reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja po pierwszym transferze miałam bóle jak na okres przez 5,6 i może 7 dzień, później już mnie brzuch nie bolał i domyśłałam się, że transfer nieudany. Tylko dziwi mnie to, czemu mnie bolał w tych dniach tak okresowo, a potem przestał. Piersi były trochę bolesne, ale raczej od luteiny, niż jako zwiastun objawu ciążowego.

reklama
Ojjj babo jaki sikacz!!!!!!!!!
No proszę Cię!!!!!!!!
Jak już to beta i to dopiero najszybciej 10 dpt anajlepiej 12-14 dpt
Ja w sikacze nie wierze, bo one wychodzą jak już to dużo później. Nigdy tak wcześnie!!

Kiki, ja też wierzę że twój ból to nie na @ a na fasolkę :) sikaczem się absolutnie nie sugeruj, ja robiłam z ciekawości wtedy kiedy ciążę miałam już potwierdzona i nadal wychodził mi negatywny..... Podziwiam cię za cierpliwość, ja zrobiłam betę czym prędzej....

Yplocka, a piszesz że normalnie na wyniki pgd czeka się trzy dni, dlaczego tak długo u ciebie? I czy dobrze rozumiem, że u was najpierw pobrali materiał do badania a potem mrozili, czy badali już zamrożone? Bo mnie interesuje, czy można zrobić pgd mrozaczkow?

kiki a ty bete dzisiaj robisz?

calineczkaa ja nie wiem jak zawsze @ się spóźnia, w sumie strasznie nie jest dzisiaj 33dc:-(

A tak poza tym chyba muszę odpocząć od BB. Nie myśleć o in vitro, ciąży itp...

STYCZEŃ

14: calineczkaa - wizyta kontrolna
14: Luize - podglądanie maluszków
15: kikifish - wysoka beta
17: GizaS - punkcja
23: bubu520 - wysoka beta
23: ying -ying - przygotowanie do criotransferu
24: coleta - wizyta przed stymulacyjna
26: Olusia - podglądanie maluszków
28: Aisa79 - podglądanie chłopaka
30: calineczkaa - początek stymulacji
30: Hess - początek stymulacji
Yplocka1 - udany criotransfer
Solostar - udany criotransfer

LUTY

04: Aisa79 - badanie kolposkopowe.
09: Olusia - echo serduszek

gif-emotikony.gif

Ostatnia edycja:
Sykatynka,
jest pgd (6 chorób)- tu wynik jest po 6 godzinach, czyli spokojnie można robić transfer świeżej blastocysty - tak maiłam poprzednim razem
teraz robiłam pgd ngs (24 choroby) - biopsję robi się na świeżych i wtedy tylko decyzja w której dobie. Można 2-3 i wtedy robić transfer w piątej lub badać w 5 i wtedy crio. Ja też nie rozumiem jak to mozliwe że robiąc w 2i 3 dobie ma sie wynik na 5, a robiąc w piątej trzeba czekać i czekać. Moj doktor też nie potrafił mi tego wytłumaczyć. Spytam dziś, jak zadzwonią...
PGD można robić z mrozaków, tylko pamiętaj, że trzeba je odmrozić, zbadać i potem znowu zamrozić

reklama
Do góry