reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

kate_p7 - staraliśmy się z mężem od prawie dwóch lat, od roku już tak konkretniej z obserwacją śluzu, mierzeniem temp itd..Z racji tego że jestem potwornie niecierpliwym narwańcem czułam, że coś jest nie tak..Mąż kazał wyluzować, nie spinać się "a samo przyjdzie", no ale nie szło..i zaciągnęłam go w styczniu na konsultację do Invimedu. No i przeżyłam swój prywatny dramat. Podejrzenie macicy jednorożnej, potwierdzone po badaniu HSG na którym wyszło także, że jajowód mam tylko jeden i w dodatku niedrożny. Na ostatniej wizycie konkretne stwierdzenie..jedyna szansa to in vitro. Można próbować jeszcze udrożnić laparoskopowo ale Dr. raczej nie widzi w tym większych szans (skonsultowałam do z drugim lekarzem z Invicty - miał takie samo zdanie). Nie zastanawialiśmy się ani chwili - dcydujemy się na In Vitro. Jest szansa na refundację z czego się bardzo cieszę bo prywatnie nie moglibyśmy sobie na to pozwolić...Męża wyniki są OK, a ja mam do wykonania kilka badań..no i szykuję się do wizyty kwalifikacyjnej.

reklama
Hej dziewczyny w pracy ciezko mi czytac i pisac, w domu przeczytam wszystko id dechy, do dechy, ale wpadlam zeby zacisnąć kciuki za emenems:)

Najki ja nie mam jednego jajowodu a drugi niedrozny. Do tego jeszcze czynnik męski. Jestem wlasnie po pierwszej nieudanej próbie, ale czeka na mnie jeden mrozaczek :)
Kate za Twoja wiedze i to ze sie nua z nami dzielisz medal Ci sie należy! Dzieki Ci, ze jestes!

Dostałam taki turbo okres, ze ledwo zyje... az moj N. sie zapytal czy aby to tak powinno wygladac:p

Yplocka myslimy pozytywnie, tak?

Nibajka - tylko pozytywnie!
ImageUploadedByForum BabyBoom1429865787.298925.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1429865787.298925.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1429865787.298925.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 64
Hejka
llgoy2KCT4lZLxRsKAqn03DLOD6B2UaHyMmxrSo1kKYCRImjkGBCCxOvhA42gj00QZHiGZ2un0MpASJlo9UtGTz9bGz58 gQ398REsGGiKo0cgQrUHAGW9VjAm5IlpgHgFCBDxj4jkgADs=

Ja wczoraj odebrałam wyniki morfologii i moczu i są ok
llgoy2KCT4lZLxRsKAqn03DLOD6B2UaHyMmxrSo1kKYCRImjkGBCCxOvhA42gj00QZHiGZ2un0MpASJlo9UtGTz9bGz58 gQ398REsGGiKo0cgQrUHAGW9VjAm5IlpgHgFCBDxj4jkgADs=
Tzn. to co w ciąży powinno być podwyższone jest takie, a to co powinno zmaleć-zmalało
gny8CYYIRoIirlxM66arh4yepUTBOLZNUI1gCwjITAFtR41akwDxuxGl2xAAgRAQE4gOWVBA4hr9usfLmsBaASAIUTgCmhAZAQQ5kvgEnTOIMBwgfALCwhiiJljInCCtFwrEArc4mIbGMGIEysWyG2x48VmHiNGIrmy5cuYE9vIjPgIwoAAOw==
Mocz jest ok, bez bakterii i innych bajerów, tylko mam śladowe ilości ketonów, ze względu na cukrzyce ciążową.
Wkraczam w II trymestr i zamierzam się w pełni już cieszyć ciążą, lęki i obawy odkładam na bok!
8uLiQgockk5Qi3ROg4ZzenSFM9b58yUoHQjhiEAhz6lCkc9VOeZqTWxWYZhwiGBunIBQVnJdYbGlTpRVvtzQYuFn2CYaCsz1FlACjjVINcSZyZFqDjQ6NZ418ZtWIPr0MwgQ2VAhrcGeHH8aGFFho00S6NLHZfpWjAwXPB6M0kAnDZDiARrCfPDAJ87k10EBScjhzSHReMDLMkbUAowag7wxQQ8c5McHIxMg0IoqX1TTzROeAGIKKB9gwkwfieSXQBolPOBAMoKAs8QSolQyyQcOFFFAB PYKEABYjyAQDBH8CALD0c4gsADGfSQQJKsJSAACJpkIAEQCDiAiwMIACFBBgUIkAAFEaAAgQJf2lGAEBlMIEEREkygiBAFgCCAAhCggI4JN1RQkgEG7MDAApAysAOjAFRwgwkM TDED R06umnnf4whA8CBQQAOw==

Jeszcze tydzień i wymarzone L4!!!!
8uLiQgockk5Qi3ROg4ZzenSFM9b58yUoHQjhiEAhz6lCkc9VOeZqTWxWYZhwiGBunIBQVnJdYbGlTpRVvtzQYuFn2CYaCsz1FlACjjVINcSZyZFqDjQ6NZ418ZtWIPr0MwgQ2VAhrcGeHH8aGFFho00S6NLHZfpWjAwXPB6M0kAnDZDiARrCfPDAJ87k10EBScjhzSHReMDLMkbUAowag7wxQQ8c5McHIxMg0IoqX1TTzROeAGIKKB9gwkwfieSXQBolPOBAMoKAs8QSolQyyQcOFFFAB PYKEABYjyAQDBH8CALD0c4gsADGfSQQJKsJSAACJpkIAEQCDiAiwMIACFBBgUIkAAFEaAAgQJf2lGAEBlMIEEREkygiBAFgCCAAhCggI4JN1RQkgEG7MDAApAysAOjAFRwgwkM TDED R06umnnf4whA8CBQQAOw==

reklama
najki - ja man niedrożny lewy jajowód, do tego PCOS i inne bajery, wpisane w mojej stopce. Życzę Ci powodzenia e staraniach, to forum bardzo pomaga, a dziewczyny są nieocenione :)

Do góry