reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A jak ci tam ? Wyjeżdżałas na chwile ? Studia? Facet?:D praca?
Jak tam jest ? Duzo muslimow nie ?

Ja nie mialalm planow to to nie przerażało tak jaby to teraz miało sie odbyć :D dziewczyny, dostawałam 820 zł w szkole za etat , dorabiałam w dyskotece za barem od czwartku do soboty ( w Jaśkowej14-info dla kobiet z 3 miasta;)) i dawałam korki całymi popołudniami... Masakra, wiec jak w Norwegii od mycia kibla od 8-15 mialalm tyle kasy zeby sie utrzymać i cos odlozyc to nie rozmyślałam długo.
Reszta potoczyła sie sama.

Ty mowisz po francusku??!! Boze.... Ja umiem powiedziec nazywam sie Emila mam 20 lat, bo tyle mialalm jak mialalm francuski na studiach :D
Nie do ogarniecia.... Jedyne co do dzis umiem to liczebniki :D

Specjalnie dla was przekazuje dobra energię płodności swetra ! :D
Ej no ona ma 36 lat i 5 dzieci - starczy jej juz :)

reklama
Ja jeżdżę na us g wizyty i transfery w szczęśliwej bransoletce :) i też w tzw. Międzyczasie między transferami staram się pozyc trochę, inaczej byśmy oszaleli, stąd przed stymulacja dwa tygodnie we Włoszech, teraz w lutym zamiast transferu do Austrii na deskę, teraz pojedziemy do Anglii na majówkę :)
Ja mieszkałam parę lat we Włoszech ale zatesknilam za Polska, wróciłam, poznałam męża i zostałam :)

Sweterek płodności made my day :-D Emilia, oby przyniósł Ci szczęście!
tak btw, podziwiam Waszą odwagę wyjazdu do innego kraju, serio. Sama chciałam przez jakiś czas pojechać do UK na studia i tam też zostać, ale mieszkając w małym Kołobrzegu, było to wielkie wyzwanie dla 18-sto letniej dziewczyny. Dlatego pozostał mi Poznań w którym się zakochałam i tu już zostałam :) Emilio, jakiego przedmiotu uczyłaś? (jeżeli wcześniej pisałaś to przepraszam - nie doczytałam)..

Sykatynka kolejna ktora mnie rozwala ..... Zawsze marzyłam zeby zostac przewodnikiem w koloseum :D hahaha w Rzymie byłam 3 razy ....:)
Z zawodu jestem filologiem klasycznym..... Bardzo mi sie łacina i greka w zyciu przydały. Bez dwoch zdan hahaha

A gdzie mieszkałas ?jak jezyk ? Akurat na ten mam straszna ochote! Sie w koncu nauczyć.

JeDzisz na desce?! Dawaj fote :D wariatka :D szacun!

OlaSzy - jak wspomniałam łacina greka historia i kultura antyczna. Do tego jestem bibliotekarzem, i nauczycielem etyki.... Wpadł tez angielski ale bez konkretnego papieru :)tylko certyfikaty bez wyższego. Ale udało mi sie na jedym prywatnym univerku uczyc rok angielskiego :)
Takze uwierzcie mi, zmywak był przygoda hehehe
Na studiach 4 lata za barem , prawie jak kazdy student, pracowalalm

A ty nauczycielka ? :)

Właśnie w Rzymie mieszkałam :) z językiem spoko bo ja z kolei filolog włoski jestem :D jeżdżę na desce ale fotki nie wrzucę bo nie potrafię z telefonu :p serio.... Już chciałam powrzucac parę rzeczy ale nie wiem jak :p

Emenems, a ja sobie nie wyobrazam opanowania norweskiego hihihi Jak Ty to ogarnelas?
Wyjechalam do Francji by podszkolic sobie jezyk a najprostrzym i najtanszym sposobem byl wyjazd do opieki nad dziecmi. P 10 miesaicach wrocilam i myslalam,ze teraz z jezykiem to w POlsce znajde fajna prace ale niestey. Wiec wyjechalam ponoiwnie. Znowu dzieci i potem praca w biurze ale mialam zawsze pod gorke by miec zezwolenie na prace. Tak, duzo tu jak to okresilas muslimow. I tacy stali przede mna w kolejce po odbior papierow bez znajomosci jezyka i dostawali i zezwlenie na pobyt i zezwolenie na prace a ja z czlonek Uni Europejskiej??? Fige z makiem. Zyje sie tutaj coraz gorzej. Niestety. Mlodzi wyjezdzaja za praca a emeryci do krajow gdzie zycie jest tansze by moc z tej glodowej emryturki jakos zyc na poziomie.

Sykatynka ... Wez juz nic nie mow :D ja ostatnio w Rzymie dwa lata temu byłam -nadal stoi nadal goraco :)
Kiedys jeszcze bede wycieczki po koloseum oprowadzać hehehehe
Nawet mam jeden tatuaz po łacinie. Zreszta nie ma lepszego i bardziej uniwersalnego języka niz łacina - no bo w jakim to innym języku jest osobne słowo na " zabicie poprzedni odcięcie głowy mieczem" hahaha w łacinie rzucasz jedno słowo i kazdy wie o co kaman.

Co do fotek - ja mam taki plusik koło okna w którym pisze- tam naciskam i moge dodać :)

Zmywak - znam to, ale z polskiego nadmorskiego kurortu - Ustronia Morskiego :) Mając niecałe 16lat (urodziny mam we wrześniu ;)) zmywałam naczynia w takiej wielkiej stołówce, codziennie, od poniedziałku do niedzieli, rano pomoc na kuchni, po południu zmywak, wieczorem w barze przy zmywaniu pokali :) Tak zarabiałam na pierwsze wakacje - Chorwacja, Anglia.. Ah.. kiedy to było..

Sykatynka - ja jestem zakochana w Rzymie! Co rok jeżdżę tam z moim T. to nasze miejsce. Pierwsza wspólna wycieczka - właśnie tam (no i Neapol ;)), po zaręczynach - tak samo, podróż poślubna (co prawda prezent od rodziny, bo wiedzą jak kochamy to miasto) też na 4 dni.. Tam czuje się taka zrelaksowana, szczęśliwa.. To moje miejsce na ziemi! :)

reklama
Sykatynka, Rzym piekny ale nie dziwie CI sie,ze wrocilas do Polski. Ja tez tesknie bardzo za rodzinka i moim miastem w Pl. Gdyby nie mezus, to juz bym dawno to wszystko rzucila w pierunyyy hihih
Tak sobie mysle czasami,ze jakbym miala jeszcze raz wyjechac, to juz bym nie miala tej odwagi co kiedys za mlodu hihih

Do góry