reklama
dorotav
Fanka BB :)
Witam Panie;-)
I ja zaraz podchodzę do In Vitro. Idę długim protokółem, o ile tak można to nazwać, na robiło mi się torbieli po poprzedniej stymulacji( przerwanej ale to długa historia) więc jestem po Lutenylu czekam na @ i zaczynam Antyki, potem @ i zaczynam stymulację od 1 d.c.
Co do leków, mam rozpiskę i jedno prawie całe opakowanie Gonalu w lodówce, czytałam też was i wiem już jakie ceny są teraz leków.
Powiedzcie mi proszę po stymulacji jakie jeszcze leki się przyjmuje? Oraz ile kosztuje mrożenie Maluszków? o ile będę mieć takie szczęście:-)
Mimozama, 1 dzień przed punkcją i 2 dni po punkcji antybiotyk, po punkcji duphaston, po transferze luteina, od rozpoczęcia stymulacji: 3x1 magnez B6, acard ( bądź inny zamiennik, 5 dni przed punkcją przerwa, powrót po punkcji) w zależności od przypadku może być dodatkowo steryd np encorton/methypred, kwas foliowy i witaminy to wiadomo :-)
Co do mrożenia zarodków, Ty chyba jesteś w programie więc o ile się nie mylę mrożenie zarodków masz za darmo, ale się jeszcze upewnij bo ja nie jestem w programie.
kasik36
Yplocka a rozmawiałaś z kimś w rejestracji? Bo w Invikcie teraz są 2 rejestracje i ta główna, gdzie płaci się np. za badania nie jest zbytnio zorientowana w temacie. Więcej wiedzą dziewczyny z recepcji drugiej, nowej, jest w drugim skrzydle, na samym końcu po prawej. Nie wiem czy u profesora jest jeszcze rejestracja bo może jeszcze tam ktoś zorientowany siedzi. Niestety refundacja weszła dopiero wczoraj więc minie pewnie trochę czasu zanim każdy pracownik będzie posiadał wiedzę w tym temacie. Pamiętam jak wszedł program rządowy to też różne kliniki udzielały różnych, sprzecznych informacji. Do tej pory są różnice w interpretacji niektórych zapisów. W Invikcie np. badania dla anastazjologa ją bezpłatne, nawet jak się je powtarza (ja robiłam już 3 raz i nie płaciłam) a w Gamecie pobierają za to opłaty. Wizyty po udanym ivf też w niektórych są bezpłatne (pierwsza wizyta) a w niektórych płatne. Mam nadzieję, że szybko wszystko się wyjaśni bo niepotrzebny stres nam fundują co chwilkę.
Blake wow 31 komórek, gratki :-) Nie martw się, co się odwlecze to nie uciecze. Organizm przez ten czas się zregeneruje i przygotuje domek dla zarodeczków
Anulla mi doktorek mówił, że może być cokolwiek co jest aspiryną w dawce 50 mg a że acardu nie ma w takiej dawce to polecił acesan. Byłam dzisiaj w 2 aptekach i nie mieli ascesanu "50" tylko "30" i "75" więc zamówiłam na jutro. Jedna z fararmaceutek mówiła, że to bez różnicy czy wezmę 2 x "50" czy raz "100" i chciała mi dać aspirin cardio ale wolałam jednak zamówić acesan. A powiedz mi jak Ty go bierzesz? Rano i wieczorem? Po jedzeniu czy jak? Bo farmaceutka mówiła, że najlepiej brać na noc 100.
Blake wow 31 komórek, gratki :-) Nie martw się, co się odwlecze to nie uciecze. Organizm przez ten czas się zregeneruje i przygotuje domek dla zarodeczków
Anulla mi doktorek mówił, że może być cokolwiek co jest aspiryną w dawce 50 mg a że acardu nie ma w takiej dawce to polecił acesan. Byłam dzisiaj w 2 aptekach i nie mieli ascesanu "50" tylko "30" i "75" więc zamówiłam na jutro. Jedna z fararmaceutek mówiła, że to bez różnicy czy wezmę 2 x "50" czy raz "100" i chciała mi dać aspirin cardio ale wolałam jednak zamówić acesan. A powiedz mi jak Ty go bierzesz? Rano i wieczorem? Po jedzeniu czy jak? Bo farmaceutka mówiła, że najlepiej brać na noc 100.
Ostatnia edycja:
Blake- nie płacz kochana, ja takiego wyniku nie byłabym w stanie uzbierać nawet z 10 stymulacji , zacznij zbierać na autobus bo gdzie Ty pomieścisz te wszystkie Skarby :-) odpoczywaj, później szalej i wracaj po nie czas szybko zleci
Dorotav, Smerfeta- też myślę, że guzik z refundacji na leki i aż skórka mi cierpnie bo jak się nie uda to chcę jeszcze raz podejść a z lekami to już mega wydatek, nawet nie wiem co to prawdziwe wakacje. W klinice nie pytałam bo to za wcześnie sami nie wiedzą, co klinika to interpretacja ale umówiłam się na 17.07 na podglądanie czy wszystko ok i mam nadzieje, że zielone światło.
Dorotav, Smerfeta- też myślę, że guzik z refundacji na leki i aż skórka mi cierpnie bo jak się nie uda to chcę jeszcze raz podejść a z lekami to już mega wydatek, nawet nie wiem co to prawdziwe wakacje. W klinice nie pytałam bo to za wcześnie sami nie wiedzą, co klinika to interpretacja ale umówiłam się na 17.07 na podglądanie czy wszystko ok i mam nadzieje, że zielone światło.
mmm...
Quinnie, nie pomogę, bo nie brałam fragminy
mmm, trzymam kciukole mocno zaciśnięte
nie dziękuję dziewczyny
cziekawe czy dziś przy zastrzyku się nie podrapię, ostATNIO TAK MI SIĘ RĘCE TRZĘSŁY, ŻE CAŁY BRZUCH PODRAPAŁAM
reklama
Podziel się: