reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Bluesky przykro mi ze sie nie udalo.. :-(

Andzia m trzymam kciuki za wysoka bete! ;-)

Andziulek witaj ;-)

Dorotko tak jsk pisalam nie mialam nic z takich objawow jak piszesz.. jedynie czulam jajniki, biust wrazliwszy i brzuch powiekszony ;-)

Migotka masz calkowits racje i odczucia ktore ja mialam.. jest niesprawiedliwosc ogromna lasli ktore nie zdaza pomyslec a juz maja dziecko.. ktore nie chca i tak latwo im to wychodzi..raz hop i juz ciaza.. ile jest dzieci nie chcianych, zabijanyh itp.. bo matks nie cce.. a my robimy wszystko bysmy mialy dziecko i tak mamy pod gorke. Tez tak kiedys myslalam ze moze powinnam pic, puszczac sie itp i bym moze szybciej zaszla niz jak czlowiek dba o siebie itp.. nie sprawiedliwe to wszystko jest!

reklama
dorotav wiem ze jesteśmy młodzi i to tylko pierwsza proba, wiec po prostu szczęścia zabrakło, ale mysle ze to nie takie proste...i lekarz to potwierdzil że OAT obniza szanse na ciaze az o 10% i w ogole może się nie udac... dobil mnie marne 25% o ile nie mniej ;-( coz, poczekamy do 4 razu i zobaczymy. Jak to mowi moja psiapsiula dajmy czas swiatu żeby naprawił to co spier....;-) a zta kasa to gorzej bo teraz będę jedynym żywicielem rodziny, wiec to nasze ostatnie podejście;-( chyba ze swiat się ogarnie;-P 24.09 mam kolejna wizyte- może już początek przygotowania do ET ..

jestem ciekawa jak tu będzie bez Ciebie kiedy Ci się uda... chyba nas nie zostawisz?? bo i na Ciebie przyjdzie czas;-P jak tam brzuszek, boli? oby bolał bo wtedy komóry rosną ;-) i mają rosnąć;-)

Co do kolejnych naturalnych metod, chciałabym tylko zaznaczyć ze ananas w nadmiarze powoduje skorcze macicy, co może dzialac poronnie, wiec proszę uważajcie...co do nowinek, slyszalyscie o mace i wit.d3 ponoc poprawiają implantacje;-P a u mężczyzn poprawiają nasienie;-)

bluesky bardzo mi przykro, i co dalej? chyba się nie poddasz??

mimozamaprzykro mi, to wasze pierwsze podejście? jeśli tak , to wiem co czujesz...jak pisaly dziewczyny pierwszy raz jest najgorszy ;-( ostatnio żyje mottem " będzie dobrze, teraz będzie najtrudniej, potem już będzie dobrze" S.K może tobie tez pomoze...

migotka nie jestem w stanie sobie wyobrazić przez co przechodzisz....ale fakt to wszystko niesprawiedliwe jest..

Ostatnia edycja:
kate_p7, już trzymam kciuki za to podejście, niech będzie szczęśliwe, trzymam też kciuki za męża, a praca szybko się znajdzie. Ha tak szybko to Wy się mnie nie pozbędziecie, nie zostawię. A na brzuszek to jeszcze czas by bolał, dzisiaj dopiero 3 zastrzyk.

WRZESIEŃ

09: Blake - próba przed transferem
09: martolek - wysoka beta !!

09: Aisa79 - pierwsza wysoka beta !!
10: andzia.m - wysoka beta !!
10: dorotav - podglądanie pęcherzyków
15: Anulla28 - wizyta serduszkowa
15: malaMiii - wizyta
15: Jo.M. - wysoka beta !!
15: yplocka1 - wizyta
18: liskka - wizyta serduszkowa
24: kate_p7 - wizyta przygotowanie do ET
25: kasik36 - badania prenatalne
26: Olusia7982 - badania prenatalne
30: kasik36 - wizyta u doktorka

PAŹDZIERNIK

01: Agulla84 - genetyk
04: Jazzabell - usg genetyczne

16: gos1512 - podglądanie podczas antyków
Ladygodiva - criotransfer
dlugowlosa - criotransfer

X/XI: Komóreczka - transfer

LISTOPAD

Migotka25 - criotransfer

dorotav no to czekamy na wyniki podglądanka, oby komórki Ci uszami wyszly;-P

aisa79 ma być wysoka beta;-) o innej slyszec nie chce!!
martolek trzymam kciukasy

blueskye, mimozama przykro mi że wam się nie udało :(
Z braku czasu nie czytam was codziennie i przyznam że ciężko mi to nadrobić ale za wszystkie trzymam kciuki.
Dorotko wpisz mnie do kalendarza na 16.09 histeroskopia i 21.10 immunolog. dzięki

Kurcze od wieczora znowu plamie a juz 4 dni bylo czysto. Bylo tez troche krwi ale nie takiej swiezej i tylko troche. Teraz w srodku jest brazowo. Skoro nie mam wymiotow to jakos ciaza musi mi o sobie przypominac. Mam nadzieje, ze to ten cholerny krwiak sie oczyszcza. Na pewno sie nie przepracowalam bo dzisiaj wyjatkowo sie obijalam. Jak ja wytrzymam tyle czasu do wizyty, chyba zwariuje. Dopoki nie boli i nie mam skurczy to mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje.

Ostatnia edycja:
Kasik, ja w ciazy 2 razy jechalam do szpitala z powodu plamien. Lekarz mi powiedzial, ze do czasu az lozysko nie bedzie w pelni uksztaltowane to tak sie bedzie u mnie dziac. ,ialam czekac cos do 20/22tc...dokladnie nie pamietam juz. Moze masz tak samo?

ja na poczatku tez krwiaki mialam cos 3 byly :(

Andziulek: ja zaqsze mialam dlugi protokol wiec ja sobie zalatwilam tak ze lekarz wypisywal recepte na gonapeptyl i menopur. Kolezanka odbierala ja, wykupowala i wysylala do mnie. Od 21 dc zastrzyki wyciszajace, po 14 dniach szlam tu u siebie na sprawdzenie czy jestem dobrze wyciszona (wystarczy zmierxyc endometrium i jak jest ponizej 5mm to jest ok). Jesli w tym czasie przyszla malpa to po 14 dniach zaczynam brac menopur i 7 dnia stymulacji trzeba byc w bialymstoku. Juz wtedy zostawalam na ok 10 dni. Jesli ty masz wizyty w wwie to nie musisz siedziec w bialym. Jedyne co to punkcja i transfer tam bedzie. Ja jednak nadal obstaje ze musi cie prowadzic lekarz z artemidy a nie innej kliniki. Dawki leki stymulacji i co najwazniejsze decyzja o tym kiedy punkcja ma byc sa bardzo wazne. Nie chcesz zeby ktos ci to schrzanil. Jesli wiec mozesz to wybierz lekarza z bialego a nie wawy

Klinika pracuje non stop 24x7. Inaczej byc nie moze. Jesli klinika ma dni wolne np niedziele to takie kliniki omijaj grubym lukiem bo sa niepowazne

reklama
Lilia ogolnie to czuję się dobrze, poza tym ze w niedziele wieczorem pojawilo się plamienie i okropnie mnie wystraszyło to nieźle. Plamienie znikome mam nadzieje ze to oczyszczanie po transferze bo było trochę problemów.
A co u Ciebie?

Do góry