reklama
kate_p7 IMSI po to by być pewnym, że do zapłodnienia doszło na 100% przez najlepsze i najsprawniejsze żołnierzyki... Tonący brzytwy się chwyta.
Skoro za pierwszym razem klasyczne IVF nie przyniosło rezultatów trzeba próbować inaczej, tak mi się wydaje. Ale to wszystko to takie gdybanie i pisanie palcem po wodzie.
Skoro za pierwszym razem klasyczne IVF nie przyniosło rezultatów trzeba próbować inaczej, tak mi się wydaje. Ale to wszystko to takie gdybanie i pisanie palcem po wodzie.
liskka zdaza się tak, ze mężczyzni majacy bradzo dobre nasienie nie mogą począć dziecka robi się test SCD (fragmentacji DNA plemnika) jeżeli DNA jest uszkodzone najprawdopodobniej do ciąży naturalnej nie dojdzie i trzeba robić ICSI, żeby robic IMSI to musibyc bardzo zle tzn. robi się badanie MSOME i oglada plemniki pod dużym powiększeniem...i wtedy gdy brak plemnikow 1klasy IMSI.. a jeszcze jest FAMSI gdzie plemniki są zaaktywowane akrosomalnie, czy jakos tak..te badania dotyczą w większości mężczyzn z gorszym nasieniem i my np.przez te badania zdecydowaliśmy nie podchodzić do refundowanego ICSI...
dorotav
Fanka BB :)
andzia.m, kochana mi to czekanie to już bokiem wychodzi, że już nie wspomnę o przygodach po drodze, już nogami przebieram z powodu wyczerpującej się cierpliwości. 29 idę do dr, pewnie będzie chciał powtórzyć wymaz no i obawiam się że bez niego to mnie nie dopuści do stymulacji. zobaczymy, jeszcze 4 dni. Staram się jak mogę z kalendarzem ;-)dzięki :-)
kate_p7, masz rację z tym IMSI, ale tak jak napisała Migotka, tonący brzytwy i różnych pomysłów się chwyta i mimo tego że mój ma w miarę dobre nasienie to my też weźmiemy IMSI. W naszym przypadku powoli wytrzerpują się pomysły więc wiesz....
Migotka, kochana czas ukoi rozpacz, masz jeszcze na zimowisku piękne dwa pingwinki i one na pewno z wami zostaną.
kate_p7, masz rację z tym IMSI, ale tak jak napisała Migotka, tonący brzytwy i różnych pomysłów się chwyta i mimo tego że mój ma w miarę dobre nasienie to my też weźmiemy IMSI. W naszym przypadku powoli wytrzerpują się pomysły więc wiesz....
Migotka, kochana czas ukoi rozpacz, masz jeszcze na zimowisku piękne dwa pingwinki i one na pewno z wami zostaną.
Ostatnia edycja:
Komóreczka
Zaciekawiona BB
kochane
Powiedzcie mi prosze jakie endometrium mialyscie przy transferze???
I jakie to uczucie?
Czuje sie cos wogole?xxxx:-)
Powiedzcie mi prosze jakie endometrium mialyscie przy transferze???
I jakie to uczucie?
Czuje sie cos wogole?xxxx:-)
reklama
liskka
Fanka BB :)
Kate , dzięki za odp. Ja myślałam ze przy icsi właśnie oglądają je i wybierają te najlepsze .
My prywatnie, na panstwoeo są kolejki i nie wiem kiedy byśmy się zakwalifikowali, a czas goni. Nie wiem tylko skąd weźmiemy kasę na kolejne jeśli się nie uda teraz- szczególnie jak nie mam żadnego mrozaczka
My prywatnie, na panstwoeo są kolejki i nie wiem kiedy byśmy się zakwalifikowali, a czas goni. Nie wiem tylko skąd weźmiemy kasę na kolejne jeśli się nie uda teraz- szczególnie jak nie mam żadnego mrozaczka
Ostatnia edycja:
Podziel się: