reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny,
pisałam Wam, że wyniki na myco i ureo mam ujemne. Ale mam też wyniki z Lux Medu z posiewu z kanału szyjki macicy i wyszło mi, że mam:
1 Escherichia coli
2 Streptococcus agalactiae

I to w dużych ilościach jedno i drugie :( Chyba nie będę miała transferu, bo najpierw wypada to wyleczyć antybiotykami. To drugie co mam, to ponoć poważna rzecz szczególnie podczas ciąży, zresztą to pierwsze też nie lepsze. Ech......
Nie mam żadnych objawów, nie spodziewałam się, że coś mam.
W każdym razie idę dziś do dr K. i mu to pokarzę i niech decyduje co robimy.
Kuźwa!!! Sorry ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze dziewczyny
:tak:

reklama
Hess, faktycznie, niefajnie... a powiedz mi, która lekarka z lux-medu ci zrobiła ten wymaz?
Bo ja właśnie chcę zrobić, bo wiele z takich zakażeń nie daje żadnych objawów a jednak może mieć wpływ i na niepowodzenie i później na ciążę... ale lekarze w lux-medzie się upierają, że nie trzeba :( może jak pójdę do tej samej to mi zrobi...

Kate ja idę na betę w piątek, bo mam stracha że jeszcze dziś by nic nie wyszło, ale nie mam żadnych objawów, więc raczej nici z tego podejści. Pozatym mam mega doła i nonstop bym plakała. Nie powinnam się martwić bo mam jeszcze mrozaczki ( następnym razem zabiore 2 trzydniowe). Pierwszy raz mam takiego mega stresa nie wiem czy dam radę znów przez to przechodzić
Kate daj znać po usg, fajnie się czyta posty dziewczyn którym się udało :-)

Dzięki Hess, miejmy nadzieję, że leczenie nie będzie długie, pewnie dostaniesz jakiś antybiotyk... dobrze że masz dziś od razu wizytę, to od razu zaczniesz leczenie....

pigwa jak ja się naczytałam i zadzwoniłam do lekarza, to mi powiedział: ze "w pierwszych dniach ma się podwajać a potem to może być różnie, ale skąd pani ma to wiedzieć, przecież nie studiowała Pani podręczników medycznych.." no i miał racje, bo potem zaczęłam czytać i się okazuje że nie ma reguł popatrz na ciężarówki nie wszystkie mają idealne przyrosty i rodzą zdrowe dzieci:-)

Emenems gratuluje:-) 9 jaj.

Hess a może wymaz był źle zrobiony nie z szyjki tylko z pochwy, to często się zdarza, bo w pochwie to my mamy takie kultury :-p

bubu to trzymam kciuki za bete, najważniejsze ze masz po kogo wracać, ja jeszcze nie zaliczam się do tych którym się udało jak urodze to dopiero wtedy:-p
Ale jak na razie to 3 transfer a druga próba, wiec nie ma co się załamywać tylko działać aż do skutku..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry