reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

eweli1982 super !! Rzeczywiście zobaczyć kilku centymetrowe szczęście na usg to niezapomniany widok a dwa to już w ogóle kosmos :) Wymiarami się nie sugeruj, bo u mnie między maluchami jest tydzień różnicy i prawdopodobnie będzie 2 chłopaków. Ale oczywiście życzę Wam parki :) Super, że dzidziole się ruszały, moje na każdym usg śpią..nawet dr. mówił, że są wyjątkowo spokojni :D Bardzo ładny mają wynik NT, pewnie dr nie proponował testu pappa ?
Jak często chodzisz na usg ? Ja mam co 4 tyg, strasznie duże odległości, ale dr. uważa, że ciąża przebiega super i nie ma sensu częściej, ja bym wolała co 2 tyg :D

reklama
Kwiat lotosu - ja to najchętniej chodziłabym na usg co tydzień żeby mieć pewność czy wszystko w porządku:-).Niestety następna wizyta za 5 tyg, bo lekarz powiedział że na razie nie ma potrzeby częściej, ale nie wiem jak dotrwam, bo teraz miałam odległość 4 tyg i już od 2 tyg mnie nosiło:tak:. nie proponował mi żadnego testu pappa, a powinien?

Kwiat lotosu - ja to najchętniej chodziłabym na usg co tydzień żeby mieć pewność czy wszystko w porządku:-).Niestety następna wizyta za 5 tyg, bo lekarz powiedział że na razie nie ma potrzeby częściej, ale nie wiem jak dotrwam, bo teraz miałam odległość 4 tyg i już od 2 tyg mnie nosiło:tak:. nie proponował mi żadnego testu pappa, a powinien?

Niekoniecznie. Wyszły Ci ładne normy na usg, do tego wiek poniżej 35, więc pewnie uznał, że ryzyko jest minimalne. Kość nosowa była widoczna, tak? Mi też wyszło minimalne ryzyko z usg, ale mówił żeby jeszcze zrobić dla pewności i też wyszły prawidłowo. Jak nic Ci nie mówił to nie zawracaj sobie głowy, widocznie uznał, że nie ma takiej potrzeby.

eweli1982-> super wiadomosci:-)roznica we wzroscie sie nie sugeruj, tak jak mowi kwiat_lotosu, to calkowicie normalne. Przeziernosc super!. Co do testu Pappa to nie kazdy go robi i czesto wowczas, gdy przeziernosc jest nie za dobra-> u Ciebie nie ma potrzeby

Eweli pieknie opisalas te swoje dzieciaczki, jestem pewna, ze ten rozrabiak to chlopczyk a kruszynka to dziewczynka. Po prostu superrr, podeslij troche blizniakowych wiruskow.

gratuluje pięknych widoków :-D napewno nie zapomiane :tak:
mam pytanie odnośnie lekarzy, czy zostajecie w klinice czy przechodzicie i jak tak to kiedy do swoich lekarzy, bo mam mentlik w głowie i niewiem co robic. a Zaswiadczenie do pracy brałyscie ?? :zawstydzona/y:

gratuluje pięknych widoków :-D napewno nie zapomiane :tak:
mam pytanie odnośnie lekarzy, czy zostajecie w klinice czy przechodzicie i jak tak to kiedy do swoich lekarzy, bo mam mentlik w głowie i niewiem co robic. a Zaswiadczenie do pracy brałyscie ?? :zawstydzona/y:
ja bylam w klinice do 7 tygodnia, a pozniej znalazlam specjaliste od blizniakow. Co do zwolnienia to wiekszosc jest na zwolnieniu od poczatku ciazy, chyba ze bardzo chcesz pracowac i ciaza przebiega dobrze

ja narazie pracuje, po transferze miałam pare dni urlopu a potem wróciłam do pracy więc u mnie w firmie narazie nic nikt niewie i niewiem jak to zrobic, a czuje sie dobrze mam spokojną jak narazie prace więc mogłabym pracować bo nie chce mi sie zbyt samej siedziec w domu

reklama
ja narazie pracuje, po transferze miałam pare dni urlopu a potem wróciłam do pracy więc u mnie w firmie narazie nic nikt niewie i niewiem jak to zrobic, a czuje sie dobrze mam spokojną jak narazie prace więc mogłabym pracować bo nie chce mi sie zbyt samej siedziec w domu
skoro dobrze sie czujesz, prace lubisz i lekarz powie, ze nie ma üprzeciwskazan, to oczywiscie, ze pracuj. Jak poczujesz, ze nie dajesz rady, zawsze mozesz zmienic zdanie

Do góry