reklama
sykatynka
Fanka BB :)
Ja pamiętam że jak była ta ministerialna wizyta jak byłam w ciąży to też musiałam zrobić betę... Zresztą u mnie 10 dpt wypada w niedzielę a w niedzielę wieczorem jadę do Rybnika i jestem tam do wtorku więc tak czy tak dam radę zrobić dopiero w środę... I tak już mi to nic nie zmieni...
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Kiki a ty bedziesz brala metformax?
agapl poczekaj do soboty i nie wydziwiaj, beta to tylko sygnał od naszego organizmu ze jesteśmy w ciąży i od głupiego odwodnienia może spaść. Ja sie mnóstwo naczytałam literatury o betahcg i nie wnosi ona nic w późniejszych dniach... a w ogóle jak łożyszko zaczyna działać to i beta spada osiąga swoje maksimum w 9-10 i zaczyna spadać. Poza tym labo musi być to samo itp...
.
kate, dzieki za sprowadzenie na ziemie ;-) Wiem o tym co piszesz. Jedynie o czym moze nie wiedzialam, to ,ze odwodnienie moze powodowac spadek bety.
U mnie wszystkie obiawy ciazy przeszly. Ciagniecie w brzychu, nudnosci ,czy wrazliwisc na zapachy. Teraz odczuwam takie lekkie skurcze jakby mimo lekow organizm chcialby oczyscic macice.
Postanowilam jednak,we pojade na to usg bo bedzie to tez konsultacja i lekarka mam nadzieje da mi cenne wskazowki i odpowie na kilka nurtujacych mnie pytan.Boje sie tylko,zeby ta "przygoda" nie skonczyla sie lyzeczkowaniem. Czytalam,ze tutaj daja pigulke wczesnoporonna ale to w przypadku wczéesnej ciazy naturalnej.
Ostatnia edycja:
calineczkaa
Sykatynka, przykro mi;-(
agapl z tego co mi się wydaje to zależy czy zwapnienia sa jeśli tak to zabieg a jeśli nie to sztuczne wywoływanie poronienia. może i być tak ze odstawisz leki w 10tc i obejdzie się bez zabiegu, a w 8tc u innej dziewczyny już będzie. Pytanie czy poronienie będzie całkowite czy chybione i czy powikłań nie będzie. Jednak to świeży temat jak dla mnie i mogę się mylić:-(Mysle ze lekarz wszystko wyjasni na wizycie, wiec nie twórz scenariuszy bo może nie będzie tak źle
kiki no i gdzie jesteś??
kiki no i gdzie jesteś??
reklama
lilka-1986
Agapl
Zadzwon do lekarza i powiedz jaka jest sytuacja... Moze jak jest nie tak to lepiej szybciej zareagowac niz czekac... Ja sie nie znam na spadkach bety ale z tego co wyczytalam to powinna spadac dopiero od 10 tyg ciazy.
Zadzwon do lekarza i powiedz jaka jest sytuacja... Moze jak jest nie tak to lepiej szybciej zareagowac niz czekac... Ja sie nie znam na spadkach bety ale z tego co wyczytalam to powinna spadac dopiero od 10 tyg ciazy.
Podziel się: