reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Juz poleguje w domu na kanapie ale przyznam sie, ze ze szpitala pojechalam do pracy ale tylko na godzinke, zrobilam najwazniejsze rzeczy i do domu. Lezymy z M i ogladamy filmy na dysku :)

Olusia a co u Ciebie?

Anulla nie ilość, tylko jakość komórek jest wazna, ja mialam az 5 zdegenerowanych, a niby taka zdrowa jestem, chyba nie do końca;-P a wy staraczki dużo hormonow i nie slyszalam o zdegenerowanych komórkach, w ogole skąd to się bierze?

aga17070, w zeszłym tygodniu mavi oferowała DHEA eljot, ale o ile pamiętam ten tydzień jest na wyjeździe, może napisz do niej PW. Dhea jest ciężko dostać ogólnie, braki w hurtowniach, odpowiednik jego jest stymen tylko on ma małą dawkę 10mg.

Olusia, co u Ciebie dzisiaj ?

Quinnie, dzięki za pamięć, z moim pęcherzem troszkę lepiej biorę urosept i vit.C. Mam nadzieję, że u Ciebie już wszystko się poukładało.

Lilia, jak po wakacjach ? zadowolona ? super że już jedziesz po leki razem z Jo.M. przetrzecie mi szlaki i znowu będzie dobra passa z wysokimi betami, czas na nas :-)

andzia.m, piękna trójeczka się szykuje no i do tego jaka data, trzymam kciuki

Aisa_77, co do encortonu to już wszystko wiesz, ja tylko dodam że miałam jego odpowiednik methyperd 4mg od 1dc 2x2.

komóreczka, witaj na forum, świetny wynik jajek pięknie rosną, będzie z czego wybierać. Trzymam kciuki. Punkcja to pikuś w porównaniu z oczekiwaniem na bete po transferze.

kasik36, super !!! tylko kobieto leż i odpoczywaj, bo przyjadę ;-)

Aisa79, rozwód ? ciekawa jestem co na to mąż ? :-D

dulano85, zmiana kliniki na pewno pomoże, świeże spojrzenie i nowe podejście i będzie upragniony efekt. Wykorzystaj czas na podreperowanie organizmu. Zazdroszczę zmiany mieszkania, nam się też marzy ale póki co to walczymy o maleństwo, potem się pomyśli nad zamianą.

Jutro będzie piękny dzień dla Was dziewczynki. Trzymam kciuki

SIERPIEŃ

26: Mimozama - udany transfer
26: Jo.M. - podglądanie pęcherzyków
26: Quinnie - histeroskopia
26: kate_p7 - III wysoka beta !!

27: komóreczka - punkcja
27: Aisa79 - podglądanie pęcherzyków
27: Jo.M. - wizyta u immunologa
28: andzia.m - punkcja
28: Anulla28 - transfer mrozaczka
28: Jazzabell - kolejne spotkanie z kropką

29: komóreczka - punkcja
29: dorotav - wizyta przed stymulacyjna

WRZESIEŃ

02: Asia_77 - wizyta
03: Cleo1980 - wysoka beta !!
04: liskka - wysoka beta !!
08: Migotka25 - wizyta kontrolna

PAŹDZIERNIK

01: Agulla84 - genetyk

Dziewuszki ja Was non stop podczytuję bo się chyba już uzależniłam :) choć za bardzo się nie wypowiadam bo jak wiecie u mnie aktualnie czarna rozpacz, ale wydaje mi się że z każdym dniem powoli wracam do rzeczywistości.

Powiem Wam, że ja to mam policystyczne jajniki w pełnym tego określenia znaczeniu. AMH 12,7. Byłam stymulowana Puregonem przez 9 dni po 150j. i wyhodowałam na tym 21 pęcherzyków, czyli miałam hiperkę pełną gębą... W każdym bądź razie z 21 pobranych pęcherzyków okazało się, że mam 18 dojrzałych komórek, byłam w ciężkim szoku takiej ilości. Wybrali 6 najładniejszych i 5 się zapłodniło... Wszystkie 5 zarodków dotrwało do stadium blastocysty. Za 1 razem podali mi blastusia 3AA, za drugim transferem dostałam 2AA i 2BB (a miałam zabrać dwa blastusie 2AA ale po rozmrożeniu jeden dostał BB) na zimowisku mam jeszcze 2BB i 1BB.
Mąż mój ma prawidłowe nasienie, ale tak rozmawialiśmy że przy kolejnej punkcji to jednak wolelibyśmy dopłacić do IMSI, a do kolejnej stymulacji wolałabym pójść na jakość a nie ilość.
Zdaję sobie sprawę, że te 21 pęcherzyków wyczerpało mi dość poważnie rezerwę jajnikową...
Ale póki co żadne transfery mi nie w głowie...

Kasik dbaj o siebie!

Olusia pisz co u Was!

Pozdrawiam Wszystkie :*

reklama
Dzięki Dorotka! Ciekawe co z tej 3-ki wyjdzie? Zaczyna się stresik.
A co u Ciebie? Co z tymi bakteriami, ogarnięte? Jak się wyśpię po punkcji to 29 od rana czekam na wiadomości od Ciebie i mam nadzieję że przestaniesz się lenić ;-) tylko weźmiesz się konkretnie za stymulacje :-) Trzymam kciuki Kochana! :tak:
A z kalendarium jesteś niezawodna, dzięki! :-)

Do góry