reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

AnneMarie jak tam Twoje przedszkole? jak się czujesz?

Kate ciesze się, że Twoja wizyta jak najbardziej pozytywna, i że bąbelek tak pięknie rośnie:)

Kikifish przecież Ty pomogłaś! Nie miej wyrzutów, zobaczysz że szwagierke postawią na nogi i niedługo będą CI dziękować za pomoc.. Oni są dorośli..nie możesz czuć się za nich odpowiedzialna, zrobiłaś tyle ile mogłaś.

Syktaynka do invi trafiłam, bo wkurzał mnie mój dr, który przepisywał mi clo, obiecywał ciąże za miesiąc i nic z tego nie wychodziło. Nie chciał zrobić mi hsg mimo, że miałam rozlany wyrostek, do tego odwoływane w ostatniej chwili iui... armia N. też zostawiała wiele do życzenia.. 4% morfologii. Zapadła więc decyzja.. W invi od razu zajęto się mna profesjonalnie, pokierowano na hsg. Wyszedł wodniak jajowodu. Z wynikiem poszłam do mojego starego gina, a on stwierdził, że całkiem w to nie wierzy, z uśmiechem na twarzy mówił że to moze byc przekłamanie itd...
W ciągu pół roku zdiagnozowano i usunięto mi wodniaka, powtorzono hsg, zeby sprawdzić, czy udało się udrożnić drugi jajowód, zakwalifikowano do rzadowego ivf. Myślę, że to super wynik. Są pewne niedogodności komunikacyjne w invi, ale ogołem jestem bardzo zadowolona. Może nikt mnie tam nie rozpieszcza, ale czuje że ktoś się mną interesuje i robi wszystko, żebym w koncu mogła zostać mamą.

reklama
AnneMarie jak tam Twoje przedszkole? jak się czujesz?

Kate ciesze się, że Twoja wizyta jak najbardziej pozytywna, i że bąbelek tak pięknie rośnie:)

Kikifish przecież Ty pomogłaś! Nie miej wyrzutów, zobaczysz że szwagierke postawią na nogi i niedługo będą CI dziękować za pomoc.. Oni są dorośli..nie możesz czuć się za nich odpowiedzialna, zrobiłaś tyle ile mogłaś.

Syktaynka do invi trafiłam, bo wkurzał mnie mój dr, który przepisywał mi clo, obiecywał ciąże za miesiąc i nic z tego nie wychodziło. Nie chciał zrobić mi hsg mimo, że miałam rozlany wyrostek, do tego odwoływane w ostatniej chwili iui... armia N. też zostawiała wiele do życzenia.. 4% morfologii. Zapadła więc decyzja.. W invi od razu zajęto się mna profesjonalnie, pokierowano na hsg. Wyszedł wodniak jajowodu. Z wynikiem poszłam do mojego starego gina, a on stwierdził, że całkiem w to nie wierzy, z uśmiechem na twarzy mówił że to moze byc przekłamanie itd...
W ciągu pół roku zdiagnozowano i usunięto mi wodniaka, powtorzono hsg, zeby sprawdzić, czy udało się udrożnić drugi jajowód, zakwalifikowano do rzadowego ivf. Myślę, że to super wynik. Są pewne niedogodności komunikacyjne w invi, ale ogołem jestem bardzo zadowolona. Może nikt mnie tam nie rozpieszcza, ale czuje że ktoś się mną interesuje i robi wszystko, żebym w koncu mogła zostać mamą.

Czesc kochana,
wczoraj bylismy z przedszkolem na imprezie urodzinowej ,ktorej wiekszosc przesiedzialam;-) o 23 zebralismy sie do chaty.W sumie wcale nie najgorzej bo sie wyspalam i obudzilam bez kaca;-) w odroznieniu od mojej drugiej ,piekniejszej polowy:-):-):-):-) Sam sobie winny.
Brzuch mnie pobolewa,ciagnie kluje i ogolnie za kazdym razem mysle ,czy wstac czy siedziec dalej ??? bo mnie to cholernie boli. Ale co tam ,to sa uroki po punkcji i stymulacji i trzeba to przezyc.A oprocz tego moge jesc non stop.chyba z nerwow.:szok:

Annemarie piekne! ♡♡♡

Czyli sobotni wypad udany:)) przedszkole grzeczne, super! Oby tak dalej. A brzuch Cie boli czy to skurcze?

Kochane moje, wrzucam kalendarz już dzisiaj, bo jutro nie będę miała czasu... Jestem już w Opolu, mam w hotelu piękny pokoik z widokiem na Odrę i za chwilę zalegam z nogami w górze....
Straszliwie się boję wtorkowej bety, tak bardzo bardzo bardzo chciałabym, żeby się udało...
Cycki bolą mnie straszliwie, ale to pewnie wina lutki, czasem coś ciągnie, czasem nie ciągnie, nie mam pojęcia, czego się spodziewać...
:(
Annemarie - a ty kiedy testujesz?

MAJ

19: Sykatynka - beta (miejmy nadzieję, że wysoka)
20: Hess - wizyta kontrolna przed crio
21: Bunieczek - wizyta u hematologa
25: GizaS - spotkanie z maluszkiem na usg
26: Hess - udany criotransfer w Dzień Matki :)
26: Sykatynka - weryfikacja/wizyta u dra K
28: Szkrabek - usg genetyczne
28: Madziulka - usg genetyczne
29: Emenems - wizyta serduszkowa

Hess - criotransfer
andromeda5 - criotransfer
blueskye - criotransfer
UdaSię - criotransfer
Dorotka - criotransfer

CZERWIEC
02: Tola32 - wizyta u immunologa
02: Agapl - wizyta kontrolna i początek stymulacji
03: Bunieczek - spotkanie z synusiem przez USG
06: GizaS - połówkowe
16: kwiatuszek - wizyta w Novum

Dariaa - histeroskopia i sctratching endometrium
Bety72 - criotransfer

LIPIEC

01: Tola32: wizyta u drugiego immunologa

Dariaa - criotransfer

reklama
Kochane moje, wrzucam kalendarz już dzisiaj, bo jutro nie będę miała czasu... Jestem już w Opolu, mam w hotelu piękny pokoik z widokiem na Odrę i za chwilę zalegam z nogami w górze....
Straszliwie się boję wtorkowej bety, tak bardzo bardzo bardzo chciałabym, żeby się udało...
Cycki bolą mnie straszliwie, ale to pewnie wina lutki, czasem coś ciągnie, czasem nie ciągnie, nie mam pojęcia, czego się spodziewać...
:(
Annemarie - a ty kiedy testujesz?

MAJ

19: Sykatynka - beta (miejmy nadzieję, że wysoka)
20: Hess - wizyta kontrolna przed crio
21: Bunieczek - wizyta u hematologa
25: GizaS - spotkanie z maluszkiem na usg
26: Hess - udany criotransfer w Dzień Matki :)
26: Sykatynka - weryfikacja/wizyta u dra K
28: Szkrabek - usg genetyczne
28: Madziulka - usg genetyczne
29: Emenems - wizyta serduszkowa

Hess - criotransfer
andromeda5 - criotransfer
blueskye - criotransfer
UdaSię - criotransfer
Dorotka - criotransfer

CZERWIEC
02: Tola32 - wizyta u immunologa
02: Agapl - wizyta kontrolna i początek stymulacji