reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny

Olusia , Kasik , Migotka - Gratuluję dziewczyny waszych małych wielkich szczęść :-)

Olusia - Tak jak już w smsku pisałam wiedziałam że będzie 2. Gratuluję raz jeszcze:-D

Magdzik34
- Przykro mi z powodu negatywnej bety. Trzymaj się

Fusun - Cieszę się że się odezwałaś. Co tam u Ciebie?

dorotav - Kurcze faktycznie wiecznie coś . My to mamy przewalone. Mam nadzieję jednak że nie przesunie Ci się stymulacja.

Lilia - Udanego urlopu. Na 100% spotykamy się po Twoim powrocie.

Ja dziewczyny jestem po wizycie w klinice i oficjalnie mogę powiedzieć że zakwalifikowali mnie do rządówki. Miałam już strasznego stresa że nic z tego nie będzie bo po odebraniu wszystkich wyników okazało się że mam dodatnie 2 wirusy : chlamydia pneumoniae i mycoplasma pneumoniae. Naczytałam się idiotka co to jest i się wkręciłam w schizy oczywiście. Te 2 wirusy to zakażenie górnych lub dolnych dróg oddechowych. Po prostu zaraziłam się od jakiejś przeziębionej osoby bo to przenosi się drogą kropelkową. W klinice lekarz mnie uspokoił że przy tak wysokich wynikach IGG jakie mam oznacza to że choroba jest już przebyta. Normalnie kamień z serca. Dziś mam jeszcze wizytę u immunologa i zobaczymy czy on to potwierdzi. Martwiła mnie też wynik cytomegalii bo igg było ok. 400 a igm 1,07 (norma do 1) ale lekarz nie przejął się tym małym wykroczeniem zwłaszcza że encorton jak zwykle dostanę. Dostałam końskie dawki leków ze względu na moje amh 225 gonlau i 75 menopuru. Mam jeszcze 3 tabletki i czekam na @ a od 2dc zastrzyki. No to tyle , wygadałam się :szok:

Jo.M - nic w sumie.... Siedzę w domu cały czas na zwolnieniu. Dochodzę do siebie. Widzę różnicę w swoim samopoczuciu, ale jakoś nie zaczęłam jeszcze myśleć o powrocie do pracy. Z nikim się nie spotykam, poza naprawdę najbliższymi osobami, dlatego nie wyobrażam sobie powrotu do pracy, do działu liczącego 60 osób, z których może 2 są mi bliskie. Ale póki co psychiatra daje mi zwolnienia cały czas, a jak przestanie to mam jeszcze cały tegoroczny urlop plus parę dni zaległego z 2013 r. Może wrócę do pracy pod koniec roku

Aisa-tak u dr Makowskiej leczyłam się w invimedzie

Pytam o to dlatego, że tez do niej chodziłam. Miałam trzy inseminacje (pierwsze trzy) niestety bez skutku. Zdziwiło mnie, że nie wspomniała o takich badaniach jak fsh czy amh, tsh. Nie miałam zadnej stymulacji oprócz raz podanego zastrzyku na peknięcie pecherzyka, ale to dlatego tylko że bez zastrzyku owulacje miałabym w niedzielę i nic by nie było z IUI. Ogólnie miła osoba z niej ale podjełam decyzję o zmianie kliniki na invictę i nie załuję bo tu mnie sprawdzili wzdłuż i wszerz. Też uwazam, że zmiana kliniki wyjdzie Ci na dobre.

Fusun witaj

Jo.M no to super, w takim razie do dzieła.

Ostatnia edycja:
Fusun - Strasznie mi przykro że musisz przez tak trudny okres przechodzić. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co czujesz. Jestem jednak pewna że z dnia na dzień będzie coraz lepiej , musi być . To że nie chcesz się z nikim widywać to całkiem zrozumiałe. Odpoczywaj sobie jak długo tylko tego będziesz potrzebowała. Odzywaj się co jakiś czas bo jak widać niektórzy (mówię o sobie) zostaną tu chyba na wieczność. Buziaki

Dziewczyny czy któraś z Was ma do odsprzedania luteinę podjęzykową.
Dzięki za info

Asita - Chciałam sobie sama dołożyć luteiny po transferze także nie wiem dokładnie ile potrzebuję. Jak by to nie był problem to sprawdź ile masz. Wezmę co masz. Dziękuję

reklama
My juz po badaniu obcy był bardzo spokojny aż musiałam sie zapytać czy to normalne , no i die okazało ze nasze słońce poprostu takie spokojne jest bo często trzeba "biegać" za dzieciakami po brzuchu :) ma juz 6,8 cm a ryzyko choróbsk znikome, przeziernosc 1,9, reszty skrótów nie umiem jeszcze rozszyfrować :/ wolne beta HCG to 49,1 IU/l , papp-a 3,593 IU/l , serce bije jak dzwon 158 ud/min....połowkowe mam 16 października :)Zobacz załącznik 638454
Nosek po tatusiu :)
Zobacz załącznik 638455
Zobacz załącznik 638456
Wklejam zdjęcia części wyników moze cos zrozumiecie :)
Jedziemy zakupić cos dla obcego w nagrodę ze był taki grzeczny i dał sie zmierzyć :)

Do góry