reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
griminge po pierwsze czy transfery to crio? czy 3 podejścia do stymulacji? i za każdym razem świerzy tarnsfer.

Jeżeli po każdym transferze, są plamienia a beta negatywna to znaczy że nie są to plamienia implantacyjne tylko złe przygotowanie endometrium i trzeba zmienić protokół stymulacji, albo przygotowanie do crio. Dziewczyny pisały o tym że dostawały okresu na lekach, po mimo ich dość wysokiej dawki. Dziwi mnie że twój lekarz to olewa.
Jeśli musisz zmieniać podpaskę częściej niż 2h to masz krwotok i trzeba jechać na IP.
Ile bierzesz lutieiny podjęzykowej i dwocipnej? estrofemu? był badany progesteron albo estradiol?

Griminig ja przy pierwszych 3 pierwszych procedurach ibf miałam podobny problem. Plamienia i krawienie od 5-7 dpt a zarodki były 2-4 dniowe. Do sugerowanej daty badania bety nie dobrnęłam bo w 12 dpt to już mi się @ kończyła, pomimo brania leków. Byłam wtedy na krotkim protokole. Który był dla mnie nie odpowiedni, bo endometrium nie bylo dobrze przygotawane. Doperi zmiana na długi protokół pozwoliła mi dobrną do bety, za za pierwszym razem beta 0 a za drugim długim protokołem upragniona ciąża.
Miałaś źle przygotowane endometreium, za słabo był wyciszony organizm

Dziewczyny przede wszystkim wesołych Świat!!!
Wczoraj miałam punkcie pobrano około 11 komórek, transfer przewidziany na czwartek. Dostalam leki: duphaston ,luteina i progynowa. Dziewczyny co warto brać jeszcze przed transferem? Czy acard przed czy po ,bo juz nic nienwiem...

missdior - możesz 3 dni przed i po transferze jeść 2-3 plastry świeżego ananasa, pić olej lniany cały czas, kwas foliowy, magnez +B6, witamina D3. Na acardach itp nie znam się, więc nie będę doradzać.

reklama
Do góry