reklama
mmm...
Fanka BB :)
Anulla, Juhasek - powodzenia jutro, trzymam kciuki
LIPIEC
03: Anulla28 - udany transfer !!
03: Juhasek87 - podglądanko przed crio
04: Jo.M. - wizyta w klinice z kwalifikacją do programu MZ
04: montana8 - pierwsza wizyta z kropką
04: dorotav - wizyta przed stymulacją
07: Agulla84 - wizyta przed stymulacją
07: mmm - wizyta przed stymulką
15: Quinnie - wysoka beta !!
Juhasek87 - udany crio-transfer !!
dorotko ja 7 mam podglądanie pęcherzyków a nie wizytę przed stymulacją
dorotav
mmm, sorki, już poprawiam
LIPIEC
07: mmm - podglądanie pęcherzyków
LIPIEC
mmm...
mmm, sorki, już poprawiam
LIPIEC
dzięki a tyw piątek asz wizytę i od razu startujesz ze stymulacją?
mmm...
mmm, w piątek idę do doktorka z wynikami kariotypów, to będzie mój 22dc i mam nadzieję, że podczas kontroli wszystko będzie dobrze i będę mogła zacząć stymulkę z nowym cyklem.
to będę trzymała kciuki
kasik36
Atena spoko moj nick sie juz dawno przeterminowal i za 3 dni powinnien juz brzmiec kasik38 Z ranigastem nie pomoge, wiem tylko, ze leki zawierajace ibuprofen niszcza komorki.
Olusia dzieki za info.
Olusia dzieki za info.
Ostatnia edycja:
smerfeta
Sorki że tak późno ale tym razem u profesora był poślizg 1,5 godzinny więc późno wyjechaliśmy i w te pędy do Gdańska!
Na wizycie omówiliśmy wczorajszą histero i wyniki immuno... Okazuje się, że mam macice przodozgiętą w tyłopochyleniu - czyli pochyla się ku kręgosłupowi. Lekarze w gdyni jednak tego nie widzieli i chcieli przeć do przodu z hagerami, czyli napierali mi na ścianę macicy próbując dostać się wg nich do macicy, a wg moich wnętrzności, gdzieś do jamy brzusznej pomijając lub przebijając macicę. Dobrze że zaprzestali działań...
Co do wyników to u M w jednym teście wyszła morfologia 4% w innym 12% co mnie mocno zaniepokoiło, ale całkowita ilość to >400 mln, wszystkie przeciwciała OK i prof stwierdził że wszystkie wyniki męża ok
U mnie źle wyszły:
przeciwciała przeciwjądrowe - za wysokie,
interferon gamma, wskaźnik IFN/IL-4, wskaźnik IFN/IL-10 --> wszystkie trzy za niskie
z subpopulacji limfocytów: Limfocyty supresor CD3+/CD4+ % za wysoki; komórki NK % za niskie - tylko 5% mam! szok, bo w innych wynikach u prof mam aktywność komórek NK po 2 godz - 21% a wg akademii medycznej w gdańsku NK mam na poziomie 14% więc bądź tu mądry
i za wysokie mam przeciwciała przeciw tyreoglobulinie (TGA) co może wskazywać na lekkie hashimoto. I to hashimoto tłumaczyłoby złe wyniki które podałam powyżej. Jednym słowem autoimmunologia jest nie halo co może nawet powodować poronienia :-(
Prof jakby nieśmiało zaproponował szczepienia ale tylko w milczeniu gapiliśmy się na niego więc powiedział że można jeszcze spróbować encorton 10 mg na 4, 5 tyg przed crio i od razu euthyrox 25 mg
No nic, sorki że tak dużo ale palce same poskakały mi po klawiszach ;-)
Blake ale jazda! tyle jajec!!!! toż to prawdziwy kurnik! ;-) a tak poważnie dalej pij dużo wody i w razie czego wal szybko do szpitala bo hiperka jest mocno niebezpieczna. Dostałaś tabletki dostinex?
