witam Dziewczynki
powracam po dłuższej przerwie...
Alternatywa... brak słów, naprawdę bardzo mi przykro :-(
Montana - serdecznie gratuluję!:-)
mmm - ja brałam gonal. pomimo ze jest napisane że ampułka ma 300 jednostek, przeważnie jest ich 325. Przy kolejnej dawce nastaw na tym penie gdzie masz resztkę, tyle, ile powinnaś przyjąć w danym dniu, czyli np 150. Wciśnij do końca tłok. Zamiast zera zobaczysz na liczniku liczbę np 125 (zakładając, że resztka miała np 25 jednostek). Następnie weź nowy pen i ustaw to, co pokazał Ci licznik z poprzedniego pena, czyli np 125 i podaj. Minus taki że będziesz się podwójnie kłuć.
A ja moje drogie donoszę iż byłam dziś w klinice. za tydzień w pt mam crio ostatniego maluszka z 3 próby rządowej.... Zobaczymy czy przetrwa rozmrażanie. Podobno mój blastuś jest bardzo dobrej klasy...
Rozmawiałam z lekarzem odnośnie leków refundowanych - SĄ ONE DOSTĘPNE TAKŻE W PROGRAMIE KOMERCYJNYM i co do tego nie ma wątpliwości. Tylko trzeba spełniać warunki, które są podobne do tych, które obowiązywały w programie rządowym. Refundacja leków będzie dotyczyć 3 prób, czyli 3 stymulacji.
Jeśli teraz nie powiedzie się crio, to planujemy jesienią podejść komercyjnie... to będzie już 5 stymulacja...
LIPIEC
07: Agulla84 - wizyta przed stymulacją
07: mmm - podglądanie pęcherzyków
11: Ann84 – udany crio-transfer !!
15: Quinnie - wysoka beta !!
16: Oktavi - badania prenatalne
22: Aisa79 - wizyta kontrolna przed stymulką
juhasek87 - udany crio-transfer !!