reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Migotka25 ja tak samo jestem panikara i dzis tez zrobie badania zeby byly na jutro na wizyte... :tak: wiesz co mysle ze z progesteronem poczekaj do jutra... ja co prawda mialam ostatnio zdecydowanie wiekszy progesteron od ciebie... ale twoj nie jest zly... najwyzej doktorek zleci tobie jutro zwiekszenie dawki... no ja mam jutro wizyte o 10:45 :-)

reklama
Migotka25 ja mialam taki progesteron w poszczegolnych dniach:

11 dpt progesteron 37,2
14 dpt progesteron 68,5
16 dpt progesteron 80,8
18 dpt nie robilam badania tzn progesteronu... jutro zrobie zeby zobaczyc jak tam sie sprawy maja.... biore rano i popoludniu 200 mg lutki a wieczorem 2 tabletki po 100 mg czyli w sumie 600 dopochwowej... ale dodatkowo bralam 2x2 lutki podjezykowej, biore kwas foliowy, fragmin..

Olusia to mój jest zdecydowanie niższy tylko ja sobie Ciebie i Twoje wyniki zawsze przeliczam bo Ty miałaś transfer zarodków 3 dniowych a ja 5 dniowych, ale mam nadzieję że jednak wszystko będzie dobrze. W normach dla 4 tygodnia ciąży na wikipedii znalazłam progesteron w granicach 21 z groszami i tym się na początku zasugerowałam, zobaczymy co powie jutro lekarz.

Migotka25 wiesz wydaje mi sie ze ten progesteron to tez tak wiesz pulsacyjnie... biore dodatkowo lutke podjezykowa i to pewnie tez daje tego efekty ze mam wiekszy progesteron.. zobaczymy co jutro lekarz powie....

Olusia znalazłam coś takiego:

Czy mój poziom progesteronu po krioET jest prawidłowy?

Jestem w 14 dp kriotransferze dwóch blastocyst. Beta w 10 dpt wynosiła 160,w 12 dpt 460, a w 14 dpt 1040, a progesteron 17. Biorę Luteinę 2*2, Lutinus dopochwowo 3*1, Estrofem3*1, Acesan1*1, Fraxiparine 1*1, czy wynik progesteronu powinien mnie martwic? W 14 dpt na USG było widać już pęcherzyk ciążowy.

Ważne jest w jaki sposób byłą Pani przygotowywana do kriotransferu. Jeśli był to cykl bezowulacyjny, co możemy wnioskować z faktu, że przyjmuje Pani też Estrofem, to poziom progesteronu może być niski, ponieważ nie ma ciałka żółtego, który ten progesteron produkuje, a ciążę podtrzymuje progesteron i estrogeny podawane z zewnątrz. W takim wypadku nie ma powodu do niepokoju. Należy tylko pamiętać, że oba leki trzeba brać do 70. dnia ciąży, kiedy produkcję hormonów przejmie łożysko.

czyli u mnie po transferze na cyklu bezowulacyjnym nie ma ciałka żółtego i stąd ten wynik...

migotka- suuper wynik:) powodzenia na wizycie;-)

madzik- kciuki za jutrzejszy wynik.

olusia ,kasik dziewczyny za was tez kciuki abyscie przekazały super nowiny na forum o swoich kropkach.
olusia ale by bylo super jakbys jak zula miala blizniaki;-) ty chyba chcialas blizniaki??

jo.m szczerze to dalas mi do myslenia . porobie sobie wyniki i umowie sie na wizyte . amh trzeba z 3dc a fsh kiedy?? a to wyniki moje i M?? Zobaczymy czy dr wogóle sie zgodzi na rządówke mimo ze zostala nam 1 proba z programu 2+1. Jak dzwonila i pytalam w recepcji to powiedzialy ze o tym decyduje lekarz.

agulla - szczerze to tez sie juz kiedys zastanawialam nad zmiana kliniki, ale szczerze po rozmowach z dziewczynami ,doradziły mi ze i tak raczej nic sie nie zmieni. wszedzie patrza na kase. poza tym nie znam zadnej kliniki ktora by byla tak dobra i słynna w okolicach slaska. A Ty znasz moze? o jakiej myslalas

Dziewczyny ja od wczoraj tez zaczelam pic ten olej lniany. Wczoraj jakos mi poszlo ale dzis mnie pociagło. średnio mi idzie z tym

mykam bo u mnie zaczyna sie burza:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry