reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hehe właśnie, czytam, stawiam diagnozy :-) Po punkcji zablokuje sobie wszystkie strony i zostawie tylko forum :cool2:

ooo suwaczek widzę Olusia, śliczny jest. Tez sobie taki zrobie niedługo :) (mam nadzieję)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik, Migotka,Olusia gratulacje dziewczynki :tak:

Dulano, Madzik przykro mi dziwczynki, że wam sie nie udało....wiem jak to jest :confused2:

Dulano tak wykorzystalam 3 proby z KK i dupa z tego..., później leczyłam sie w Invicta Gdansk, a ostatnio miałam criotransfer 1.07 w gyncentrum Katowice....niestety i tym razem sie nie udało :( Mam jeszcze 2 pingwinki zamrozone razem, czyli ostatnia próba

w piątek mam wizyte u siebie w szpitalu na wstepnych badaniach przed histero, bo termin @ mam na 18-19 wiec powinnam miec histero jeszcze w tym miesiącu

Genna doktorek powiedzial, ze clexane jest dobra przy poronieniach nawykowych i na pewno nie miala wplywu na implantacje ale skoro biore to juz musze brac. Niestety z zadnych badan nie ma wskazan i nie moze mi wypisac ze znizka, chocby chcial. Genetyk tez nie widzi koniecznosci jej stosowania bo ta mutacja w genie to za malo. Radzili mi jeszcze udac sie do immunologa, moze ona cos poradzi ale wowczas gdybym miala cos nie tak z bialkiem s czy c lub w jakis przeciwcialach a ja mam tam wszystko ok wiec nie ma sensu isc. Zapisalam sie na wrzesien do immunologa bo kazala przyjsc w 13 tc.

Kasik , lawendowy miała z jakąś mutacją clexane na zniżkę , podpytaj , ja mam wizyte u immunologa 9 września, kontrola białka C i S i wtedy dowiem sie czy do końca ciazy clexane czy tylko do 20 tyg, ja akurat mam zniżkę wie płace cos chyba ok 12 zł za 10 szt , podpytaj lawendowego snu od kogo dostała receptę ze zniżką i na co :)

Luize, witaj u nas na forum, ja jestem w programie in vitro z sukcesem ale w Poznaniu. Trzymam kciuki za udane podejście.

solostar29. trzymam kciuki za cudowną betę i by czas do badania szybko minął.

Quinnie, super że udało Ci się zmienić lekarza, widać że ta lekarka angażuje się w problemy pacjenta skoro pamiętała że rozmawiała z Tobą telefonicznie. No i od razu działa. ja miałam histeroskopie, na usg dr podejrzewał polipa i się sprawdziło od razu podczas zabiegu go usunięto, bardzo szybko do siebie doszłam, że późnym wieczorem po przyjęciu antybiotyku mogłam iść do domu, no a strechingu nie miałam więc się nie wypowiem.

Jo.M., no to kochana witaj w klubie, ja też pewnie nie zacznę we wrześniu.

kasik36, gratuluję serduszka

madzik34, bardzo mi przykro, przytulam mocno.

Migotka25, gratuluję maleństwa

Olusia, maluszki rosną jak na drożdżach, gratuluję podwójnego szczęścia.

A ja dziewczyny mam już dość, już brakuje mi sił do dalszej walki, odebrałam wyniki z wymazu z szyjki na bakterie i wyszło że mam jakieś enterokoki, dostałam kolejny antybiotyk. mojego doktorka nie ma jest na urlopie i moja stymulacja wisi na włosku, nie wiadomo czy w przyszłym cyklu zacznę. Jestem zmęczona tym wszystkim.

SIERPIEŃ

14: gos1512 - wizyta
14: Anulla28 - wizyta
14: mi mi - wysoka beta !!
14: Mimozama - podglądanie pęcherzyków
15: Quinnie - wizyta w szpitalu przed histero
18: Jazzabell - pierwsze spotkanie z kropką
19: Olusia - podglądanie dwóch kropek
19: kasik36 - podglądanie kropka
20: kwiatuszekq20 - wizyta przed stymulacyjna
20: Aisa79 - wizyta stymualcyjna + anestezjolog
21: Agulla84 - wizyta
22: Olusia - podglądanie dwóch kropek
22: solostar29 - wysoka beta !!
25: dulano85 - wizyta
25: Migotka25 - wizyta serduszkowa
27: Aisa79 - wizyta stymualcyjna
27: Jo.M. - wizyta u immunologa
29: dorotav - wizyta przed stymulacyjna

Olusia gratuluje i trzymam dalej kciukaski.... a ty tez masz PCO???

kasik to według lekarza co pomoglo na implantacje??? niby clexane na poronienia ale duzo klinik tez daje przy in vitraach wiec chyba w jakis sposob pomaga glupota my to wszystko powinnysmy miec refundowane w nieplodnosci a nie ze jedni moga dac a drudzy nie masakra

a ja dziewczyny juz panikuje i zalamana jestem bo mam chyba jakies zle przeczucia ryczec mi sie chce dola jakiegos zalapalam :((( a koenzym to po transferze mozna brac czy nie ??? glowa mnie cos boli od dwoch dni nie wiem czy przez progesteron a może jakies ciśnienie bo kawy w ogole nie pijam :((

Dorota niestety nasza droga do szczęścia usłana jest wieloma przeszkodami. To faktycznie potrafi odebrać siły. Ale trzeba sie pozbierać i walczyć dalej. Poddawać sie nie mozemy. Jak to mawia moja znajoma, głowa do góry, cyc do przodu i idziemy dalej.

Dziewczynki dziś mój 9 d.c 15 chyba na Genapeptydzie i 5 na Gonalu a ja nadal plamię. Ogólnie miesiączkę miałam 2 dni i tak plamię tyle czasu. Możliwe że to tak po Gonapeptydzie?

Jakiś niemrawy ten cykl ciągle coś
:wściekła/y:

reklama
Dorotav, masz gorszy dzień, to zrozumiałe, zrób sobie ulubionej herbaty i oglądnij film w stylu Pretty Woman ;) Masz prawo czuć się źle, nie da rady w tym wyścigu utrzymywać ciągle wysokiej formy psychicznej.
A skoro to są jakieś konkrwtne ...koki to przynajmniej wiesz z czym walczysz.
Uszy do góry, najwyżej stymulacja się przesunie o miesiąc, a nie chodzi przecież o to, żeby mieć jak najszybszą stymulację, tylko żeby mieć dobre zarodki i udaną implantacje :) pozdrawiam gorąco z Doliny Charlotty :)

Gratki dla Olusia i Kasik :)

Do góry