reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Sykatynka - maz mowi ze ma w którejś książce rozdział o diecie( ciążowej) i w tym rozdziale jest o cukrzycy mowi ze spokojnie przeczyta i da mi znac.
A powiedz mi, bo głownie rozchodzi sie o węglowodany, zawracasz uwage na to ile ich jesz w kazdym posiłku i jakie to sa? Złożone czy proste ?
Bo nie ukrywam, czeka cie liczenie ważenie.....:) ale ja to lubie hehw

reklama
Pigwa tak to na tych cholernych naszych cyklach jest. 7 kg przyszło potem se pojdzie :D
Jest moze szansa, ja tak uważam , zeby troche zrzucic bez uszczerbku na cyklu, troszke zmienic to co jesz, co. Czym łączysz itp a mysle ze moze sie udać.
Głowa do gory. Trzeba przejsc na niskie węglowodany, a ze my musimy jesc wegle, to trzeba je brac z warzyw głownie.
Czyli troche paleo troche niełączenia troche bialowo-tłuszczowa :)

Emenems, ja już chyba nie pamiętam co to cukier i białą mąka, jem tylko produkty pełnoziarniste, żadnej żywności przetworzonej, żadnych napojów slodzonych, nawet soków, tylko jeden owoc dziennie, mnóstwo surowych i gotowanych warzyw, zero chemicznych dodatków, slodzikow, produktów z torebek ... Mąka gryczana i z ciecierzycy, sama piekę chleb itd. Ogólnie do diety jestem przyzwyczajona, ale nie wiem jak to pogodzić z ew. Dieta w ciąży żeby maluszkowi z kolei nic nie zabrakło...

Maz mowi ze skoro tak zdrowo sie odżywiasz, musisz zaczac zwracać uwage na indeks glokemoczny. Np marchewka zmienia swój indeks bardzo po ugotowaniu.
Mowi tez zebys rozpisała jeden dzien i szczegółowe posiłki z czego i w jakiej ilości sie składaja

Wiem :) marchewki gotowanej, buraków i ziemniaków unikam jak ognia :) rozpisuje sobie codziennie :) ale jakby oczywiście za odpowiednią opłatą był skłonny pomóc mi w ułożeniu jakiegoś fajnego jadłospisu to byłoby super :)

Nie wiem czy on czuje sie na siłach brac odpowiwdzialnsosc za kogos ze schorzeniem szczegolnie w ciazy- co mozemy poradzimy, nie martw sie, bo on głownie jest dietetykiem sportowym :) czyli odchudzanie, masa, zdrowe odżywianie:) szczerze mowiac w sumie dobrze ze sie odezwałas ze swoim problemem bo nawet nie wpadlam na to ze mogłoby mnie to dopaść ! A to jest możliwe przeciez.
O 17 lece kolezance pazury zrobic, dzis i jutro cos pogrzebiemy spróbujemy cos znalezc, poki co rozpisz jeden cały dzien ale jak sie domyslasz absolutnie wszystko.

reklama
Do góry