reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, ja się po całej tej stumulacji, punkcji i w ogóle czuję coraz gorzej. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale podczas stymulki i po punkcji męczyły mnie gazy. Od piątku mam twardą górę brzucha, niby bekam itp. :zawstydzona/y:, ale nic mi to nie pomaga. Do toalety chodzę normalnie, nie mam zaparć itp. Dziś doszły bóle takie, że ledwo da się wytrzymać, na szczęście nie trwały non stop. Jestem na herbacie miętowej i sucharach. Mama powiedziała, że skoro Espumisan nie pomaga, to może to wątroba jest podrażniona. Biorę od dziś Sylimarol, bóle nieco przeszły. Głodna jestem, wcześniej jak bóle ustąpiły to trochę zupy zjadłam, to od razu wróciły. Więc tylko sucharki. Na razie jest w miarę, choć brzuch nadal napęczniały, a przy większym wysiłku pobolewa. Jak mi do jutra nie przejdzie to idę do lekarza.

Nie wiem, czy coś zjadłam (bo mój mąż też narzeka na bóle brzucha, ale mniejsze) czy to organizm teraz odreagowuje leczenie czy może hiperka? Choć ponoć wtedy bardziej na dole boli a mnie tylko góra boli (od piersi...znaczy pod do pępka).

Ech.......do 4 liter dziś jestem :-(

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty:
08: ewelajna86 - wizyta pęcherzykowa
08: milkaa1989 - wizyta pęcherzykowa
08: lokator - udana pogadanka

Hess moim zdaniem masz objawy hiperstymulacji, nie pojawiły się problemy z oddychaniem?? jak waga, ważyłaś się??

kate_p7 - oddycha mi się normalnie, waga się nie zwiększyła. Ciągle to samo jest. Dziś prawie nic nie jem. Jajniki nie bolą, tylko ta góra brzucha...
Lekarz mówił, że mam leciusieńką hiperkę, ale nic nie muszę na nią brać, bo ogólnie przyjmują, że hiperke ma się od 6000 estriadolu.

Hess uff to dobrze... bo wzdęcia, mdłości, bol brzucha, to objawy hiperki ale skoro u Ciebie nie było podejrzenia hiperki no to git:-p

reklama
kate_p7 - mdłości nie mam, chyba, że z głodu.....ale generalnie tylko ból brzucha mi dolega, bo wzdęć jako takich nie mam. Ech......ale może i tak pójdę na wszelki wypadek do internisty?? Mam nadzieje, że mi coś da.....powiem mu o hiperce, ale nie wiem czy on i tak by wiedział co z tym zrobić.

Do góry