hej dziewczyny,
jestem już przed kompem. Bardzo dziękuję Wam za gratulację
Od razu wstąpił we mnie power, jak już wiem kiedy będzie punkcja
Tak jak pisałam, wyniki o wiele lepsze. Lekarz powiedział, że transfer raczej będzie w następnym cyklu z mrozaczków. Mam nadzieję, że będzie co mrozić. Ale nie jest to przesądzone na 100%. Pytałam, w której dobie będą mrozić, powiedział, że w 3, potem stwierdził, że w 5, więc nie wiem jak będzie.
Pęcherzyków jest 20 po 14 mm (9 na prawym jajniku, 11 na lewym), więc do soboty mam brać Menopur 300 jedn. by podrosły. Mogę spodziewać się lekkiej hiperki ponoć. W sobotę mam zrobić progesteron, estriadol i
DHEAS (pytałam lekarza co to jest, ale nie pamiętam
-
Wy też to miałyście??) W niedzielę o 20:00 mam sobie podskórnie zrobić zastrzyk z Choragonu (podobno jeśli ma się przyjąć tylko 1 dawkę, to można podskórnie, nie trzeba domięśniowo). Wspominał też, że chyba po punkcji czy coś musi zlecić mi badanie cholesterolu - po co???
O tyle rzeczy nie zapytałam......
bo byłam zbyt przejęta, że będę mieć punkcję, hehe.
Aaa, i powiedział, że już nie jestem pacjentką z największym AMH, bo jest jakaś (trochę starsza) z AMH 43
(ale chyba i tak była już przede mną, bo jest po punkcji). Podobno miała 60 pęcherzyków
, z czego 20 kumulusów. To musiała mieć niezłą hiperkę!!
Gdybym miała mieć transfer w następnym cyklu, to prawdopodobnie ustawią mi go lekami wcześniej. Nie wiem czy wyrobię się przed świętami z tym.
W którym dniu cyklu powinno robić się transfer??
kate_p7 - zapisz mnie proszę na 2.12 - PUNKCJA
calineczkaa - robiłaś dziś betę??
danii - Ty testujesz 4.12?? To już niedługo
sakatynka - i co w końcu? Idziesz do szpitala? Mam ulotkę o konsultacjach z psychologiem, ale z nadmiaru wrażeń nie dopytałam czy faktycznie są darmowe. W ulotce jest napisane "Bezpłatne konsultacje dla osób korzystających z INF. Pacjenci INVICTA mogą skorzystać ze specjalnych świadczeń i wizyt u psychologa. Można się umówić w rejestracji lub przez call center. Lub zwrócić się do psychologa drogą mailową
psycholog.waw@invicta.pl"