reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

mmm – przykro mi, że Twoje zarodki przestały się rozwijać, ale przypominam, że niejedna dziewczyna tu pisała, że zarodki zdecydowanie gorszej jakości się przyjmowały. Więc głowa do góry, ja kciuków nie puszczam.

Olusia, kasik - dziewczyny niech moc będzie z Wami :tak: Już zaciskam kciuki za Wasze jutrzejsze punkcje, powodzenia, kciukam :-) i oczywiście z niecierpliwością oczekuję na info od Was ;-)

Juhasek - jak się czujesz??

reklama
Atena nie powinno sie uzywac farb do wlosow z amoniakiem po transferze. U mnie ciezko bylo zaplanowac kiedy fryzjer bo moj pracuje tydzien w Elblagu a tydzien w Warszawie a ja nie wiedzialam czy sie wyrobie ze stymulacja przed przerwa urlopowa embriologow ale jak widac wstrzelilam sie w dobry moment :) Jestem zwarta i gotowa :)

Dopiero wychodze z pracy bo musialam nadrobic dzisiejsze zaleglosci i przygotowac prace pod moja jutrzejsza nieobecnosc. Tak to jest jak pracuje sie u siebie ;) Lece do domku przygotowac sie na jutrzejsza punkcje.

Ostatnia edycja:
jo.m ty mialas wszystkie wiruski ok tylko twój miał cos z chlamyia jak dobrze pamiętam. u nas wszystko jest ok oby te bociany to był dobry znak dla nas :))))

dziewczyny czym się rozni ze niektóre dostają clexane a nietore fraxiparyne???

kasik dziekuje z odpopwiedz ja zazywalam acart 75 faktycznie nie ma takiej dawki jak ty zazywasz ja acart dosaje po transferze ale to nie pomoglo mi dotej pory:(((( pozdrawiam

Moje wizyty sa pozno wiec pisze z rana :) jeszcze jedna wizyta w sobote i lekarz powiedzial ze prawdopodobnie punkcja w poniedzialek no chyba ze jeszcze raz bede musiala jechac w niedziele to dopiero jajka wyssaja mi we wtorek. Nadal biore gonal, cetrotide i tabletki w takich samych dawkach. A jajniki mam jak balony ruszac sie nie idzie bo bola no i posiniaczony brzuch od zastrzykow i to jest moja najwieksza krzywda bo spac nie moge na nim :) ale juz niedlugo :)

Cześć dziewczynki

mi mi - M miał chlamydię na co i ja dostałam antybiotyki , no i ja miałam cytomegalię tak poza tym ok.
Fragmin, celxane czy fraxiparyna to jedno i to samo , mogą minimalnie różnić się składem ale ogólnie mają to samo działanie. Ja miałam przepisywany raz fragmin raz fraxiparynę - w zależności od lekarza.

Olusia , Kasik - Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze punkcje. Oby gładko poszło:-):-):-)

mmm - Przykro mi z powodu Twoich zarodeczków..

Ostatnia edycja:
Witam :-)

Olusia , Kasik powodzenia dzisiaj, trzymam kciuki mocno

mmm - przykro mi, że zarodeczki się nie rozwineły, oby ten który masz w brzuchu był tym szczęśliwym. Jak sie czujesz?
gos1512 - zbliża sie Twoja chwila :-)

Chciałabym juz byc na takim etapie jak Wy, a narazie wygląda na to, że mój organizm zaczyna świrować. Zawsze @ przychodziła w teminie, teraz powinna byc 21.07 a mne juz od wczoraj tak boli brzuch, że az mnie skreca. boje sie, że przyjdzie wczesniej i nici z tego cyklu wyjdą bo wizyta dopiero we wtorek.

reklama
Gos cieplutko raczej nie bedzie bo w klinice klima na maxa wiec jak zwykle wzielam skarpetki.

Nie zapytalam lekarza czy mam rano wziac encorton. Anestezjolog mowila, ze wszystkie leki dopiero po punkcji mam wziac bo przeciez nawet lyka wody nie mozna, nawet gumy do zucia. Ale punkcje mam pozno, wybudze sie pewnie okolo 12-tej a encorton powinnam wziac do godz 9-tej.

Do góry