reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Agulla, ja pytałam lekarza w swoim przypadku - za każdym razem beta była 1,7 albo 1,2. I mi powiedział, że za wcześnie była beta robiona, bo zarodek zaczął produkować HCG i we krwi jeszcze mogło zostać. Ale wydaje mi się, że gdyby beta wyszła ok 10 i spadła, to wtedy można powiedzieć, że coś zadziałało. Poza tym to zależy od sprzętu w labo. Doczytałam ostatnio , że tam gdzie robiłam, to normy są mniej dokładne. Ostatnia beta w bardziej dokładnym labo wyniosła 0, wiec to chyba zależy od norm.

reklama
dulano85 - Odpowiednika tego DHEA nie znam bo tylko to kupowałam ale być może w aptekach coś doradzą. Ja też powoli godzę się z tym że być może dzieci nie będziemy mieli i tak dziwię się sobie że po tylu próbach nieudanych dalej walczę. Ja poprzednie próby miałam prywatnie a teraz do rządówki chciałam się zapisać no i spełniam wymogi ale jak mi się coś poprzesuwa to nie wiem jak to będzie na ten rok bo chętnych jest sporo. No nic pożyjemy zobaczymy. A Tobie życzę żeby chociaż jedna wróżba się spełniła . Jeden dzidziuś to i tak spełnienie marzeń przynajmniej jak dla mnie:-)

Agulla - raczej nie ma sensu powtarzać bety. Sama to nie raz przeszłam , że jak w 10 dniu nie było nic to nie będzie i później. Jeżeli dla swojego spokoju chcesz sprawdzić za 2 dni to zrób badanie. Wynik poniżej 1 oznacza że niestety raczej nic się nie zadziało . Przykro mi kochana.

dziewczyny, które piją ten smaczny olej - macie może po nim zgagę albo inne dziwne dolegliwości? Bo nie wiem z czym to mam powiązać. Może to od sterydu, ale dziwne, że zaczęło się teraz jak zaczęłam od wczoraj ten olej pić :)
Ja chyba nie dam rady go pić i zrezygnuję po paru dniach, bo nawet nie mogę jednej łyżki przełknąć. A nie wiem czy jest sens go pić, jak potem ląduje w wc:( Że też ja jestem taka dziwna:(

Madzia 34 a jestes w programie rządowym czy prywatne podchodzicie? Tak byłam bo byłam tam dla lekarza a teraz to nie ma tam lekarza który sie zna, moim zdaniem ich laboratorium jest kiepskie, za pierwszym razem miałam podane 2 zarodki w 3 dobie , najlepsze niby i sie nie udało , nietety xadnych mrozakow nie mieliśmy , za kiepskie były podobno, teraz zmieniłam klinikę i 3 zarodki dotrwały do Blastki :) jeden podali i sie przyjął, 2 na zimowisku . Nie żałuje ze zmieniłam klinikę , zreszta ta klinika ma kiepską skuteczność, nawet program rządowy juz im zabrali. Mam nadzieje ze uda ci sie tym razem , jeżeli je to pomysł nad zmianą kliniki, kilka dziewczyn z forum zmieniło tą klinikę na inne trójmieskie i wszystkie sa w ciąży !!!! , a miały kilka podejsc w invimedzie i nic, Wiec daje do myślenia! Możesz tez pomyśleć na dalszymi badaniami dlaczego twoje zarodki nie zostają z Tobą.

genna-jak teraz nie wyjdzie to może faktycznie zastanowię się nad zmianą kliniki. My mieszkamy za granicą więc program rządowy odpada tylko prywatnie niestety. A jak zmieniałaś klinikę to badania musiałaś robić od nowa czy respektowali stare?

doczytałam właśnie, że wysoka zawartość kwasów omega-3 zmniejsza endometriozę o 20% !!! Szkoda, że tyle lat temu lekarze nie wspomnieli o oleju, to może bym się przyzwyczaiła:)

madzik, może nie będziesz musiała się martwić zmianą kliniki :tak:

Stosowałyście gonapeptyl? Dobrze sie po nim czułyscie? Bo czuje sie średnio, boli mnie brzuch i czuje się osłabiona i zastanawiam sie czy to po leku czy może bardziej przez pogodę/ Jest pochmurno

dulano85-Miałaś transfer dzień przede mną,więc będziemy bete podobnie badać,trzymam kciuki za Ciebie!
anulla28-mam nadzieje,że nie będę już musiała kliniki zmieniać i tym razem się uda,połowa sukcesu to pozytywne nastawienie :-)
a co do tego twojego oleju,spróbuj nos zatkać jak będziesz go pić,ja tak zawsze robiłam jak coś mi nie wyjątkowo nie smakowało a trzeba było wypić lub zjeść:) a potem szybko czymś zagryź. Może pomoże

Madzik34 tzn jakie badania? Niektóre mają ważność 6 miesięcy czyli bakteriologia. Na pewno bedziesz musiała wziąć ksero swojej karty z kliniki , co bedzie wyzwaniem, chociaż juz nie pracuje tam taka jedna pinda :p wiec bedzie łatwiej, raporty embriologiczne itp

reklama
Aisa, ja miałam gonapeptyl i nie odczuwałam negatywnych skutków. Ale ja słabo bardzo reagowałam na leki, może dlatego:( dlatego podczas stymulacji czułam się bardzo dobrze.
Madzik - niestety nie pomaga:( mam od razu pod ręką wodę do popicia i cukierek, no ale co z tego ja nie mogę nawet przełknąć tego oleju:( może to kwestia przyzwyczajenia. Kiedyś musiałam pić/jeść siemię lniane - też miałam z tym problem:(

powiedziałam mojemu M. że kupiłam ten olej, to od razu z krzykiem, to pij i mi nawet nie proponuj! Wystraszył się biedny jakbym nie wiem co kazała mu robić:) Ach faceci i weź tu kobieto bądź mądra i zmuś go do picia tego żeby plemniczki były mocniejsze:(

Ostatnia edycja:
Do góry