reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jutro trzymamy kciuki za Hess! :-):tak:

MARZEC

05: Hess - początek stymulacji
06: Kate23 - wysoka beta!
07: dagpio - USG podglądanie serduszka
08: szkrabek - podgląd pęcherzyków
09: calineczka - USG pęcherzykowe
09: Fusun - USG pęcherzykowe
09: szkrabek - podgląd pęcherzyków
10: szkrabek - podgląd pęcherzyków

11: dariaa16 - wysoka beta!
11: bunieczek29 - badania prenatalne
11: szkrabek - podgląd pęcherzyków
12: szkrabek - podgląd pęcherzyków
14: kikifish87 - badania prenatalne
17: sykatynka - udany criotransfer
17: calineczkaa - USG serduszkowe
26: GizaS - badania prenatalne
28: Olusia - się rozpakowuje!

Dorotav - początek stymulacji
Ying - Ying - udany criotransfer

KWIECIEŃ

Yplocka1 - udany criotransfer
Annemarie - początek stymulacji

reklama
dagpio zaintrygowałaś mnie, jak to od 16 r. ż. wiedziałaś że nie będzie łatwo?? przecież człowiek dopiero zaczyna rozumieć co do czego służy:-D ehhh ci lekarze rzucają tymi diagnozami jakby cały wszechświat ogarniali. Ważne że się udało i teraz już będzie wszystko dobrze.

Już wtedy pojawiła się pierwsza torbiel, ból straszny i moja mama zaprowadziła mnie do swojego doktora (swoja drogą starszego lekarza, który nawet nie miał w gabinecie usg), zbadał mnie i od razu dał leki hormonalne, wtedy powiedział, że jeśli będę zbyt długo odkładać decyzje o dziecku to będzie to długa i trudna walka, Do dziś pamiętam tę wizytę i jego wyraz twarzy. Dużo później w wieku 26 lat przygotowując się do operacji, usłyszałam "w takim przypadku to tylko in vitro, no ale cuda się zdarzają".

Ostatnia edycja:
Daria, jesteś w bardzo komfortowej sytuacji, bo masz AŻ 3 blastki w depozycie!!!!!!
Nie musisz na nowo się stymulować!!!!!;-)

Dagpio to Cię życie doświadczyło, przykro mi mam nadzieje że wygrasz tę walkę, trzymam kciuki za 7ego(to szczęśliwa liczba, może to jakiś znak;-))
Hess
ruszaj z przytupem, cuda się dzieją więc to dobry czas na stymulacje:tak:

Dariaa
ja zapomniałam że ty jeszcze masz testować, jakaś nie przytomna jestem, wybacz! proooosze:sorry:

Calina
ja nie królik ale sałatę lubię:-p szpinak teeeeż da się żyć.

dariaa szperalam po forach i znalazłam post jakby specjalnie dla Ciebie:tak::

(..) zapłodniło się tylko jedno... po diagnostyce PGD było prawidłowe, podano więc 1 wczesną blastocystę typu C.... i dopiero przy III wer. beta wzrosła a teraz maluszek ma 5,3 mm i zaczęliśmy 7 tydzień!
Wyświetl temat - % zapłodnionych jajeczek |

dariaa szperalam po forach i znalazłam post jakby specjalnie dla Ciebie:tak::

(..) zapłodniło się tylko jedno... po diagnostyce PGD było prawidłowe, podano więc 1 wczesną blastocystę typu C.... i dopiero przy III wer. beta wzrosła a teraz maluszek ma 5,3 mm i zaczęliśmy 7 tydzień!
Wyświetl temat - % zapłodnionych jajeczek |
Jesteś kochaną :*, wiem ze cuda się zdarzają czytałam o kobiecie która miała w 7dpt przyrost koło 2 i 15dpt koło 300 i jest już mamą, ale aż taki cud dla mnie,? No nic dalej biorę leki pracuje nie mecze się nie dzwigam etc. I czekam do środy, :*, chyba ze przyjdzie krwawa mery :/

Kate wróciła to od razu życie powróciło na forum i nowy napływ informacji ☺
Daria ja tam bym się cieszyła ze beta nie jest 0 A to wróży jeszcze nadzieję ☺
Ja osobiście przewertowalam już cały net odnośnie moich boleści i w sumie raz mam nadzieje a raz nie. A i w związku z powyższym mam pytanie czy jak biorę Lutke to @ sama przyjdzie czy dopiero po odstawieniu? Nigdy jej nie brałam bo nie miałam problemów z @ i jestem ciekawa jak to będzie wygladac☺ spokojnej nocy i powodzenia jutro☺

kate @ przyjdzie po odstawieniu leków, ale po co chcesz odstawiać ty się przyzwyczajaj do tableteczek :-D

Kurcze dziewczyny zaczynam się martwić, i potrzebuje rady. Nie chce panikować bo M panikuję :-D. Od punkcji nie mogę siadać, boli mnie brzuch cały czas i przy robieniu siusiu, chodzeniu w sumie to mój 2 dzień po punkcji, więc może to normalne. Poprzednio dostałam dostinex a teraz nic, w sumie dużo było niedojrzałych więc raczej hiperki nie powinno być.. estradiol 2 dni przed punkcją 2800 to też nie jakiś wysoki, sama nie wiem...

reklama
kate_p7 - mnie bolało przy sikaniu też tak jak kiki pisze 4-5 dni.....no może 3-4 dni, i dopiero po tych 4 dniach dopadła mnie hiperka. Tak więc, obserwuj się i jak coś to szybko na wizytę do kliniki.

calineczkaa - no dzięki.......ODBĘBNIĆ spotkanie?!?!?! Phi!!!! Focha strzelam normalnie no :angry:

Do góry