Sykatynka - jak to bywa w zyciu, przypadek....w 2007 roku jak pracowałam w szkole kolezanka spytała czy nie chce na wakacje jechac z nia do Norwegii bo na sezon na sprzątaniu prace znalazła to pojechałam na dwa miesiace. Potem wrocilam do szkoły na rok i na następny sezon pojechałam z mezem i.... Nie wrocilam. Wysłałam wypowiedzenie do szkoły i zostaliśmy na rok na sprzątaniu w hotelu, potem nam przedłużyli umowę to był zmywak i restauracja i sprzatsnie i wszystko
Marcin tez jest nauczycielem, angielskiego, stwierdzilismy ze na mieszkanie odłożymy i wracamy.
Po dwoch latach odeszliśmy z hotelu, ja dostalalm prace na shellu juz jako tako sie porozumiewałam chociaz mogłabym milion histrii ze stacji opowiadać jak to nie kumalam ludzi
Marcin przyjechał do pl i stwierdził ze zrobi prawko C, wrocil i dostał prace w piekarni jako kierowca. Po 3 latach na shellu szef meza spytał czy nie chce zmienic pracy bo w biurze sie zwalnia a on obych nie lubi zatrudniać woli rodziny i tak ja dostalalm prace w piekarni. W miedzy czasie Marcin zrobił tego dietetyka w USA, bo od zawse trenował i sie tym interesował nawet prace lucencjacka po angielsku pisał o dietetyce na UG hehehe.
No i po jakims czasie pokochaliśmy ta nasza " wioche" kupiliśmy dom, i.... Nie wracamy... Nie mamy do czego . Musielibyśmy do szkoły, ja nie chce Marcin tez nie.
Dobrze nam tu, zupełnie inny swiat, praca super, przyzwoite zycie... Nie jedtem mega wymagająca a tu mam wszystko co potrzebuje i spokoj i bez nerwow. W Polsce w 7 lat nie osiągnęlibyśmy tyle ...
Było ciezko oczywiscie ze tak, płakałam nie raz ze chce do gdanska do mamy taty siostr ... " mojego zycia"
Ale po paru razach w gd sie okazało ze tęsknie za wyobrażeniem mojego zycia w Gdańsku, nie tak kolorowo jest jak pamietalam z czasow studenckich.
Tutaj mam teraz swoje kolezanki, prace dom seoje lozko, sąsiada co pety jara o 24 i chrząka, moja gore ktora widze przez okno w sypialni itp... Itd... Nie odnajduje sie juz w duzym miescie. Ehhh taka historia po krotce
Jestem szczesliwa tu i teraz i nie planuje tego zmieniać