reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ktos kiedys pytal mnie o punkcje ze w invicta warszawa robi podobno tylko pałaszewski :) wczoraj dopytalam jeszcze i mi punkcje bedzie robil dr Kunicki:) nieznam wogole i niewiem nawet jak wyglada ;) moze to i lepjej ;)
DorotaMie , kasik36 ma racje zawsze mozna skorzystac z dawstwa komorek jest wiele kobiet ktore skorzystaly i teraz maja swoje male pociechy:) moja rodzona siostra zdecydowala sie na dawstwo rozwaza rowniez dawstwo ze wskazaniem na mnie:) ale narazie o tym niemysle i ciesze sie ze podjela taka decyzje :) a my jak musimy i to nasze jedyne wyjscie korzystajmy z tego:)!!!
dziewczyny po transferze bralyscie tylko relanium czy tez nospe forte??? bo na ta mocniejsza trzeba miec recepte??? ja dzis pelna starchu ale niechyba tyle ze nic ztego niebedzie a ogolnie przed calym zabiegiem..od rana pije mlekoo:D uwielbiam je , jajniki mnie troche ciagna i boli mnie tylek od choragonu :D

reklama
Sham ja byłam przestymulowana z estradiolem 6000 i wtedy zdychałam, bardzo mi było niedobrze, mdliło mnie, aż wzięłam dostinex i mi przeszło. Też mi napęchniał brzuchol:-)
Na betę idę w poniedziałek, a co tam mi szkodzi. Chyba, że się rozmyślę:-D

Ze swojej strony chciałbym napisać, że dziewczyny po punkcji chyba wskazane mają zastrzyki z heparyny, jak po każdym zabiegu w znieczuleniu, żeby skrzepów nie było. Nie wiem, czy za każdym razem to zalecają.

Pozdrawiam
Dorota - niech MOC będzie z Tobą :-)

Calineczka a Ty jak zwykle w gorącej wodzie kąpana:tak:nie miałam żadnych objawów, poza bólem podbrzusza w 3 dpt, kucie i ciągnięcie pomimo wzięcia porannej nospy, po zarzyciu kolejnej przeszło. I tak do tej pory nie mam żadnych objawów. Złych czyli plamień, krwaiweń i bóli brzucha a nawet mdłości:sorry:dobrych czyli np powiększenie i wrażliwość piersi też nie. Też sie boję czy nadale jestem w ciąży a do usg jeszcze 5 dni. Nie wyobrażam sobie Twojej paniki oczekującej na kolejne usg jak nie bedziesz miała typowych objawów:-Dzesiwiejesz cała:-D
Jedyna zmiana jak u mnie jest to jestem bardziej senna, pół dnia ziewam. Długo śpię.
A ile bierzesz progesteronu?

Daria relanium i nospa max (bez recepty) po transferze.
Choć jak w czasie transferu powiedziałam Pałce, że wzięłam nospe, aby skurczy nie było i nie wypchnęło zarodka, to powiedział, że na skurcze (chyba miał na myśli porodowe) to jeszcze za wcześnie:-D

DorotaMie 2 pechole na naturalnym cyklu to bardzo dobry wynik, ja nie mialam nigdy wiecej niz 6 pecholi, z czego tylko 2 zarodki. A stymulowane sa zapewne slabsze od naturalnych wiec swiatelko w tunelu jest :)

Lutenia 3 razy po 2 tabletki dziennie, i od jutra podjęzykowo mi dojdzie, ale o progesteron się nie martwię, bo wtedy miałam niecałe 80.
Dobra, już sie nie martwię:-p

reklama
@dariaa16 a z czym macie problem? też z AMH? ja jeszcze nie do końca was znam dziewczyny, wybaczcie dopytywanie

wtakim razie wezme relanium i nospe max po transferze o ile do niego dojdzie ...
DorotaMie u mnie problem ze stymulacja...chociaz dziwne to jest poniewaz moje AMH=29,06 cos kolo wiec ogromne FSH=6,99 wiec powinno byc dobrze..a mimo to na stymulacje na naturalnym cyklu reagowałam max 2 pecherzykami ktore albo slabo rozly albo niepekaly albo wogole nierosly co prawda mialam mala dawke po 75j....teraz aktualnie wzielam razem 1425j i efektem sa 13 jajeczek po okolo14-15mm

Do góry