Atena ja ranigastu w ogóle nie biorę bo ma wiele działań ubocznych i lekarze ci od żołądka (nigdy nie pamiętam jak się nazywają) ;-) ogólnie w aspekcie starań nie zalecali ranigastu. Najlepsze jest renni i domowe sposoby czyli napar z siemienia lnianego i mleko. A w czasie gdy się nie staram, czyli np gdy łykam antyki, to spokojnie biorę Bioprazol
Kasik nie wiem niestety co z tymi limfocytami u Ciebie? :-( immunologia mnie przerasta
Na wizycie omówiliśmy wczorajszą histero i wyniki immuno... Okazuje się, że mam macice przodozgiętą w tyłopochyleniu - czyli pochyla się ku kręgosłupowi. Lekarze w gdyni jednak tego nie widzieli i chcieli przeć do przodu z hagerami, czyli napierali mi na ścianę macicy próbując dostać się wg nich do macicy, a wg moich wnętrzności, gdzieś do jamy brzusznej pomijając lub przebijając macicę. Dobrze że zaprzestali działań...
Co do wyników to u M w jednym teście wyszła morfologia 4% w innym 12% co mnie mocno zaniepokoiło, ale całkowita ilość to >400 mln, wszystkie przeciwciała OK i prof stwierdził że wszystkie wyniki męża ok
U mnie źle wyszły:
przeciwciała przeciwjądrowe - za wysokie,
interferon gamma, wskaźnik IFN/IL-4, wskaźnik IFN/IL-10 --> wszystkie trzy za niskie
z subpopulacji limfocytów: Limfocyty supresor CD3+/CD4+ % za wysoki; komórki NK % za niskie - tylko 5% mam! szok, bo w innych wynikach u prof mam aktywność komórek NK po 2 godz - 21% a wg akademii medycznej w gdańsku NK mam na poziomie 14% więc bądź tu mądry
i za wysokie mam przeciwciała przeciw tyreoglobulinie (TGA) co może wskazywać na lekkie hashimoto. I to hashimoto tłumaczyłoby złe wyniki które podałam powyżej. Jednym słowem autoimmunologia jest nie halo co może nawet powodować poronienia :-(
Prof jakby nieśmiało zaproponował szczepienia ale tylko w milczeniu gapiliśmy się na niego więc powiedział że można jeszcze spróbować encorton 10 mg na 4, 5 tyg przed crio i od razu euthyrox 25 mg
No nic, sorki że tak dużo ale palce same poskakały mi po klawiszach ;-)
Blake ale jazda! tyle jajec!!!! toż to prawdziwy kurnik! ;-) a tak poważnie dalej pij dużo wody i w razie czego wal szybko do szpitala bo hiperka jest mocno niebezpieczna. Dostałaś tabletki dostinex?
Atena ja ranigastu w ogóle nie biorę bo ma wiele działań ubocznych i lekarze ci od żołądka (nigdy nie pamiętam jak się nazywają) ;-) ogólnie w aspekcie starań nie zalecali ranigastu. Najlepsze jest renni i domowe sposoby czyli napar z siemienia lnianego i mleko. A w czasie gdy się nie staram, czyli np gdy łykam antyki, to spokojnie biorę Bioprazol
Kasik nie wiem niestety co z tymi limfocytami u Ciebie? :-( immunologia mnie przerasta
Ostatnia edycja:
reklama
Smerfeta to widze ze twoja macica jest tak powichrowana jak moja ! Ja niestety tez to mam... i 4 lata temu nieudolny lekarz tego nie widzial i podczas laparoskopii doszlo do uszkodzenia jajowidu, rozlania kontrastu na otrzewna i trafiłam na tydzien do szpitala...bylo kiepsko- dopiero po 5 dniach udalo sie im mnie spionizowac! Ale oczywiscie powiedzieli , ze to moja wina, bo nie dostarczylam im pelnej dokumentacji medycznej !!!! A skąd ja niby mialam to wczesniej wiedziec. Tak wiec widze, ze trafilaś w lepsze ręce
Podziel się: