześniej...

olaSzy U mnie brzuch widoczny w bardzo obcisłych ciuchach, a ze w nich nie chodzę bo mi nie wygodnie to nie widać. Chociaż wszyscy którzy wiedza o ciąży widza mój brzuch :eek:, a ja tam nie widzę wielkich zmian. jedyne co w tali już nie mogę zapiać spodni, ale to nie jest wielki bęben. Dziewczyny potrafią mieć większe brzuszki jak na ten tydzień:-p może mój człowiek mały rośnie, chociaż mieści się w normach idealnie, wiec....???? niby to zależy od budowy macicy itp...

Emenems - jako, że jestem "dalej w lesie" powiem Ci, że z czasem jest.. gorzej:-) Wczoraj przespałam w ciągu dnia dobre 15h i dalej było mi mało, w dodatku starałam się odespać straszny ból głowy (bo przecież nie wezmę nic na ból bo zaszkodzi dziecku!) mąż budził mnie tylko na śniadanie, obiad i kolacje przynosząc wszystko do łóżka. Moje psy położyły się obok mnie i też udawały chore, żeby przypadkiem nikt ich nie ruszył ;)
Zobacz załącznik 689623
Też chciałabym się dowiedzieć o ciąży tak w połowie (albo jak moja sąsiadka - w dniu porodu - nie żartuję:-D), mniej stresu, szybciej można zaszaleć w sklepach i poród też taki szybszy.. :p

Jakie piekne beagle,uwielbiam jak szczekaja,sa bardzo muzykalne:-)

reklama
Do góry