reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

sykatynka zadzwoń i się dowiedz co i jak bo może mi się trafiła jakaś mniej kompetentna pani:-( ja nie mogłam bety na MZ zrobić 10dpt a na wizytę iść 14dpt. Ale kompetencja personelu pozostawia dużo do życzenia:-p

reklama
Ja pamiętam że jak była ta ministerialna wizyta jak byłam w ciąży to też musiałam zrobić betę... Zresztą u mnie 10 dpt wypada w niedzielę a w niedzielę wieczorem jadę do Rybnika i jestem tam do wtorku więc tak czy tak dam radę zrobić dopiero w środę... I tak już mi to nic nie zmieni...

agapl poczekaj do soboty i nie wydziwiaj, beta to tylko sygnał od naszego organizmu ze jesteśmy w ciąży i od głupiego odwodnienia może spaść. Ja sie mnóstwo naczytałam literatury o betahcg i nie wnosi ona nic w późniejszych dniach... a w ogóle jak łożyszko zaczyna działać to i beta spada osiąga swoje maksimum w 9-10 i zaczyna spadać. Poza tym labo musi być to samo itp...
.

kate, dzieki za sprowadzenie na ziemie ;-) Wiem o tym co piszesz. Jedynie o czym moze nie wiedzialam, to ,ze odwodnienie moze powodowac spadek bety.
U mnie wszystkie obiawy ciazy przeszly. Ciagniecie w brzychu, nudnosci ,czy wrazliwisc na zapachy. Teraz odczuwam takie lekkie skurcze jakby mimo lekow organizm chcialby oczyscic macice.
Postanowilam jednak,we pojade na to usg bo bedzie to tez konsultacja i lekarka mam nadzieje da mi cenne wskazowki i odpowie na kilka nurtujacych mnie pytan.Boje sie tylko,zeby ta "przygoda" nie skonczyla sie lyzeczkowaniem. Czytalam,ze tutaj daja pigulke wczesnoporonna ale to w przypadku wczéesnej ciazy naturalnej.

Ostatnia edycja:
agapl z tego co mi się wydaje to zależy czy zwapnienia sa jeśli tak to zabieg a jeśli nie to sztuczne wywoływanie poronienia. może i być tak ze odstawisz leki w 10tc i obejdzie się bez zabiegu, a w 8tc u innej dziewczyny już będzie. Pytanie czy poronienie będzie całkowite czy chybione i czy powikłań nie będzie. Jednak to świeży temat jak dla mnie i mogę się mylić:-(Mysle ze lekarz wszystko wyjasni na wizycie, wiec nie twórz scenariuszy bo może nie będzie tak źle:-p

kiki no i gdzie jesteś??

reklama
Agapl
Zadzwon do lekarza i powiedz jaka jest sytuacja... Moze jak jest nie tak to lepiej szybciej zareagowac niz czekac... Ja sie nie znam na spadkach bety ale z tego co wyczytalam to powinna spadac dopiero od 10 tyg ciazy.

Do góry