reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

my też jesteśmy w programie in vitro z sukcesem invimed, za opłatę 12000 mamy przez 2 lata nieograniczoną ilość podejść, kontrole usg, badania hormonalne, pobranie, anestezjolog, transfer, płacę za badania dla anestezjologa, leki i mrożenie, gdyby nam się udało za pierwszym razem zwrot połowy w opłaty.

reklama
witam Dziewczynki :)

powracam po dłuższej przerwie...

Alternatywa... brak słów, naprawdę bardzo mi przykro :-(
Montana - serdecznie gratuluję!:-)

mmm - ja brałam gonal. pomimo ze jest napisane że ampułka ma 300 jednostek, przeważnie jest ich 325. Przy kolejnej dawce nastaw na tym penie gdzie masz resztkę, tyle, ile powinnaś przyjąć w danym dniu, czyli np 150. Wciśnij do końca tłok. Zamiast zera zobaczysz na liczniku liczbę np 125 (zakładając, że resztka miała np 25 jednostek). Następnie weź nowy pen i ustaw to, co pokazał Ci licznik z poprzedniego pena, czyli np 125 i podaj. Minus taki że będziesz się podwójnie kłuć.

A ja moje drogie donoszę iż byłam dziś w klinice. za tydzień w pt mam crio ostatniego maluszka z 3 próby rządowej.... Zobaczymy czy przetrwa rozmrażanie. Podobno mój blastuś jest bardzo dobrej klasy...

Rozmawiałam z lekarzem odnośnie leków refundowanych - SĄ ONE DOSTĘPNE TAKŻE W PROGRAMIE KOMERCYJNYM i co do tego nie ma wątpliwości. Tylko trzeba spełniać warunki, które są podobne do tych, które obowiązywały w programie rządowym. Refundacja leków będzie dotyczyć 3 prób, czyli 3 stymulacji.
Jeśli teraz nie powiedzie się crio, to planujemy jesienią podejść komercyjnie... to będzie już 5 stymulacja... :confused2:
LIPIEC

07: Agulla84 - wizyta przed stymulacją
07: mmm - podglądanie pęcherzyków
11: Ann84 – udany crio-transfer !!
15: Quinnie - wysoka beta !!
16: Oktavi - badania prenatalne
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką

juhasek87 - udany crio-transfer !!

Ann84, to ja już zaciskam kciuki by to było Twoje ostatnie udane podejście, byś już nie musiała zaczynać od nowa, no chyba że po rodzeństwo. Powiedz mi proszę czy lekarz mówił o 3 nowych stymulacjach od lipca, czy może te które były wcześniej też się liczą ?

Montana- gratulacje i trzymam kciuki za dalszy rozwój ciąży

Blake- jak tam Twoje dzieciaczki, wiesz już coś ( czy może coś przeoczyłam?)

Anulla - nie martw się na zapas, po Twoich przebojach pewnie "schodzi" z Ciebie, będzie wszystko dobrze musi być!

Ann - kciuki za 3 podejście oby szczęśliwe

Dziewczyny a ja po info od Alternatywy najpierw posmutniałam , a teraz dla odmiany jestem zła, że takie złe rzeczy spotykają ludzi, którzy już tak wiele przeszli...

Atena, no i ja mam tak jak Ty, wiadomość o Alternatywie sprowadziła smutek i żal a chwile potem złość na to wszystko, tyle się nastaramy, namęczymy, tyle przeżyjemy bólu, łez, jakiegoś upokorzenia i kiedy w końcu się nam uda - jest to szczęście - to coś, nie wiadomo co je odbiera, nie można nic pomóc ani zapobiec tragedii. Bezsilność jest straszna. Niesprawiedliwość.

Dziewczyny ja Wam sie przyznam, ze nie moge dojsc do siebie po info od alternatywy. W tym tygodniu dostalam od niej przesylke z estrofemem i piekna karteczke osobiscie recznie robiona z fluidkami ciazowymi. Stoi na moim biurku na honorowym miejscu i co spojrze, to lzy mi naplywaja do oczu. Dlaczego ten swiat jest tak niesprawiedliwie urzadzony? Dlaczego akurat nas spotyka tyle niepowodzen, bolu i rozczarowan? Czym sobie na to zasluzylysmy? Nie daje rady ... :(

reklama
Do góry