reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
DHEA stosowałam przed procedura ale mi się objawy androgenizacji nasiliły. Jak odstawiłam to jak ręką odjął.
Czytałam że przy PCOS jest DHEA niewskazane.

Teraz pozostałam przy koenzymie, Femibionie, D3, B complex, Inofemie, oleju lnianym

Hess czytałam, ze kobietki z PCOS często mają wysoki poziom tego hormonu do późnych lat (tak, są plusy PCOS), dodatkowo powoduje on wzrost androgenów co jest nie wskazane. Dziwne że dr K kazał Ci to brać, czytałam tez że podaje sie to po to w czasie stymulacji bo rekrutuje się więcej pęcholi. Przestaje mieć jakiekolwiek zaufanei do tej kliniki:-(

Kate_p7 - kurde, to już sama nie wiem czy to brać, czy nie. Mówił, że na poprawę jakości jajec, ale czy brał pod uwagę moje PCOS???!!!! Najwyraźniej nie. Wie, że mam AMH tak wysokie, a to zasługa PCOS. Echhhh, nie wiem.

DHEA stosowałam przed procedura ale mi się objawy androgenizacji nasiliły. Jak odstawiłam to jak ręką odjął.
Czytałam że przy PCOS jest DHEA niewskazane.

Teraz pozostałam przy koenzymie, Femibionie, D3, B complex, Inofemie, oleju lnianym

Tola - a jakie to są objawy?

Kurcze, dziewczyny czytam o tej klinice i włos się jeży na głowie... u mnie rzeczywiście przy stymulacji jest usg przy 1 wizycie, potem pierwsze podglądanie ok. 8 dnia i codziennie do 12 - jeżeli przedłużona stymulacja to codziennie do końca (lub co drugi jeżeli lekarz tak zdecyduje)... ale jedno podglądanie na stymulację?? To nawet dla takiego laika jak ja to jakaś pomyłka - przecież żadnych wniosków z jednego podejrzenia nie wysnujesz, no bo niby do czego masz porównywać?

Z tymże ja dojeżdżam do kliniki prawie 200km, jak ktoś jest na miejscu to ma wcześniej niż 8 dnia po rozpoczęciu...

Hess, wygląda na to, że dr nie spojrzał na całość tylko pojechał po schemacie :( może warto zadzwonić i się dopytać tak dla spokoju wewnętrznego... :oo2:

Trzymamy kciuki za jutrzejsze dziewczyny!!!

20: kate_p7 - początek stymulacji
20: kikifish - podglądanie maluszka
20: dariaa16 - punkcja
20: DorotaMie - podglądanie pecherzyków

Fusun zarodek sliczniutki, oby dni do wysokiej bety minely jak najszybciej :) Baaaardzo Ci kibicuje, zaslugujesz na to szczescie.

Gizas w ramie mozna na bank bo mi w szpitalu chcieli podawac ale ja wolalam w brzuch. Dasz rade, rob raz z lewej, raz z prawej strony, raz wyzej, raz nizej i jakos przetrwasz. Ja robilam tez dlugo bo najpierw menopur, pozniej gonapeptyl i clexane chyba do 16 tc.

reklama
Giza - Tola i ja jestesmy pielegniarkami oraz Kiki :tak:zastrzyki mozna podawac w udo, przednio boczna czesc...w ramie :tak: bardzo czesto podawalam zastrzyki albo w brzuch albo w udo...rzadko w ramie

Do góry