reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
mmm... zagłosowane :) swoją drogą aż mi ślinka cieknie :)

A ja dzisiaj będę się chwalić! Tydzień temu byłam na wizycie u gina z prywatnej opieki medycznej z pracy i zbył mnie samą cytologią, którą swoją drogą wyszła mi pierwszy raz aż taka dobra :)
Umówiłam się dzisiaj po raz kolejny bo zależało mi na skierowaniu na 4 badania, które zlecił mi mój gin z Kliniki a które mam w wykupionym pakiecie. I byłam u ginki która wypisała mi skierowanie bez problemu ale tylko na 2 te co chciałam bo 2 pozostałę stwierdziła, że wypisze mi endokrynolog, ale od siebie dorzuciała dwa inne na przciwciała :) także wizyta nr 1 zaliczona ze skierowaniem na 4 badania, ucieszyłąm się i to bardzo. Następna wizyta u endokrynologa i skierowanie na łącznie 16 badań :) + usg tarczycy. No miałam ochotę wycałować tą kobietę!
Na koniec miałam wizytę już u siebie w przychodni na NFZ u lekarza rodzinnego. Nie byłąm tam 3 lata więc postanowiłam się pokazać i zapytać o skierowanie do poradni genetycznej, które dostałam z automatu + 3 podstawowe badania na krew i mocz... więc mam cichą nadzieję, że uda mi się porobić te wszystkie badania sporo oszczędzając.
Podsumowując wywalczyłam dzisiaj 23 bezpłatne badania, usg tarczycy i skierowanie do poradni genetycznej.
Jestem w szoku :) i to sporym bo okazuje się że wystarczy trafić na odpowiedniego człowieka i sukces murowany.
Tylko endokrynolog jak wychodziłam z gabinetu powiedziała, że szefostwo ją zabije za te skierowania no ale ja tak prawdę mówiąc zasugerowałam tylko 2 a że była taka dobroduszna i zleciła mi pełen pakiet... to tylko się cieszyć.

O wynikach będę Was informować bo i sama jestem ciekawa co to mi powychodzi.

Od rodzinnego dostałam też receptę na Tardyferon Fol ze względu na kiepską morfologię po poronieniu. Brała może któraś z Was ten lek? Myślicie, że nie będzie on kolidował z tymi moimi wszystkimi badaniami hormonalnymi? Bo jeśli miałabym zaburzyć te wyniki to może wystarczy lepiej się odżywiać, żeby te wyniki krwi się poprawiły?

Aisa trzymam kciuki za drugą weryfikację!

Dorotka i Luize mocne kciuki za dorodne pęcherzyki :*

Cieszę się jak głupia... chyba pierwszy raz tak bardzo po poronieniu. Bo coś ruszyło, bo udało mi się dostać skierowanie na te wszystkie badania, no i jestem na liście! Na samym końcu ale jestem!

mmm, kochana jak możesz mnie katować takimi zdjęciami, o raju aż mi ślinka poleciała, już zagłosowałam, powodzenia życzę, a jak wygrasz pieczesz mi takie cuda :tak: Jak się czujesz ?

migotka25, ale super tyle badań i skierowanie załatwiłaś, kciuki za prawidłowe wyniki :tak:, a tych tabsów to ne brałam więc nie pomogę. Czas szybko minie :*

liskka, tak plamienia ustały - ale nie mówię nic, żeby nie zapeszyć:) jak miałam plamienia to był dzień, kiedy miałam dostać @, może dlatego. Nie wiem, narazie się uspokoiłam. Masz 18.09 - na pewno będzie pęcherzyk:) Ja też się boję, ale staram się myśleć pozytywnie i wierzę w mojego kropka, że się rozwija i rośnie:) Wcześniej nie wierzyłam, to teraz muszę mu to wynagrodzić :-D

migotka, to super wynik, gratuluję:) Tyle badań na nfz, to niezły wyczyn:) Trzymam kciuki za prawidłowe wyniki:) Nie brałam tych tabletek, więc nie pomogę.

mmm - głos oddany:) No i jak taką ochotę nam narobiłaś, to proszę teraz nam pocztą poprzesyłać trochę :-D

Anulla28, ciesze sie :) ja mam cicha nadzieje zobaczyć juz serduszko, będzie to 6td3. Tez muszę w niego wierzyć ale czasam mam gorsze dni i nie potrzebnie czytam tyle na necie, ale chyba taka natura ze człowiek sie schizuje .

Kwiatuszek ,super ,niech sie rozwija zdrowo. Wysokiej bety !

liskka, no może, może i jest szansa. Twoja beta w 14dpt bardzo ładna:) pęcherzyk będzie widać na 100%, a za serduszko trzymam kciuki:) U mnie nie będzie jeszcze widać, bo to dopiero 18dpt będzie, ale jak zobaczę pęcherzyk to się już bardziej uspokoję:) Tylko niech ten czas szybciej leci :-D

reklama
kasik ja wlasnie z krwawieniem tez wyladowalam w szpitalu acard mi odstawili za trzy dni wzielam jedna tabl. i znow krew mi poleciala wiec kazal mi odstawic ten acard a clexane biore caly czas i brac mam acard mam odstawiony dopoki nie zniknie calkowicie daj spokoj tak sie zestresowalam ale jest poza kosmowka a ty gdzie go masz??? i lutke dowcipna mam odstawiona zeby tam nic nie wkladac a mam lutke podjezyk i duphaston

olusia co u ciebie???????????????????

Ostatnia edycja:
Do góry