reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No mój źle reagował na te witaminki, a po profertilu miał 100 % nieruchomych!!!!!!!!!!A teraz ma 66 % wolnych postępowych. Tylko Kate do ineminacji muszą być te szybkie plemniki, kategorii A. Wcześniej miał takie ok. 10-12 %, ale widać ilościowo plemniki podskoczyły, to i nasienie to bardzo szybkie zanikło. Tak zazwyczaj jest coś za coś.
Mój piąty zarodek to była morula P8C, a w 5 dobie była P8B.
Kate, zobaczysz, że wyprodukujesz niezłe zarodki. Patrz na mój przykład, było jujowo, teraz jest w miarę ok.

reklama
@Agulla - W GC - mają program 2+1 - 13900 za 3 procedury IVF + leki + badania + mrożenie + transfery.. My w tym jesteśmy. Ja tej kasy nie liczę, ale przez te 2 lata parę dyszek już poszło - częściowo zupełnie niepotrzebnie.

Teraz w GC jest nowa oferta : 30kPLN za IVF "do skutku". Jak w 4 procedurach IVF nie będzie pozytywnego rezultatu = ciąży - zwrot kasy dla pacjenta. Musisz się zorientować.

Moje chodzące encyklopedie medyczne kiefy się bierze DHEA ? Mam zrobić jakieś badanie żeby brać te witaminy. ? I koenzym Q10 warto zażywać. ? Na co on ma wpływ ?

Jola, przede wszystkim na jakość komórek ma wpływ. Mi lekarz nie kazał zbadać tego hormonu, a i tak musiałam go brać. Dokładnie w necie jest napisane.

@Agulla,
W tym 13900 są 3 procedury IVF z punkcją i zapłodnieniem oocytów + transfery świeżych zarodków po punkcji.
Płacisz za leki - ale Ty się łapiesz na refundację, mrożenie i ewentualne kolejne transfery.
Wizyty lekarskie z USG są w cenie.

Ostatnia edycja:
reklama
Calina obyś miała racje, i żebyśmy już przeszły na inny wątek - ciężarówkowy!:happy:

Jolka DHEA nie jest wskazane przy PCOS, albo wysokiej androgenizacji, więc lepiej sobie zbadać ten hormon jeśli lekarz sam go nie da. Generalnie po 35r.ż. poziom tego hormonu spada, a odpowiada on za jakość komórek.
Koenzym Q10. poprawia ukrwienie, oraz regeneracje komórek wpływa na jakość DNA w oocytach, tez po 35 r.ż jest produkowany w mniejszym stopniu przez wątrobe.

Do góry