reklama
sykatynka
Fanka BB :)
Jolka - Brałam zestaw witamin, o którym pisałam wielokrotnie (czyli wit. b6, b12, kwas foliowy), chociaż w końskich dawkach, dwa tygodnie temu zmieniłam witaminy b6 i b12 i kwas foliowy na formy metylowane, parę dni temu jeszcze betainę, ale to chyba miało niewielki wpływ...
A adopcje (zagraniczne) to fragment mojej pracy, więc tu chodzi o wyjazd służbowy, na razie jeszcze nie idziemy w kierunku adopcji, daję nam czas do końca tego roku i jak nic nie wyjdzie, to zaczynam bardziej konkretne rozmowy z M
Lokator - zazdroszczę żonie przynajmniej tego ja mam za sobą jedną stymulację i niecałe trzy miesiące ciąży a nabytych wtedy kilogramów (3) do tej pory nie mogę się pozbyć...
A adopcje (zagraniczne) to fragment mojej pracy, więc tu chodzi o wyjazd służbowy, na razie jeszcze nie idziemy w kierunku adopcji, daję nam czas do końca tego roku i jak nic nie wyjdzie, to zaczynam bardziej konkretne rozmowy z M
Lokator - zazdroszczę żonie przynajmniej tego ja mam za sobą jedną stymulację i niecałe trzy miesiące ciąży a nabytych wtedy kilogramów (3) do tej pory nie mogę się pozbyć...
sykatynka
Jolka - napiszę ci dokładniej, tylko ostrzegam, że moje dawki były naprawdę końskie ale hematolog wczoraj powiedziała, że nadmiar wit. b wypłukuje się z moczem a kwasu foliowego nigdy za wiele...
A więc na początku brałam: 2xprevenit intensiv, inofolic, kwas foliowy 5 mg, wit. b2, biotyna, inofolic i na dokładkę 3 tabletki zwykłej wit. b6.
Teraz zmieniłam i biorę: inofolic, preparaty: b12 folate (to jest kwas foliowy i wit. b12 w formie metylowanej), P5P (wit. b6 w formie metylowanej), inofolic i betainę.
Będę nadal kontrolować co 2 miesiące poziom homocysteiny, mam jeszcze w zapasie 3 opakowania prevenitu i 3 femibionu, a tabletki z nutrilabo tanie nie są, więc może powrócę do prevenitu i femibionu i kwasu foliowego 5 mg, jeśli tak dobrze zadziałały
Ale powiem szczerze - jeszcze wczoraj rozmawiałam z hematolog i powiedziała mi, żebym przed staraniem obniżyła homocysteinę przynajmniej do tego poziomu normy ok. 13... i ja miałam nadzieję, że przynajmniej tyle udało mi się obniżyć i planowałam, że przez kolejny miesiac-dwa obniże do tego bezpiecznego 10... A tu taka niespodzianka Naprawdę się nie spodziewałam! Jestem naprawdę szczęśliwa z tego powodu, na pewno będę spokojniejsza przy kolejnym podejściu...
A więc na początku brałam: 2xprevenit intensiv, inofolic, kwas foliowy 5 mg, wit. b2, biotyna, inofolic i na dokładkę 3 tabletki zwykłej wit. b6.
Teraz zmieniłam i biorę: inofolic, preparaty: b12 folate (to jest kwas foliowy i wit. b12 w formie metylowanej), P5P (wit. b6 w formie metylowanej), inofolic i betainę.
Będę nadal kontrolować co 2 miesiące poziom homocysteiny, mam jeszcze w zapasie 3 opakowania prevenitu i 3 femibionu, a tabletki z nutrilabo tanie nie są, więc może powrócę do prevenitu i femibionu i kwasu foliowego 5 mg, jeśli tak dobrze zadziałały
Ale powiem szczerze - jeszcze wczoraj rozmawiałam z hematolog i powiedziała mi, żebym przed staraniem obniżyła homocysteinę przynajmniej do tego poziomu normy ok. 13... i ja miałam nadzieję, że przynajmniej tyle udało mi się obniżyć i planowałam, że przez kolejny miesiac-dwa obniże do tego bezpiecznego 10... A tu taka niespodzianka Naprawdę się nie spodziewałam! Jestem naprawdę szczęśliwa z tego powodu, na pewno będę spokojniejsza przy kolejnym podejściu...
No zacznę biadolićbo czuję się na @, kuje mnie w lewym boku-nie wiem czy jajnik ale mam takie ala spięcia-skurczębiorę nospe forte od transferu w sumie ale wczoraj nie pomogło. Nie boli jakoś ale dziwne uczucie.A dopiero 4 dpt.
