reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ja się chciałam was zapytać czy wy też macie leki 100% płatne chodzi mi o clexane duphaston i estrofem? Czemu niedają lekarze na zniżkę przeciesz to kolosalna różnica?

reklama
Solostar zeby miec ze zniżka to lekarz musi miec umowę z NFZ, do tego wskazania np do clexane musisz mie wynik badania potwierdzający ze należy ci sie zniżka , Luteina teoretycznie jest ze zniżka (jakaś określona dawka, ja akurat miałam
Ze zniżka )ale wielu lekrzy nie wypisuje bo właśnie Nie moze albo nie chce, a estrofem to tez wskazania , ja płaciłam akurat 100% to jakies 15zl

Genna dzięki za odpowiedź :) po prostu mnie przeraziła cena clexane ale co zrobić trzeba kupić pełnopłatne. Duphastem i estrogen jeszcze da się udźwignąć cenowo, a Luteine 100 teraz dostałam ze zniżka ale ostatnio kupowałam luteine 200 i płaciłam za jedno opakowanie ponad 100 zł. Mam nadzieje ze w nagrodę będzie upragniona dzidzia :D pozdrawiam dziewczynki. :)

Nie wiedziałam co u Martaczi, ale już wiem i cieszę się, że u Jej synka wszystko jest dobrze. Molla się nie odzywa na forum. Z tego co wiem żadna z dziewczyn nie ma do Niej telefonu. Też o Niej często myślę. Mam nadzieję, że u Jej synka wszystko ok.

Kasik, wiem że się bałaś podania dwóch zarodków. Ja po swoich doświadczeniach nigdy bym się nie zgodziła na podanie dwóch. Ale ja już nie mam dwóch, tylko jeden (chociaż nie ma przecież gwarancji, że ten jeden się nie podzieli na dwa... A wtedy to już w ogóle stres maksymalny. Bo przy jednojajowych to ciąża jest baaaardzo wysokiego ryzyka)

Fusun nie wiedziałam, że ciąża bliźniacza jednojajowa jest jeszcze większym zagrożeniem niż dwujajowa :confused: Człowiek się uczy całe życie. Czyli masz jeszcze mrozaczka i masz po kogo wracać, to dobrze. Trzymam kciuki, żebyś doszła do siebie i w swoim czasie podeszła do ostatniego, szczęśliwego crio :tak::tak::tak:

Kasik gratuluję kropeczka !!
Fusun witaj kochana ciągle myślę o Tobie!!!
Olusia jak się czujesz?ja dzisiaj do du..y!!!dopada mnie załamka!!
Inka nadal rozmyślam nad zmianą kliniki !

Ostatnia edycja:
kasik36, gratuluję małego skarbu, fotka do albumu śliczna.:-)

Luize, w mojej umowie mam zapis że mogą zapłodnić wszystkie komórki, powyżej 14 jest dodatkowa opłata.

Lilia, odpoczywaj na całego, ładuj baterie do pełna, udanego urlopu.:tak:

Jo.M., cieszę się że zakwalifikowałaś się do programu,.trzymam kciuki za udane podejście. :tak:

genna, obcy rośnie jak szalony, za dzielność należy mu się prezent, a jak Twoje kłaczki ?

Fusun, :* i dziękuję za info o Molli.

mi mi, kciuki za wysoką betę :tak:

gos, Anulla, Mimozama, powodzenia jutro na wizytach :tak:

Dziewczyny, dzięki za wczoraj, dzisiaj rozmawiałam z lek rodzinnym, prawdopodobnie tę bakterię to mam od poprzednich operacji, no i te koki to tak jak wygrać w szóstkę w totolotka,:angry: ciężko się jej pozbyć no i często nawraca,:crazy: tak jakby była w uśpieniu, zobaczymy co powie ginek 29.08, mam nadzieję, że do tego czasu antybiotyk zadziała i się jej pozbędę no i będę mogła podejść do stymulacji.

SIERPIEŃ

14: gos1512 - wizyta
14: Anulla28 - wizyta
14: mi mi - wysoka beta !!
14: Mimozama - podglądanie pęcherzyków
15: Quinnie - wizyta w szpitalu przed histero
18: Jazzabell - pierwsze spotkanie z kropką
19: Olusia - podglądanie dwóch kropek
19: kasik36 - podglądanie kropka
20: kwiatuszekq20 - wizyta przed stymulacyjna
20: Aisa79 - wizyta stymualcyjna + anestezjolog
21: Agulla84 - wizyta
22: Olusia - podglądanie dwóch kropek
22: Migotka25 - wizyta serduszkowa
22: solostar29 - wysoka beta !!
25: dulano85 - wizyta
27: Aisa79 - wizyta stymualcyjna
27: Jo.M. - wizyta u immunologa
29: dorotav - wizyta przed stymulacyjna

Olusia tak biore metformax 500mg a ty po becie to ile bierzesz czy bierzesz w ogole i co z encortonem po pozywtywnej becie ;lekarz dalej nie karze brac??? ja tez ide bez encortonu tak jak ty

DZIEWCZYNY DZIS MAM 9dpt BETA HCG 153,30 !!!!!!!!!!!!!!!!! :-):-):-) co o tym myślicie ??? nie doczekałam do jutra :)))
przepraszam ze nic nie pisałam ze ide na bete dopiero odpisuje ale po prostu nie mogę w to uwierzyć ryczałam pol dnia w sobote znow mam powtórzyć i boje się ale mam nadzieje ze będzie tylko wyżej i wyżej ja pierwszy raz widze dodatnia bete po prostu to niemożliwe

reklama
Do góry