reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny odebrałam wyniki, ale nic z tego nie rozumiem...

Różyczka p/c IgG/IgM

IgG: 142.2
ujemny: 0.00-5.0 IU/ml
wątpliwy: 5.00-10.0 IU/ml
dodatni: >10.00

IgM: 0.00
ujemny: <0.8
wątpliwy: 0.8-1.0
dodatni: >1.00

Czy ktoś pomoże mi to zinterpretować??

Ostatnia edycja:
Kochane dziekuje za trzymanie kciuków !!

Ja juz tez w domku.... mialam miec punkcje 9:30, a mialam o 9:15 pierw wywiad z anestezjologiem, zalozenie wenflonu itp.. .. a wiec pobrali mi 15 pecherzykow... od jutra mam brac leki... m.in.. lutke 200mg rano i popoludniu , 2x100 mg na wieczor, fragmin, kwas foliowy, antybiotym zamur 250 oraz spiryn cardio... jutro beda do mnie dzwonic co i jak..;-)

Ann84 a moze poczekaj do 10 dnia po transferze? hmm :-)

Aisa79 lekarz decyduje czy pojdziesz dlugim czy krotkim protokolem

Kasik36 a ty bierzesz encorton? bo mi nie dali tego... hmm myslisz ze moge sama go brac? brawo Kasiula :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny odebrałam wyniki, ale nic z tego nie rozumiem...

Różyczka p/c IgG/IgM

IgG: 142.2
ujemny: 0.00-5.0 IU/ml
wątpliwy: 5.00-10.0 IU/ml
dodatni: >10.00

IgG: 0.00
ujemny: <0.8
wątpliwy: 0.8-1.0
dodatni: >1.00

Czy ktoś pomoże mi to zinterpretować??

Lilia, ta druga wartość gdzie masz 0,00 to chyba powinno byc IgM?
Bo jeśli tak, to wydaje mi sie przy IgG dodatnim, że albo juz kiedys chorowałaś na różyczkę albo byłas szczepiona i ta wartość oznacza obecność przeciwciał w organizmie
moje wyniki były takie i gin w klinice powiedziała, że jest ok (byłam szczepiona w 8 klasie podstawówki)
Przeciwciała anty - Różyczka IgG
43.47 IU/ml
Przeciwciała anty - Różyczka IgM
0.276

Aisa79 nie robilam badan na rozyczke.. ale ja w szkole podstawowej mialam rozyczke... wiec nie wiem czy by mi cos wyszlo... ale chyba jakies p/ciala nie?

Olusia powinny wyjść przeciwciała, mi jak wyszły to byłam zdziwiona i juz myslałam że cos jest nie tak i gin pytała sie własnie o czy byłam szczepiona czy chorowałam.

Olusia, Kasik Jak sie czujecie po punkcji?

aaa z protokołem wiem, że lekarz decyduje. Moja pani dr zapowiedziała mi juz kiedys na wizycie konsultacyjnej takiej pierwszej, że bede szła długim protokołem bo moje AMH jest w miarę. No ale moze cos sie zmienilo. Dowiem sie niedługo :)

Ostatnia edycja:
Aisa79 czuje sie tak sobie... dzis bede sobie lezec caly dzionek... a wydaje mi sie ze lek p/bolowy przestaje dzialac i zaczyna mnie brzuch pobolewac i jakos nie umiem sie wyprostowac i chodze jak pokraka... i boli przy oddawniu moczu...wiec mam tak jak przy pierwszym pobraniu... ale przejdzie...:-) wiec u mnie tez beda p/ciala bo chorowalam na rozyczke

Kasik a ty jak tam? :tak:

reklama
Aisa - ja nie chorowałam, ale nie znalazłam w swojej książeczce zdrowia dziecka żadnej informacji o szczepieniu na różyczkę. Chyba, że to nie były obowiązkowe szczepienia i mama i zrobiła na własną rękę, ale to w takim przypadku też by chyba wpisali do książeczki... Sama już nie wiem. Ale to z tego wynika wg Ciebie, że mam przeciw ciała przeciwko różycce i mam się nie martwić jak będę miała ponownie kontakt z osobą chorą na różyczkę?? Zrobiłam to badanie, ponieważ okazało się, że miałam kontakt z osobą chorą na różyczkę.

Olusia, kasik - to teraz zaciskam kciuki za zapłodnienie :tak:

Do góry