reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
sykatynka biore się za rewolucje w szafie:-p ale i tak mam stresa bo to nie jest 100% szans:-p ale mniej się stresuje. To teraz czekamy na twoja druga wielgaśną bete:-)

emenems już niedługo usg:-) trzymam kciuki:-)co ty zrobisz jak będą trojaczki? bo chyba 3 zarodki Ci podali?

Podali mi 1 a trzy do lodówki na 5 lat :) wiec modlę sie zeby aie utrzymał.
Tutaj zawsze jeden chyba ze masz. Powyżej 37 lat to dwa.

Juz maz chce mnie w sobote do prywatnej kliniki na usg wieC bo ma dosyc mojego marudzenia ... Ale wszystkie dobrze wiemy zr jezeli nie plamie to ta wizyta nic nie ma- jezeli silny to die utrzyma s jak nie to nie .... Byle do nastepnego piatku! Mam prawie 4 tygodnie za soba od transferu tydzien wytrzymam !

Nie bede jechac teraz w sobote bo taka przyjemność 700 zeta gdzis wychodzi plus dojad.. Kumasz , nawet w Norwegii to drogo

emenems ma jednego kropeczka (regulacje w Norwegii, że więcej nie może, bo jest za młoda ;P ) - dobrze pamiętam? a annemarie ma aż 3 :) Kurcze, ale będzie fajnie jak wszystkie wgryzą się w mamusię (może dlatego tak Cię ciągnie, cooo?:-) )

Dobra dziewczyny, koleżanka (stażysta ginekologii) powiedziała mi, że już w 10. tygodniu będę rosła. A nie rosnę. Brzuszek tylko delikatnie powiększony, ale faktem, że zbiera mi się woda w organizmie. Kate, szkrabek, Wy jesteście niewiele dalej ode mnie - jak wygląda u Was sytuacja? :)

OlaSzy - tak, tu wola zamrozić zarodki bo jedtem młoda (33 hahahaha fajnie było usłyszeć ) i ew probowac w roznych cyklach, mówili chyba ze jak tylko dwa sa to dają dwa i jednego nie mrożą,
Tak czy siak jak szczęśliwe donoszę biore sie za śnieżynki :)

Ja mam brzuch inny a to dopiero mega początek ale nie umiem sie tak wyprostować jak kiedys ( wypiąć dupe i wypchać cyc do przodu ) bo jak probuje to mnie ciągnie w podbrzuszu jakbym tam miała sprężynki co sie buntują - mniemam ze to wiązadła macicy.
zazdroszcze tym co sie w drugim miesiacu dowiadują bo ja od 4 tygodni zyje jak ciężarna ( od punkcji ) i mam dosyc trgo pilnowania sie a to dopiero wierzchołek gory lodowej...

Samopoczucie do południa to jakbym kaca miała połączonego z pms, po 12 mi przechodzi - no i dzis prawie usnęłam w biurze ....

emenems ma jednego kropeczka (regulacje w Norwegii, że więcej nie może, bo jest za młoda ;P ) - dobrze pamiętam? a annemarie ma aż 3 :) Kurcze, ale będzie fajnie jak wszystkie wgryzą się w mamusię (może dlatego tak Cię ciągnie, cooo?:-) )

Dobra dziewczyny, koleżanka (stażysta ginekologii) powiedziała mi, że już w 10. tygodniu będę rosła. A nie rosnę. Brzuszek tylko delikatnie powiększony, ale faktem, że zbiera mi się woda w organizmie. Kate, szkrabek, Wy jesteście niewiele dalej ode mnie - jak wygląda u Was sytuacja? :)

OlaSzy-niech sie wszystkie wgryzaja, tylko zebym je wszytkie urodzila zdrowe i cale,reszte ogarniemy.:-):-):-). Czekam na dzieciatko(albo tka) juz dobre 10 lat,niedrozne jajowody mam zdiagnozowane od 2 lat.Ale moze tak mialo byc,nie ma sie co babrac w przeszlosci .Moze mam byc 40 letnia mama trojaczkow???albo blizniakow albo blagach niech zostanie chociaz jeden...:tak::tak::tak:

Emenems - jako, że jestem "dalej w lesie" powiem Ci, że z czasem jest.. gorzej:-) Wczoraj przespałam w ciągu dnia dobre 15h i dalej było mi mało, w dodatku starałam się odespać straszny ból głowy (bo przecież nie wezmę nic na ból bo zaszkodzi dziecku!) mąż budził mnie tylko na śniadanie, obiad i kolacje przynosząc wszystko do łóżka. Moje psy położyły się obok mnie i też udawały chore, żeby przypadkiem nikt ich nie ruszył ;)
11149248_403939093124840_7509833264135280482_n.jpg
Też chciałabym się dowiedzieć o ciąży tak w połowie (albo jak moja sąsiadka - w dniu porodu - nie żartuję:-D), mniej stresu, szybciej można zaszaleć w sklepach i poród też taki szybszy.. :p

Załączniki

• 11149248_403939093124840_7509833264135280482_n.jpg
    11149248_403939093124840_7509833264135280482_n.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 116
reklama
Annemarie - w mojej rodzinie kuzyn ze swoją partnerką się starali o dziecko (ona miała jedno z poprzedniego związku), z powodu jej wieku (miała chyba z 38 lat) były duuuże problemy, dlatego wybrali invitro. Też trzy zarodki i.. urodziły się.. trzy zdrowe dziewczynki :) Ogarniają sprawę jak mało kto :) i śmieją się, że teraz to z jednym dzieckiem poradziliby sobie z jedną ręką:-D Więc wierzę, że i Ty dasz radę i trzymam kciuki, żeby maleństwa przede wszystkim były zdrowe i silne!

Do góry