reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam dziewczyny te co znam i tych co nie znam:)
Udzielam się na innym wątku, ale mam pytanko a wiem że mi pomożecie...

W niedziele miałam transfer 2 blastusiów. Dzisiaj mega kuły mnie jajniki raz jeden raz drugi że chwilami się zginałam, ale na zagnieżdżanie to za wcześnie przecież?:( noi wczoraj zrobiłam progesteron dzień po transferze i wyszedł chyba mega niski bo 13,85 ng/ml. Czy to może przez ten niski progesteron mam takie uczucie? czy on z każdym dniem będzie wzrastał? czy mam mu pomóc? czy to za wcześnie na badanie progesteronu? Kochane pomóżcie :(

reklama
AnneMarie - same przyjemności :) mam nadzieje ze w tym przypadku po prostu strach ma wielkie oczy, pokluje, pociśnie i pozamiatane.
Wkurza mnie ze faceci tak łatwo im sie materiał genetyczny pobiera a z nas cos wytrząsnąć to igły 30cm trzeba:D

Jak tak dobrze pomyslisz dla KOGO to robisz...to bedzie inomig i po wszystkim:)
Jak jest dobry lekarz to zrobi to po mistrzowsku.Gorszy jest stres i to jak potrafimy sie same nakrecic,mistrzostwo swiata :)

Enni, to sa prawdopodobnie objawy po punkcji,moga sie utrzymywac nawet do dwoch tygodni,z drugiej strony twoje jajniki sa napompowane hormonami i maja prawo swirowac...Z progesteronem musisz poczekac na odp. pewno do jutra :) Mamy tu takie super przyszle mamy ktore maja pojecie,czasami wieksze od lekarza. Nie stresuj sie,twoje dzieciatko potrzebuje zdrowej ,spokojnej mamy...dobranoc :)

annemarie - super, że wróciłaś!!! :-) z nowymi siłami i zapałem! Trzymam mocno kciuki za Ciebie! :tak: idziesz długim protokołem?

A lookator, jak zniknął ze 2 miesiące temu tak się nie odzwał... ciekawe co u nich... i kiedy znów podchodzą...?

pigwa beta to nic więcej jak hormon podtrzymujący ciąże, oczywiście nie może być za niski, bo ciąża się nie utrzyma. Jednak w przypadku naturalnej ciąży bety w ogóle się nie bada, chyba ze jest problem ale nie bada się przyrostów tylko sprawdza czy nie spada. Beta nawet najładniej przyrastająca nie mówi o tym czy dziecko jest zdrowe i czy utrzyma się ciąże, mówi tylko ze jesteś w ciązy. Na początku ciąży powinna się podwajać do około 4tc a potem może robić co się jej podoba. Za granicami kraju beta jest markerem określającym ryzyko ciąży pozamacicznej która jest bardzo groźna dla matki, gdy nic się nie dzieje w ogóle nie bada się przyrostów.

Zrobiłam research naukowy i wielu artykułach naukowych ustalono najniższy przyrost bety na 50% co 48h as nie 66%. Z czego sa dwa rodzaje krzywych przyrostu bety i jedna to jest krzywa przypominająca parabole - tam beta podwaja się caly czas stabilnie. Oraz krzywa Gaussa gdzie sa bardzo wysokie przyrosty na początku a potem spowolnienie pomiędzy 10-14dpt w naszym przypadku i po 14dpt znów zaczyna się podwajać, wolniej przyrasta ten hormon stąd objawy ciążowe u tych kobiet są dużo łagodniejsze.
Poza tym spójrz na moją bete:-)

bubu a ja róznie, myślałam że psychicznie będzie lepiej jak się uda, ale presja jest taka wysoka bo jestem już tak bisko pozytywnego zakończenia. Cały czas się modle oby było zdrowe i żeby dało rade zostać już na stale. Z dnia na dzień czuje się lepiej, i to mnie martwi, ale każdy jest inny więc może ja tak mam w konncu już 10tc, to kiedy mdłości mają znikać jak nie teraz:-p trzymam kciuki za zielone światlo, a teraz zabierasz jednego szczęśliwca czy dwojeczke?

Emenems kciuksay za jajcobranie i seksik którego "nie za bardzo będziesz pamiętać"... beznazwy.png

Missdior gratki z powodu awansu:-)

Załączniki

• beznazwy.png
    beznazwy.png
    7,6 KB · Wyświetleń: 103
reklama
Do góry