reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
dzwonili z labu, dobrze czułam że ta punkcja za wcześnie..na 16 kumulusów tylko 6 dojrzałych oocytów było. Wielkie g...z tego wyjdzie, bo one pewnie niedojrzałe są...mimo ze wizualnie wyglądają dobrze. Do tego te ICSI zaplodniła się polowa z tych 6, szanse że do 5 doby przetrwają są tak niskie... dobrze że urlopu nie wzięłam, już nie mam siły.:-(

kate_p7 nie załamuj sie wszystko bedzie dobrze, pamietam jak ja sie martwilam tak samo jak TY , a okazalo sie ze dotrwaly do 5 doby i jeszcze zostaly 3 mrozaki badz dobrej mysli:)!!! 3mam kciuki

kate_p7 pamiętaj, że potrzebna jest tylko jedna! Trzymam mocno kciuki za seksik na szkiełku. Nie podłamuj się kochana, będzie dobrze! :tak:

Daria, jakiego pingwina sobie pierdzielnęła;-)
Kate, to bardzo dużo było niedojrzałych. Może te 3 sztuki jeszcze się zapłodnią i dogonią pozostałe. Wiesz, jak to jest, nie w ilości siła, a w jakości!!!I najczęściej tak jest, ze udaje się, jak się ma jeden zarodek albo dwa, a nie kilka, o ironio!!!!!!
Nie ma nic straconego, dlaczego te 3 mają się ładnie nie podzielić?Oby tylko ten czas oczekiwania na sobotę szybko minął.

Daria, jakiego pingwina sobie pierdzielnęła;-)
Kate, to bardzo dużo było niedojrzałych. Może te 3 sztuki jeszcze się zapłodnią i dogonią pozostałe. Wiesz, jak to jest, nie w ilości siła, a w jakości!!!I najczęściej tak jest, ze udaje się, jak się ma jeden zarodek albo dwa, a nie kilka, o ironio!!!!!!
Nie ma nic straconego, dlaczego te 3 mają się ładnie nie podzielić?Oby tylko ten czas oczekiwania na sobotę szybko minął.

hehe pingiwnek a tak na cześć wszystkich mrozaczków na forum :D i ogolnie spodobał mi sie barddzooo ;)

Kate:( jakiej wielkosci byly jaja gdy zadecydowano o punkcji? Z tego co panietam juz w 9 dniu mialas? Krotka stymulka... Za szybko

Calineczkaa to jest jeden z objawów ciąży :-) czyli bardzo dobrze :-) ja zaczęłam 11 tyd i też ciągle jestem śpiąca, tylko trochę mdłości zmalały ale jeszcze potrafią mnie rzucić na kolana :-) chociaż ani razu nie wymiotowalam i z tego się cieszę. Calineczkaa no i powodzenia na dzisiejszej wizycie abyś ujrzała ten upragniony pęcherzyk.

Gizas co prawda wizyta się przesunęła no ale taty nie może zabraknąć na spotkaniu z malenstwem. Mój mąż jak mam jakieś badanie i tylko widać fasolke to od razu pyta się czy może zobaczyć.

lolitka punkcje miałam wyznaczoną przez poprzedniego lekarza na środę, a była w poniedziałek, to tez było dla mnie podejrzane. Jak się pytałam lekarza ile jest pęcherzyków to mi powiedział że jest 12 powyżej 14mm, a przecież punkcje się ustala powyżej 16mm, więc sama nie wiem:confused: Tego właśnie się bałam, myślę że reszta tez nie była dojrzała, bo nie da się ocenić wizualnie komórki, czy jest dojrzała czy nie, może tylko tak wyglądać a nie rozwijać się...Wszystko na marne...

reklama
kate_p7 ja mialam 13 pecherzykow wielkosci 13-15mm i tez lekarz wyznaczyl mi zaraz punkcje nawet mozesz poczytac wczesniejsze komentarze ze balam sie ze beda niedojrzale i zamale...udalo sie wyciagnac 7 z czego 5 sie zaplodnilo:), i dotrwalo do 5 doby wiec niemartw sie wszystko bedzie dobrze

Do góry