reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny

Dziś zakupiłam olej lniany firmy Oleofarm w promocyjnej cenie 19,90 - 500 ml. Pierwszą łyżkę zjadałam z jogurtem, całkiem całkiem. Na moim pisze, że powinno się go wypijać od 2 do 4 łyżek dziennie. Nie wiem jak to będzie jak go będę musiała wypić bez dodatku
:confused: bo przecież nie będę jadła 2 jogurtów dziennie ;-)

Juhasek - ja mam taki: LenVitol olej lniany, tłoczony na zimno, 500ml - Portal Dbam o Zdrowie

Dziewczyny w jakich ilościach go stosujecie??

reklama
Juhasek - zobacz co znalazłam: OLEJ LNIANY I JEGO WŁAŚCIWOŚCI

• Poprzez zawartość wielonienasyconych kwasów omega-3 i omega-6 oraz fitoestrogenów (lignany) olej lniany może korzystnie wpływać na cykl miesiączkowy regulując proporcje hormonów w organizmie. Taka regulacja przyczynia się do złagodzenia wielu objawów związanych z miesiączkowaniem: przedmiesiączkowe bóle głowy, depresje, bóle podbrzusza, drażliwość i obrzęki. Łagodzi objawy menopauzy i wspomaga czynności macicy, przez co może być stosowany w leczeniu bezpłodności.

I to mnie przekonuje do tego, żeby go stosować :tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny widzę temat oleju lnianego.. nie wiem czy to miało jakiś wpływ, ale ja piłam podczas starań i dalej piję codziennie 1 łyżkę stołową (kiedyś 2) :-) na pewno jest bardzo zdrowy, nie wiedziałam, że może mieć wpływ na nasze staranka. Pozdrawiam!

To moze tez kupie ten olej skoro tak go zachwalacie.
Juhasek przykro mi, musisz czekac na crio ale lepiej sie dobrze przygotowac i byc pewnym ze jest ok.
Milego weekendu dziewczynki :-)

Lilia, ale kusiłaś w nocy, ja do Was wczoraj pisałam z telefonu ale szlag mi trafiał posty więc dałam sobie spokój i oddałam się w objęcia morfeusza ;-) jak będziecie zamawiały drinki to dla mnie ten drugi od lewej.:tak:

Aisa79, to chyba tak jest jak się blisko czegoś mieszka czy to morza czy to gór to się tam nie bywa, gorzej jak ktoś mieszka po środku i do jednego jak i drugiego ma daleko.:baffled: Zazdroszczę bliskości morza. Co do oleju, to ostrzegam że mało smaczny jest, Kasik36 ma jakiś znośniejszy :tak:

gos1512, nie jesteś sama w tej paranoi, wszystkie po troszku ją mamy, ona jest kuzynką tej dziwki niepłodności.

Juhasek, przykro mi że ten cykl musicie odpuścić ale następny sztuczny będzie TYM szczęśliwym.

mi mi, leżenie plackiem nie da gwarancji że na pewno się uda, trzeba żyć normalnie, tylko wiadomo że żadnych skoków na bungie jumping .;-)

inka26, to ja zawsze powtarzam że powinni nas usypiać na czas bety, pobudka na wyniki.:tak:

Lilia, no to mamy ten najgorszy olej, smacznego i na zdrowie,:-) ale widzę że Ty to twardzielka i nawet z jogurtem wcinasz,:-) piję go 2 łyżki wieczorem.

dzisiaj z mężem urządziliśmy dzień szaleństw zakupowy dla nas, mąż się obkupił na jesień a ja w sandałki a pojechaliśmy po prezent :-D i wróciliśmy bez niego :baffled:. Oj, ale mnie głowa boli :-(

Olusia, przepiękna beta:) gratuluję prawidłowego przyrostu:)
Dorotav - masz rację co do oleju - z każdą łyżką jest coraz lepiej. Już nie ląduję w wc :-D:-D:-D Znalazłam swój sposób i jak narazie pomaga:)
Co do właściwości oleju, doczytałam też, że w 20% zmniejsza endometriozę, mam nadzieję, że to prawda.
Juhasek, szkoda, że nie mogłaś mieć teraz transferu. No ale następny będzie tym szczęśliwym :tak:
mi mi, ja przez 3 transfery leżałam i bardzo się oszczędzałam i nic to nie dało. Teraz zamierzam normalnie funkcjonować i wrócić do pracy, a nie siedzieć na zwolnieniu. Dziewczyny niektóre zapominały, że były po transferze, robiły wszystko, pracowały normalnie i są w ciąży. Więc to pewnie nie ma znaczenia wielkiego czy się leży.

Lenka jak się czujesz? Już dziewczyny nie zaglądacie do nas :crazy: Widziałam po cichaczu Wasze zdjątka na ciężarówkach, wszystkie macie piękne brzuszki:) Zarażajcie nas jak najwięcej :tak:Czas tak szybko leci i niektóre już są dalej jak na półmetku ciąży:) Jak przygotowania na przyjęcie maleństwa?

Ostatnia edycja:
Anulla28, cieszę się że dajesz radę z olejem :-) no ja też po cichutku zaglądam na ciężaróweczki zobaczyć co u nasz dziewczyn Esiek, Lenka, Jogo, Niepokorna, Ona, Madzie, Bzibziok, Bziumelka, Majka, Lolitka, Infinity. dawno nas nie odwiedzały w każdym bądź razie dawno się nie odzywały u nas. Cieszę się że maluszki rosną i są zdrowe i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania. Dają nadzieję że ten cud w końcu się spełnia. :-) Mogłyby nas pozarażać :tak:

reklama
Do góry