reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Szkrabek: date porodu powinno sie wyznaczyc na podstawie usg tak naprawde, robionego ok 11 tyg ciazy... A ponadto tak naprawde to wszystkie terminy i tak mocno orientacyjne bo dzidzia wyjdzie kiedy bedzie chciala

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedź!

Nurtuje mnie jak interpretować zdanie np. "jesteś w 6 tygodniu i 2 dniu ciąży" - czy to oznacza, że skończyłam 6 tydzień i jestem w 7-mym, czy to oznacza, że jestem jednak nadal w 6-tym? Oczywiście data jest hipotetyczna i nie odnosi się niestety jeszcze do mnie.
Wiem, wiem, nudzę i marudzę, ale nie daje mi to spokoju, a nikt mi nie może odpowiedzieć na to pytanie... :dry:

Szkrabek jak dla mnie to 7 tc ale dla lekarzy to skończony 6. Ja jestem po długim protokole więc liczenie u mnie terminu porodu na podstawie ostatniej miesiączki mija się z celem. Szczególnie że wiem zapłodnienie miałam konkretnego dnia. A lekarze właśnie to próbują ustalić tyle że my to wiemy;)
Ja termin mam z punkcji na 10.10 z usg wychodzi ciut wcześniej a z prenatalnych mam na 06.10.
A ja dziś skończyłam 13 tc:)

Czesc dziewczynki :) dzisiaj nie będzie kalendarza bo dziś świętuje urodzinki :) już od wczoraj hi hi mezus się postarał, dostałam piękną skórzaną kurteczke i do tego torebkę :)
Gizasku - gratuluję skończenia pierwszego trymestru!
Jo.m. - przykro mi bardzo, wiem że ci to nie pomoże, ale wiem co czujesz, musisz sobie teraz pozwolić na łzy i słabość, ale wierzę, że się z tego podniesiesz.... Mnie trzymała przy pionie świadomość, że jak raz się udało, to może się udać... I ja akurat chciałam próbować jak najszybciej, dopóki organizm pamięta ciążę, ponoć jest wtedy lepiej przygotowany na nową...
Dziewczyny - pytanie praktyczne - od dzisiaj mam brać i estrofem i lutke - czy mam je sobie aplikować naraz czy odczekać między jednym a drugim?

sykatynka - 100 lat! wszystkiego naj naj, oby ten nowy Twój roczek był pełen szczęścia, małych i dużych cudów! ;-)

co do leków, to ja niestety nie wiem, nie brałam na raz dwóch dowcipnych nigdy... ale podejrzewam, że pewnie odczekać, az się jeden rozpuści i częściowo wchłonie...

sykatynka ja aplikuje razem i nigdy nie słyszałam, żeby była jakaś różnica. Ale nie powiem na 100% że jej nie ma..

Spokojnych i Wesołych Świąt:-) w gronie rodzinnym. Oby czekały nas już tylko święta w zestawie powiększonym:-p dla tych z brzuszkami, i dla wyczekujących:happy:

sykatynka jakos przegapiłam, wszystkiego naj naj z okazji urodzin, spełnienie tego jedynego życzenia:tak:

reklama
Dziewczyny proszę Was o pomoc..
Jestem po trzecim embriotransferze.
Pierwszy /plamiłam w 10 dobie
Drugi plamienia i bardzo delikatne krwawienia już w drugiej dobie.Krwawienie ustało baaardzo szybko..
Obecnie krwawię dość mocno już od 5 -6 doby..normalną żywa krew..bez żadnych brazowych plamień..bez skrzepów..odrazu krew :-(.Teraz uzywam po 3 podpaski.Przez trzy dni bolał brzuch jak przy pierwszym dniu okresu..ciągnął i bolał pas..ale może dlatego,że dużo leżałam..nie wiem sama:-( Dziewczyny powinnam jechać na ostry dyżur czy czekać? Przy drugim transferze lekarz mimo wszystko kazał brać leki..Teraz też biorę leki ..Oczywiście jestem pewna ,że wynik jest negatywny ( testuję 8 kwietnia) tylko martwi mnie to krwawienie

Do góry