reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jo.m , spokojnie. Ja jestem przykładem gdzie nie badano mi wogole progesteronu ani w trakcie stymulacji ani po . Nawet nie byłam świadoma ze sie go sprawdzać powinno. Nie wiadomo jaki miałam. Zarodek podany tak jak ty w 3 dobie. Teraz odliczam dni do kolejnej wizyty i mam nadzieje ze wszystko jest ok. Ale dopóki nie zobaczę kropka to nie będę spokojna.

reklama
Jo.M. ale ja pisałam że dla niektórych lekarzy to nie ma znaczenia jaki jest prg więc głowa do góry prosze sie nie załamywać :) A zarodeczki mają najlepsze warunki u mamusi więc &&&&& cały czas za maleństwa.

Ladygodiva ja mówię o badaniu progesteronu w dzień podania zastrzyku na pęknięcie czyli 2 dni przed a nie w dzień punkcji. Wtedy nie wiem jak ten prg się zmienia.

Bziumelka, no to mi w ten dzien nie badano progesteronu wcale. Widocznie nie bylo to istotne. Na chlopski rozum pewnie byl nizszy niz w dzien punkcji... Ale nie wiem jak szybko rosnie.

martolek, :-( trzymaj się kochana i zacznij układać plan

Blake, cholercia, a nie mogę Ci zrobić transferu w narkozie, albo dać Ci coś na rozluźnienie ? Nigdy nie słyszałam o podaniu zarodka laseroskopią, ale medycyna idzie naprzód i nie takie rzeczy widziała czy stosowała.

yplocka1, to ja pisałam ten cytat z MZ odnośnie badań amh i fsh, taki list dostałam od nich, nie wiem jak jest z tym spadkiem amh bo ja ze swoim jestem w niezłym szoku, w maju 2013 miałam 2,9 a teraz w sierpniu jak je powtarzałam to wyszło 8,9, miałam robione drugą generacją i jestem jak wiesz po dwóch stymulacjach. Podejrzewam że Twoje amh będzie większe niż miałaś, więc spokojnie się załapiesz.

Lilia, jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, a nie mówiłam że dostaniesz zielone światło, super, teraz kochana do boju

Jo.M., ja jestem spokojna o Twoje maluchy na pewno już układają zabawki w swoim nowym pokoju, trzymam kciuki :-)

andzia.m, trzymam kciuki, łokcie, niech beta będzie wysoka

Melduję stan pęcherzyków: w prawym 5, w lewym 3, wielkość 10 mm, w piątek i w poniedziałek kolejne podglądanie, środa / czwartek punkcja.

WRZESIEŃ

11: kwiatuszekq20 - udany transfer
12: dorotav - podglądanie pęcherzyków
12: Aisa79 - druga weryfikacja bety !!
15: Anulla28 - wizyta pęcherzykowa
15: malaMiii - wizyta
15: Jo.M. - wysoka beta !!
15: yplocka1 - wizyta

15: dorotav - podglądanie pęcherzyków
16: Aisa79 - trzecia weryfikacja bety !!
16: inka26 - histeroskopia
18: liskka - wizyta serduszkowa
24: kate_p7 - wizyta przygotowanie do ET
25: kasik36 - badania prenatalne
26: Olusia7982 - badania prenatalne
30: kasik36 - wizyta u doktorka

PAŹDZIERNIK

01: Agulla84 - genetyk
04: Jazzabell - usg genetyczne

16: gos1512 - podglądanie podczas antyków

21: inka26 - immunolog
Ladygodiva - criotransfer
dlugowlosa - criotransfer

X/XI: Komóreczka - transfer

LISTOPAD

Migotka25 - criotransfer

Ostatnia edycja:
dorotav no 8 to bardzo ladna liczba a to jeszcze nie koniec;-) i endo tez bardzo ładne;-)
trzymam kciuki, zeby to twoje szczęscie Cię w końcu odnalazło;-)

Dorota nie wiem sama, czy tak moga, nie pytalam, juz taka zalamana bylam. Pytalam tylko co bedzie jak i to nie pomoze.
Boje sie kolejnej proby juz i samego transferu tez juz. Bolalo mnie bardzo wczoraj. Pytala mnie lekarka czy ma dalej probowac, jak zapytalam ile jeszcze zostalo, bo chcialam zacisnac zeby aby probowala, ale jak mi powiedziala ze nawet polowy nie wlozyla to powiedzialam ze nie chce.
A Twoj wynik swietny. Nie bedzie hiperki i zaraz transfer i wysoka beta! Super super!

kate_p7, eeee wielkość 10mm dotyczy pęcherzyków, o endo zapomniałam się zapytać :shocked2: i nie tylko o to, miałam się podpytać o relanium i mi wyleciało z głowy :wściekła/y:, matko co za skleroza :szok:

reklama
Jo.M, ja też nie wierzyłam w swojego kropka, który był najsłabszy, tylko dziewczyny wierzyły i proszę - chyba się udało - mówię chyba, bo przede mną wizyta, na której mam nadzieję zobaczyć pęcherzyk ciążowy. Trzymam mocno kciuki za Twoją betę i niech będzie wysoka :tak:
Dorota - no to ładny wynik. Niech pęcherzyki ładnie rosną. No a potem owocna punkcja:) A o relanium jeszcze zdążysz zapytać - ja brałam 4 dni od dnia transferu:)

Do góry