reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Powiem wam dziewczyny, że życie ma specyficzne poczucie humoru. "Jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz co się trafi".

Ale po kolei. We wtorek byłam na badaniach prenatalnych. Obywatel Fikalski najpierw się wypiął pupą na świat i można go było zmierzyć i oblukać kręgosłup (cały), potem profilem i okazało się, że ma kość nosową w komplecie (jak miło) a potem jeszcze brzuszkiem do góry i dało się policzyć rączki, nóżki, żołądki itp, wszystko liczby całkowite dodatnie ;) Doktor był zadowolony, no ale wiadomo, w moim wieku trzeba czekać na wyniki badań na tle populacji (będą w środę).

Ale w niedzielę! Leżę na kanapie po dziewiątej wieczorem i usiłuję nie kimać przed Discovery Chnnel, a tu telefon. Ze Stanów. Od jednego bardzo ważnego bonza w mojej korporacji, takiego capo di tutti capi. Że restrukturyzacja, że dużo o mnie słyszał (ależ to wszystko to bezpodstawne plotki ;), że ma takie plany i wizje, a mnie widzi tu i tu. I czy się zgadzam :szok: No ja pierniczę! A ja jestem w ciąży!
Ani przez chwilę nie żałowałam, ale musiłam mu powiedzieć, jak się sprawy mają.
Gościa zatkało, po czym powiedział, że on planuje współpracę w dłuższym terminie niż rok i jak długo mnie nie będzie w takim razie w pracy. Powiedziałam, że cztery miesiące (bo tak wcześniej uzgodniłam z mężem przy jakiejś rozmowie o pieniadzach), wrócę w wakacje. A on, ze podtrzymuje propozycje i serdecznie gratuluje.
No trudno, to się zgodziłam :-D
No i mam awans od października, własną piaskownicę i nowe zabawki :D

Mam nadzieję, że Obywatel będzie współpracował. W nagrodę nie nazwę go Marian ;) Kicha jest tylko z podróżami, nie wyobrażam sobie lotów do Chin w trzecim trymestrze. Ale nic to. Bedziemy sie martwic potem.

A tymczasem Jazzabel gratulacje podwójnego szczęścia i dorotav podwójnego transferu :-)

reklama
jo.m- trzymam kciuki jeszcze mocniej niz wczoraj. daj znac jakie wiesci

dorotav gratulacje kochana, trzymam kciuki za kropki,niech sie wgryzaja

ladygodiva- przykro mi ale nie bardzo pomoge, nie slyszalam ani mnie sie nie przytrafiła taka sytuacja.moze dziewczyny cos podpowiedza

tola- strasznie mi przykro ze i ciebie cos złapało, szkoda bo chcialas w najblizszym czasie podejsc.,ale tak jak u Lili lepiej odłozyc to o miesiac niz pozniej żałowac

Asita, aisa- gratuluje pozytywnych wiesci:)

jazzabel- gratulacje niespodzianki :)

Olusia , Kasik- jak sie czujecie?? jak plamienia i mdłości??

Lilia-jak tam nieproszeni goscie?? wytępieni?? czy dalej piecze??

Dorotav- prosze wpisz mnie ze mam wizyte 9.10

1411195682442.jpgMoje podwójne szczęście :)

Załączniki

• 1411195682442.jpg
    1411195682442.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 69
  • 1411195703298.jpg
    1411195703298.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 70
  • 1411195721154.jpg
    1411195721154.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 69
Aisa79 bardzo ładny przyrost :)

Asia_77, tola też muszę czekać, do crio podejdę dopiero w Listopadzie jak u immunologa wszystko wyjdzie ok, już nie mogę się doczekać strasznie się wlecze ten czas.

finesse gratuluję awansu.

Agulla masz już wynik badania histopatologicznego ?

ladygodiva- Nie przejmuj sie, ja tez dostalam okres w 8 dniu brania lutki, i wszystko jest ok :blink: poprostu ogranizm zareagowal szybciej na lek.

Jazzabell- A to niespodzianka, gratuluje podwojnego szczescia, zdjecia sliczne :)
Jo.m- trzymam kciuki :tak:

Ostatnia edycja:
czesc wszystkim starym i nowym staraczkom;-) trzymam za was kciukasy;-)

dorotav tak się ciesze ;-) oby maleństwa rosly zdrowo i zostały z wami:-D a jak reszta dzieciaczkow czekają do 5 dnia i na lodowisko, czy już odmrażają noski?

aisa jak jadłospis na dziś, dzień rozpoczynamy od ogórków czy kapusty kiszonej ;-P

finesse lol :happy2:gratuluje, zycie nas czasem zaskakuje i to pozytywnie;-) pomyslnosci;-)

reklama
finesse gratuluję awansu :-)

jazzabell Maleństwa są przecudne...:-)

inka wlecze się ten czas jak cholera, najchętniej pożarłabym wszystkie antybiotyki naraz , a globulki też bym jakoś upchała :zawstydzona/y: ;-)

dorotav jakoś wydawało mi się ,że wcześniej Ci beta wypada....ale jak widać wciąż popędzam czas :szok:

i dziękuję za dopisanie do kalendarza...choć na szarym końcu :baffled:

Do góry