reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
sykatynka biore się za rewolucje w szafie:-p ale i tak mam stresa bo to nie jest 100% szans:-p ale mniej się stresuje. To teraz czekamy na twoja druga wielgaśną bete:-)

emenems już niedługo usg:-) trzymam kciuki:-)co ty zrobisz jak będą trojaczki? bo chyba 3 zarodki Ci podali?

Podali mi 1 a trzy do lodówki na 5 lat :) wiec modlę sie zeby aie utrzymał.
Tutaj zawsze jeden chyba ze masz. Powyżej 37 lat to dwa.

Juz maz chce mnie w sobote do prywatnej kliniki na usg wieC bo ma dosyc mojego marudzenia ... Ale wszystkie dobrze wiemy zr jezeli nie plamie to ta wizyta nic nie ma- jezeli silny to die utrzyma s jak nie to nie .... Byle do nastepnego piatku! Mam prawie 4 tygodnie za soba od transferu tydzien wytrzymam !

Nie bede jechac teraz w sobote bo taka przyjemność 700 zeta gdzis wychodzi plus dojad.. Kumasz , nawet w Norwegii to drogo

emenems ma jednego kropeczka (regulacje w Norwegii, że więcej nie może, bo jest za młoda ;P ) - dobrze pamiętam? a annemarie ma aż 3 :) Kurcze, ale będzie fajnie jak wszystkie wgryzą się w mamusię (może dlatego tak Cię ciągnie, cooo?:-) )

Dobra dziewczyny, koleżanka (stażysta ginekologii) powiedziała mi, że już w 10. tygodniu będę rosła. A nie rosnę. Brzuszek tylko delikatnie powiększony, ale faktem, że zbiera mi się woda w organizmie. Kate, szkrabek, Wy jesteście niewiele dalej ode mnie - jak wygląda u Was sytuacja? :)

OlaSzy - tak, tu wola zamrozić zarodki bo jedtem młoda (33 hahahaha fajnie było usłyszeć ) i ew probowac w roznych cyklach, mówili chyba ze jak tylko dwa sa to dają dwa i jednego nie mrożą,
Tak czy siak jak szczęśliwe donoszę biore sie za śnieżynki :)

Ja mam brzuch inny a to dopiero mega początek ale nie umiem sie tak wyprostować jak kiedys ( wypiąć dupe i wypchać cyc do przodu ) bo jak probuje to mnie ciągnie w podbrzuszu jakbym tam miała sprężynki co sie buntują - mniemam ze to wiązadła macicy.
zazdroszcze tym co sie w drugim miesiacu dowiadują bo ja od 4 tygodni zyje jak ciężarna ( od punkcji ) i mam dosyc trgo pilnowania sie a to dopiero wierzchołek gory lodowej...

Samopoczucie do południa to jakbym kaca miała połączonego z pms, po 12 mi przechodzi - no i dzis prawie usnęłam w biurze ....

emenems ma jednego kropeczka (regulacje w Norwegii, że więcej nie może, bo jest za młoda ;P ) - dobrze pamiętam? a annemarie ma aż 3 :) Kurcze, ale będzie fajnie jak wszystkie wgryzą się w mamusię (może dlatego tak Cię ciągnie, cooo?:-) )

Dobra dziewczyny, koleżanka (stażysta ginekologii) powiedziała mi, że już w 10. tygodniu będę rosła. A nie rosnę. Brzuszek tylko delikatnie powiększony, ale faktem, że zbiera mi się woda w organizmie. Kate, szkrabek, Wy jesteście niewiele dalej ode mnie - jak wygląda u Was sytuacja? :)

OlaSzy-niech sie wszystkie wgryzaja, tylko zebym je wszytkie urodzila zdrowe i cale,reszte ogarniemy.:-):-):-). Czekam na dzieciatko(albo tka) juz dobre 10 lat,niedrozne jajowody mam zdiagnozowane od 2 lat.Ale moze tak mialo byc,nie ma sie co babrac w przeszlosci .Moze mam byc 40 letnia mama trojaczkow???albo blizniakow albo blagach niech zostanie chociaz jeden...:tak::tak::tak:

Emenems - jako, że jestem "dalej w lesie" powiem Ci, że z czasem jest.. gorzej:-) Wczoraj przespałam w ciągu dnia dobre 15h i dalej było mi mało, w dodatku starałam się odespać straszny ból głowy (bo przecież nie wezmę nic na ból bo zaszkodzi dziecku!) mąż budził mnie tylko na śniadanie, obiad i kolacje przynosząc wszystko do łóżka. Moje psy położyły się obok mnie i też udawały chore, żeby przypadkiem nikt ich nie ruszył ;)
11149248_403939093124840_7509833264135280482_n.jpg
Też chciałabym się dowiedzieć o ciąży tak w połowie (albo jak moja sąsiadka - w dniu porodu - nie żartuję:-D), mniej stresu, szybciej można zaszaleć w sklepach i poród też taki szybszy.. :p

Załączniki

• 11149248_403939093124840_7509833264135280482_n.jpg
    11149248_403939093124840_7509833264135280482_n.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 121
reklama
Annemarie - w mojej rodzinie kuzyn ze swoją partnerką się starali o dziecko (ona miała jedno z poprzedniego związku), z powodu jej wieku (miała chyba z 38 lat) były duuuże problemy, dlatego wybrali invitro. Też trzy zarodki i.. urodziły się.. trzy zdrowe dziewczynki :) Ogarniają sprawę jak mało kto :) i śmieją się, że teraz to z jednym dzieckiem poradziliby sobie z jedną ręką:-D Więc wierzę, że i Ty dasz radę i trzymam kciuki, żeby maleństwa przede wszystkim były zdrowe i silne!

Do góry