Umówiłam siebie, M i moich rodzicow do bioeneroterapeuty na pt Boję sie że mi powie że nie czuję ciąży a tak bym zyła nadzieją do ponwiem głupia jestem.... moich rodziców biorę bo ledwo co chodza na nogi. A już dwóch znajomych ktorym ufam potwierdzają skutecznosc jego terapi-koledze rozpuścił się kamień w nerce a miał już termin operacji, drugi kolega nie mógł funkcjonować normalnie przez kolana a wczoraj była na drugiej terapi i mówi że nawet bez problemu już klęknie. Wizyta tylko 30 zł, nie pieniądza a może pomoże
Umówiłam siebie, M i moich rodzicow do bioeneroterapeuty na pt Boję sie że mi powie że nie czuję ciąży a tak bym zyła nadzieją do ponwiem głupia jestem.... moich rodziców biorę bo ledwo co chodza na nogi. A już dwóch znajomych ktorym ufam potwierdzają skutecznosc jego terapi-koledze rozpuścił się kamień w nerce a miał już termin operacji, drugi kolega nie mógł funkcjonować normalnie przez kolana a wczoraj była na drugiej terapi i mówi że nawet bez problemu już klęknie. Wizyta tylko 30 zł, nie pieniądza a może pomoże
kikifish87
Asiu- ok kopniaki sobie podarujemy ale jak co to zapraszam na kawe
Gizas- to teraz ja ci odpisze tak jak mnie dziewczyny pisaly. Bole i objawy @ to nie koniecznie sa na @. Przypomnij jak bylo u mnie. Tak samo tylko chyba od 3 dpt. Trzymam kciuki.
A od poniedzialku moge sie nie odzywac. Zaczynam remont. Az mi sie nie chce...
Gizas- to teraz ja ci odpisze tak jak mnie dziewczyny pisaly. Bole i objawy @ to nie koniecznie sa na @. Przypomnij jak bylo u mnie. Tak samo tylko chyba od 3 dpt. Trzymam kciuki.
A od poniedzialku moge sie nie odzywac. Zaczynam remont. Az mi sie nie chce...
annemarie
Gizas-powiem Ci troche z mojego doswiadczenia.Mam 15 letniego syna.Czekalam wtedy na @ tydzien,bolal mnie brzuch,ciagnelo z kazdej strony, uczucie klucia bylo nie do zniesienia.Myslalam ,ze zwariuje;-).latalam do kibelka co 5 minut i prawie widzialam cos czego wcale nie bylo.Tak przez tydzien.W pracy zrobilam test ,wyszla 1 kreska, poszlam dalej pracowac ,a po ilus godzinach stwierdzilam ,ze jednak ten smietnik w toalecia to nie najlepsze miejsce na testy ciazowe(po co ktos ma domysly robic,tal byl negatywny) Wyciagnelam go i co widze,..2 kreski.Myslalam ,ze sie przewale.Dopiero po paru dnia przeszly wszystkie objawy.Gines mi powiedzial,ze to normalne ,bo wszystko musi sie zagniezdzic i poukladac,dla twojeo brzucha to rewolucja.Pewno ci nie pomoglam,ale na szczescie nie zawsze mamy racje.trzymam kciuki ,zeby ta wstretna ciota nie przyszla. nikt jej tu nie chce.
sykatynka
Gizas no chyba każda musi przez to przejść i każdej będę to powtarzać jak mi się udało, też tak się czułam, a gin powiedział, że taki ból ciagniecie skurcze jak na @ jest mile widzianym objawem bo oznacza, że coś się dzieje mówiłam to już kiki i widzisz, ma w brzuchu maluszka
annemarie
Gizas no chyba każda musi przez to przejść i każdej będę to powtarzać jak mi się udało, też tak się czułam, a gin powiedział, że taki ból ciagniecie skurcze jak na @ jest mile widzianym objawem bo oznacza, że coś się dzieje mówiłam to już kiki i widzisz, ma w brzuchu maluszka
moge sie tylko podlaczyc,dokladnie tak jest :-)
Dziewczyny od 2 dni mam temperature 38 stopni, co ja zbije lekami to po tych 3-5 godz wraca. W srode mam isc na badania z krwi - te dla anestezjologa. w piatek wizyta w 19 dc. mielismy ruszyc w nastepnym cyklu na refundacje.boje sie ze kolejka nam przepadnie :/
Co mam robic? leciec jutro do przychodni? a jak lekarz da mi antybiotyk
i co z tymi badania w srode jest sens je robic, mam badania z krwi i moczu :/
troche majaczyc ale własciwie od 2 dni nie spie :/
Co mam robic? leciec jutro do przychodni? a jak lekarz da mi antybiotyk
i co z tymi badania w srode jest sens je robic, mam badania z krwi i moczu :/
troche majaczyc ale własciwie od 2 dni nie spie :/
reklama
Sham idz do lekarza. Powiedz o podejsciu i najwyzej da Ci antybiotyk ktory nie zaszkodzi. A jakie dokladnie badania masz robic? Zapytaj lekarza czy w razie czego antybiotyk bedzie mial wplyw na wyniki. Przy niektorych badaniach nie ma to znaczenia
Podziel się: