reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny powiedzcie mi bo nie za bardzo rozumiem jaki jest sens robienia bety 3dpt bo ja mam własne jutro weryfikacje pierwszą i w sumie to chyba za wcześnie żeby cos się pojawiło, tym bardziej ze zarodki 4 dniowe, czy jednak może cos już być wiadomo??

reklama
Kate Invicta robi weryfikację tak wcześnie i moim zdaniem jest sens robienia progesteronu ale bety nie. Dla mnie to wyciąganie kasy, dlatego teraz nie brałam weryfikacji i sama robiłam tylko progesteron. Jedynie może pokazać czy masz jeszcze we krwi zastrzyk na pęknięcie i nic więcej.

bardzo dziękuję, ehh to czekanie jest straszne..z tego co widzę u Ciebie to w 8dpt już cos powinno byc widać?tsn.ladna beta powinna byc?

coleta, witaj, gratuluję córeczki i trzymam kciuki za kolejne szybkie podejście.

Anulla28, nie może a na pewno się uda, trzymam kciuki.

Quinnie, teściowa to skarb, a skarb należy dobrze zakopać ;-) nie przejmuj się babą, i tak nie pojmie, a co do życzeń i ponagleń, to ja mówię że nie możemy mieć dzieci i w większości przypadków jest koniec tematu, oczywiście zdarzają się wyjątki co są chłonne wiedzy i naciskają albo dają takie rady że szczęka opada, z jakiś miesiąc temu taką dostałam że do teraz nie mogę w nią uwierzyć.

Mimozama, dwa piękne są, dwa pozostałe zdążą jeszcze urosnąć i może coś z nich będzie, miałaś robiony estradiol ? już zaciskam kciukasy za całą czwórkę.

Jazzabella, no lekarz się nie pokazał, gnom złośliwy. Za to w piątek zobaczysz malucha z pięknym serduszkiem.

Olusia, nocny marku gdzieś zaginęła, czyżby dopadł Cię Morfeusz ?

Olusia, Kasik - pięknych widoków, czekamy na zdjęcia.

kate_p7, tak jak Kasik napisała invikta wyciąga kasę, ale przynajmniej sprawdzisz sobie prg czy jest dobry

SIERPIEŃ

19: Olusia - podglądanie dwóch kropek
19: kasik36 - podglądanie kropka
19: kate_p7 - I wysoka beta !!
20: kwiatuszekq20 - wizyta przed stymulacyjna
20: Aisa79 - wizyta stymualcyjna + anestezjolog
21: Agulla84 - wizyta
22: Mimozama - punkcja
22: Olusia - podglądanie dwóch kropek
22: Migotka25 - wizyta serduszkowa
22: solostar29 - wysoka beta !!
22: kate_p7 - II wysoka beta !!
25: dulano85 - wizyta
26: kate_p7 - III wysoka beta !!
27: Aisa79 - wizyta stymualcyjna
27: Jo.M. - wizyta u immunologa
28: Anulla28 - transfer mrozaczka
28: Jazzabell - kolejne spotkanie z kropką
29: dorotav - wizyta przed stymulacyjna

Kate, też uważam jak Kasik, że nie ma sensu robienia bety w 3dpt, no ale Invicta sobie życzy, więc jeśli wzięłaś weryfikacje, to niestety musisz zrobić. Przy blastkach w 8dpt beta już może być dosyć wysoka, chociaż to różnie bywa. Czas do bety jest najbardziej stresujący, więc życzę żeby jak najszybciej minął:)

Kasik
, powiedz kiedy robiłaś badanie progesteronu? w 4dpt? Bo ja weryfikacji nie biorę, a tym razem jednak pójdę na badaniem progesteronu, ale chciałabym w 3dpt. Ma to sens?

Dorotav tak przy każdym usg robią mi estrodiol ale nie wiem jaki jest wynik bo oczywiście nie miła Doktora nie miewa w zwyczaju informowania pacjentek :/ wiem tylko że ładnie wzrósł. Cóż za pytam w środę na kolejnym usg.

Mimozama, a to babsztyl jeden, nie lubię jej.:no: Trzymamy się wersji że będą czworaczki :-)

A ja w czwartek zrobiłam nam obojgu mocz na posiew i dzisiaj odebrałam wyniki, JEST OK, bakterii nie ma :-), byle tak dalej,

dziewczyny dziś 14DPT BETA 1693 !!!!!!! chyba ok ... nie znam się na tych przyrostach przypominam 12 DPT była 650... jak jest z tym przyrostem ona ma się podwajać co dwa dni czy codziennie???

nasza OLUSIA może gdzies wyjechala

Kasik jak się czujesz???

reklama
Do góry