reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Szkrabek: date porodu powinno sie wyznaczyc na podstawie usg tak naprawde, robionego ok 11 tyg ciazy... A ponadto tak naprawde to wszystkie terminy i tak mocno orientacyjne bo dzidzia wyjdzie kiedy bedzie chciala

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedź!

Nurtuje mnie jak interpretować zdanie np. "jesteś w 6 tygodniu i 2 dniu ciąży" - czy to oznacza, że skończyłam 6 tydzień i jestem w 7-mym, czy to oznacza, że jestem jednak nadal w 6-tym? Oczywiście data jest hipotetyczna i nie odnosi się niestety jeszcze do mnie.
Wiem, wiem, nudzę i marudzę, ale nie daje mi to spokoju, a nikt mi nie może odpowiedzieć na to pytanie... :dry:

Szkrabek jak dla mnie to 7 tc ale dla lekarzy to skończony 6. Ja jestem po długim protokole więc liczenie u mnie terminu porodu na podstawie ostatniej miesiączki mija się z celem. Szczególnie że wiem zapłodnienie miałam konkretnego dnia. A lekarze właśnie to próbują ustalić tyle że my to wiemy;)
Ja termin mam z punkcji na 10.10 z usg wychodzi ciut wcześniej a z prenatalnych mam na 06.10.
A ja dziś skończyłam 13 tc:)

Czesc dziewczynki :) dzisiaj nie będzie kalendarza bo dziś świętuje urodzinki :) już od wczoraj hi hi mezus się postarał, dostałam piękną skórzaną kurteczke i do tego torebkę :)
Gizasku - gratuluję skończenia pierwszego trymestru!
Jo.m. - przykro mi bardzo, wiem że ci to nie pomoże, ale wiem co czujesz, musisz sobie teraz pozwolić na łzy i słabość, ale wierzę, że się z tego podniesiesz.... Mnie trzymała przy pionie świadomość, że jak raz się udało, to może się udać... I ja akurat chciałam próbować jak najszybciej, dopóki organizm pamięta ciążę, ponoć jest wtedy lepiej przygotowany na nową...
Dziewczyny - pytanie praktyczne - od dzisiaj mam brać i estrofem i lutke - czy mam je sobie aplikować naraz czy odczekać między jednym a drugim?

sykatynka - 100 lat! wszystkiego naj naj, oby ten nowy Twój roczek był pełen szczęścia, małych i dużych cudów! ;-)

co do leków, to ja niestety nie wiem, nie brałam na raz dwóch dowcipnych nigdy... ale podejrzewam, że pewnie odczekać, az się jeden rozpuści i częściowo wchłonie...

sykatynka ja aplikuje razem i nigdy nie słyszałam, żeby była jakaś różnica. Ale nie powiem na 100% że jej nie ma..

Spokojnych i Wesołych Świąt:-) w gronie rodzinnym. Oby czekały nas już tylko święta w zestawie powiększonym:-p dla tych z brzuszkami, i dla wyczekujących:happy:

sykatynka jakos przegapiłam, wszystkiego naj naj z okazji urodzin, spełnienie tego jedynego życzenia:tak:

reklama
Dziewczyny proszę Was o pomoc..
Jestem po trzecim embriotransferze.
Pierwszy /plamiłam w 10 dobie
Drugi plamienia i bardzo delikatne krwawienia już w drugiej dobie.Krwawienie ustało baaardzo szybko..
Obecnie krwawię dość mocno już od 5 -6 doby..normalną żywa krew..bez żadnych brazowych plamień..bez skrzepów..odrazu krew :-(.Teraz uzywam po 3 podpaski.Przez trzy dni bolał brzuch jak przy pierwszym dniu okresu..ciągnął i bolał pas..ale może dlatego,że dużo leżałam..nie wiem sama:-( Dziewczyny powinnam jechać na ostry dyżur czy czekać? Przy drugim transferze lekarz mimo wszystko kazał brać leki..Teraz też biorę leki ..Oczywiście jestem pewna ,że wynik jest negatywny ( testuję 8 kwietnia) tylko martwi mnie to krwawienie

Do góry