reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kate_p7 - no właśnie taka wiosenna się stałaś, że musiałam się upewnić 2x że to rzeczywiście Ty ;-) I sygnaturka się w końcu pojawiła :-) super!

a ja już zasypiam, ledwo siedzę, codzienna drzemka to już tradycja...

reklama
Jestem po pobraniu krwi. Polozna doradzila nam nifty, to go zrobilismy.
Rano bylam oddac mocz kontrony i polozna wyprosilam zeby mnie wcisnela do dr
Chcialam potwierdzic ze dzidzia zyje zanim pojade na krew
Dzidzia ok, serduszko bilo, 9 cm
Czekam na wyniki 12 dni roboczych to pewnie do 3 tyg zejdzie

Kate objawy masz bardzo ciazowe wiec maluszek sie rozwija ;-) juz niedlugo jak bedziesz glodna to malo nie zwymiotujesz zanim sxybko czegos nie przekasisz ;-) uroki ... Oswajaj sie z mysla :-)

Dziewczyny sorki, ze dopiero pisze ale nie mialam jak, jedna reka kroplowka za kroplowka a druga podtrzymywalam Juniora bo znajoma dzisiaj jest na noworodkach i mi go przyniosla na 4 godzinki. Pozniej oczywiscie musialam odpowiedziec na wszystkie nieodebrane polaczenia ;) Tak wiec Junior pojawil sie na swiecie o 12:20, dostal 10 punktow, wazy 3680 g (czyli nie az taki duzy jak wychodzilo na usg), mierzy 57 cm. Wloski ma ciemne ale krotkie i malutko, nie wiem do kogo podobny, chyba jeszcze za wczesnie by to stwierdzic. Zdjecia nie mam na telefonie bo nie mialam jak zrobic, wtulony byl do mnie a ja troche obolala. Sama cc super, nic nie czulam, atmosfera mila, sam doktorek mi robil, do tego polozna ze szkoly rodzenia a noworodkowa okazala sie nasza dobra znajoma.

kasik gratuluje:-) dużo zdrówka dla was.

lilka mam nadzieje, ze tak będzie i wszystko będzie dobrze tym razem. Zrobiłam już sygnaturę, więc nie może być inaczej:-p czekam do jutra i zobaczę co jutrzejszy dzień mi przyniesie. A ty kiedy się rozpakowujesz? bo to już chyba z 20tc?? :happy:

kikifish
czekamy razem z tobą na wyniki i zaciskamy kciuki za malucha. To będą ciężkie 3 tygodnie..ale może wcześniej się pojawią;-)

Kate ja mam 3 terminy ;-) 31 lipiec lub 1 sierpien lub 2 sierpien . Ale kiedy zaplanuje mi cc to nie wiem jeszcze bo nie gadalam... Z Hania w 20 tyg mowil juz lekarz ze cc bedzie 8 lipca i tak bylo. Moze pogadam na przyszlej wizycie . Teraz mam 23 tydzien.

Kate u mnie mdlosci zaczely sie w 7 tyg i trwaly do 12 tyg . Wiec jeszcze wszystko przed Toba ;-) ja tam wiem ze jest dobrze i jutro zobaczysz silne piekne serduszko ;-)

reklama
Dziewczynki, jeśli kogoś nie wyłapałam, to przypomnijcie kogo wciągnąć do kalendarza :)
Ja dzisiaj ciężko przeszłam badanie z obciążeniem glukozą, było mi słabo, niedobrze,trzęsły mi się ręce, a jak wróciłam do domu to musiałam odespać...
Najgorsze jest to, że wyniki insuliny już mam. Na czczo są ok, ale po godzinie i dwóch insulina znów szaleje.... mimo diety, ruchu i metforminy... Załamałam się, bo mam wyniki nawet gorsze niż wtedy, kiedy w ogóle nie uważałam na dietę :(

KWIECIEŃ

02: kate_p7 - wizyta serduszkowa
02: Jo.M - wizyta serduszkowa
02: dariaa16 - udany transfer
02: Calineczka - spotkanie z maluchem u Pałki
02: szkrabek - wizyta u gina prowadzącego
03: sykatynka - wizyta kontrolna
07: Madziulka Rz - wizyta kontrolna
07: kikifish87 - wizyta kontrolna
07: OlaSzy - wielgaśna beta
08: Dziewczyny z Warszawy - spotkanie :)
09: sykatynka - udany transfer
13: GizaS - USG kontrolne - spotkanie z maluchem
14: Bubu - udany transfer
18: szkrabek - USG kontrolne w klinice
22/24: Hess - przygotowanie do criotransferu

Kikifish - dobre wyniki testu harmony
Yplocka1 - udany criotransfer
Annemarie - początek stymulacji

MAJ

Hess - criotransfer
andromeda5 - criotransfer
blueskye - criotransfer