reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
kate: punkcje sie wyznacza nie przy 16mm ale przy 18mm...... widzisz - diable tkwi w tych malych szczegolach. czlekowi sie wydaje ze juz duzo sie wie, ze duzo poczytal itd a i tak zawsze cos wyskoczy co moze zruinowac cale starania... no coz - stalo co sie stalo. nastepnym razem krzycz glosno ze punkcji nie chcesz i tyle. mnie raz na poczatku mojej kariery invitrowej tez tak zbiablili punkcje. lekarka zadecydowala ze bedzie jak pecherze byly 16mm i oczywiscie wiekszosc byla niedojrzalych. juz drugim razem nie dalam sie tak zrobic.....
3 komorki - napewno ktorys z nich da rade. i tutaj juz glosno, BARDZO GLOSNO krzycz ze sobie nie zyczysz punkcji w 5 ani 4 dobie. ze chcesz ja w 3 dobie....chyba ze bedziesz miala wszystkie 3 zarodki w 3 dobie bardzo ladne - tylko wtedy mozesz sie zgodzic by je trzymali do 5. inaczej max do 3 doby - i wogole gadania nie ma. tylko duren moze wciskac ci glupoty ze potrzymac trzeba by zobaczyc jak sie rozwijaja. nie ma na to medycznego uzasadnienia ani logicznego. bierz transfer w 3 dobie . powiedz o tym lekarzowi juz teraz zeby cie nie zrobili z ta 5 doba

coleta
: gratuluje. ponownie blastka 1BB robi kariere. kurde, naprawde sa one szczesliwe na tym forum

Ostatnia edycja:
Gratuluję coleta :)! Mam taką samą blastke 1BB ale moja chyba przerwie ta dobra passę :( niemoglam niewytrzymalam I poszedł przedchwila sikaniec :( I jedną kreską 6,5dpt..... I jutro pewnie cholerna @. .. wszystkie objawy na to wskazują

Gratuluję coleta :)! Mam taką samą blastke 1BB ale moja chyba przerwie ta dobra passę :( niemoglam niewytrzymalam I poszedł przedchwila sikaniec :( I jedną kreską 6,5dpt..... I jutro pewnie cholerna @. .. wszystkie objawy na to wskazują
Daria teraz to pojechałaś po bandzie, na co Ci był ten sikaniec:eek: za wcześnie, dopiero zaczyna sie produkowac beta, a Ty taki numer robisz:-p to nawet ja nie zrobiłam jeszcze sikańca a chyba najbardziej sikam ze strachu po gaciach:-p weź mnie tu nie stresuj bo ja tu liczę na same dobre informacje, które może i mnie dosięgną:sorry: zresztą Dziewczyny ze sporymi betami miały ledwo widoczną drugą kreskę, tak więc na razie niczego nie przekreślaj:-)
Coleta cudowne wieści:-) prosimy o fluidki:-D
Katep trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło:-):-):-)
moje szkolenie trwało pół godziny, szkoda tylko czasu i pożyczania auta od Siostry:-D Fanclub na szczęście się nie dopytywał bo od progu oznajmiłam, że we wtorek jestem w pracy:-p

dariaa16 - 6 dnia po transferze to chyba beta jeszcze nie wychodzi za duża, a co dopiero sikaniec... uzbrój się w cierpliwość i daj swojej kropce działać w spokoju :tak:

lolitka200 - a czemu akurat w 3 dobie? Rzeczywiście naciskać na 3?

Daria, na sikanca jest za wczesnie. Poczekaj cierpliwie i nie spisuj tej proby na niepowidzenie.
Fluidki wysylam hurtowo :-)

U mnie w klinice jeśli jest mało komórek/zarodków to nie czekają do 5 doby a podają w 2 lub 3. Ewentualnie pozostałe trzymają do 5 doby do mrożenia ,tak miałam w MZ a teraz prywatnie podano mi dwa w 3 dobie i jednego słabeuszka zamrozili w 3 dobie

reklama
Okey dziewczyny wyglupilam się z tym testem.. :/ uzbraiam się i lecę zjeść coś chyba dziś chinczyk chodzi zamna cały dzień a to baja @ jutro 7dpt jeśli rano się obudze i dostanę @ koniec.. jeśli nie pedze na betę przed pracą już 7dpt beta powinna coś pokazać albo się udało albo nie... jutro się okarze A dziś jeszcze jestem ze swoim a raczej naszym blastusiem :*... odbieram fluidki od colety i potrzebuję mega duzo kciuków rano :)...

Do góry