reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochane moje, wrzucam kalendarz już dzisiaj, bo jutro nie będę miała czasu... Jestem już w Opolu, mam w hotelu piękny pokoik z widokiem na Odrę i za chwilę zalegam z nogami w górze....
Straszliwie się boję wtorkowej bety, tak bardzo bardzo bardzo chciałabym, żeby się udało...
Cycki bolą mnie straszliwie, ale to pewnie wina lutki, czasem coś ciągnie, czasem nie ciągnie, nie mam pojęcia, czego się spodziewać...
:(
Annemarie - a ty kiedy testujesz?

MAJ

19: Sykatynka - beta (miejmy nadzieję, że wysoka)
20: Hess - wizyta kontrolna przed crio
21: Bunieczek - wizyta u hematologa
25: GizaS - spotkanie z maluszkiem na usg
26: Hess - udany criotransfer w Dzień Matki :)
26: Sykatynka - weryfikacja/wizyta u dra K
28: Szkrabek - usg genetyczne
28: Madziulka - usg genetyczne
29: Emenems - wizyta serduszkowa

Hess - criotransfer
andromeda5 - criotransfer
blueskye - criotransfer
UdaSię - criotransfer
Dorotka - criotransfer

CZERWIEC
02: Tola32 - wizyta u immunologa
02: Agapl - wizyta kontrolna i początek stymulacji
03: Bunieczek - spotkanie z synusiem przez USG
06: GizaS - połówkowe
16: kwiatuszek - wizyta w Novum

Dariaa - histeroskopia i sctratching endometrium
Bety72 - criotransfer

LIPIEC

01: Tola32: wizyta u drugiego immunologa

Dariaa - criotransfer

sykatynka :) dopisz mnie proszę na 27 maja na pierwszą wizytę po kwalifikacji (W1)

Sykatynka bete na Reymonta w Opolu w szpitalu zrób. Bynajmniej zapytaj czy zrobia.
Miałam byc dzis w Opolu. Niestety wyskoczyło co innego i w Opolu dzis nie będe. Bo bym się chętnie spotkała z Toba.
Powodzenia i dorodnej bety życze!!!!!!!!!!!

Dziewczyny...jak u Was rozłożyła się czasowo cała procedura in vitro?
Czeka mnie długi protokół; biorę Ovulastan od 13 maja a 27 mam wizytę 1W. Wiem, że jest to kwestia dosyć indywidualna, ale wolałabym wiedzieć ile to potrwa i mniej więcej kiedy czeka mnie punkcja i transfer, bo czerwiec u mnie w pracy do gorący okres, dodatkowo zaczyna się sezon urlopowy i moja absencja będzie nie mile widziana.. :(

Ja szlam tzw długim protokołem miałam spray do nosa pierw 2,5 tygodnia do każdej dziurki rano i wieczorem a potem doszły zastrzyki i tez dwa tygodnie chociaz miałam przepisane zastrzyki na tydzien to po usg lekarz dołożył na 3 dni zastrzyki i kontrole i jesCze na 4 dni wiec jsk piszesz sprawa indywidualna....zalezy jak ci pecherzyki rosną.
To potem od razu punkcja i ja transfer dwudniowego.

Najki wiem o co ci kaman z praca bo ja przez to poprosiłam o przełożenie całej procedury o jedne cykl bo przed Wielkanocą nie miałabym szans jezdzic na punkcję transfery itp i przełożyłam o miesiac i akurat tata mojej kolezanki z biura zmarł i jej nie było akurat ten tydzien co ja miałam punkcję i transfer ... Wiec moja drga - idealnego momentu nie bedzie - po prostu staraj sie wszystko jak mozesz poukładać i nie denerwować!

reklama
Dziewczyny...jak u Was rozłożyła się czasowo cała procedura in vitro?
Czeka mnie długi protokół; biorę Ovulastan od 13 maja a 27 mam wizytę 1W. Wiem, że jest to kwestia dosyć indywidualna, ale wolałabym wiedzieć ile to potrwa i mniej więcej kiedy czeka mnie punkcja i transfer, bo czerwiec u mnie w pracy do gorący okres, dodatkowo zaczyna się sezon urlopowy i moja absencja będzie nie mile widziana.. :([/QUOTE

Najki-za duzo Ci nie moge powiedziec ,bo zdaje sie ze w Polsce dlugi protokol wyglada troche inaczej niz w DE ,ale w sumie to ok.3 tygodnie z zycia wyjete:-)

Do góry