reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Anulla, Juhasek - powodzenia jutro, trzymam kciuki :tak:

LIPIEC

03: Anulla28 - udany transfer !!
03: Juhasek87 - podglądanko przed crio
04: Jo.M. - wizyta w klinice z kwalifikacją do programu MZ
04: montana8 - pierwsza wizyta z kropką
04: dorotav - wizyta przed stymulacją
07: Agulla84 - wizyta przed stymulacją
07: mmm - wizyta przed stymulką
15: Quinnie - wysoka beta !!
Juhasek87 - udany crio-transfer !!

dorotko ja 7 mam podglądanie pęcherzyków a nie wizytę przed stymulacją :)

mmm, sorki, już poprawiam :tak:

LIPIEC

07: mmm - podglądanie pęcherzyków

mmm, sorki, już poprawiam :tak:

LIPIEC

07: mmm - podglądanie pęcherzyków

dzięki :) a tyw piątek asz wizytę i od razu startujesz ze stymulacją?

mmm, w piątek idę do doktorka z wynikami kariotypów, to będzie mój 22dc i mam nadzieję, że podczas kontroli wszystko będzie dobrze i będę mogła zacząć stymulkę z nowym cyklem. :tak:

Atena spoko moj nick sie juz dawno przeterminowal i za 3 dni powinnien juz brzmiec kasik38 ;) Z ranigastem nie pomoge, wiem tylko, ze leki zawierajace ibuprofen niszcza komorki.

Olusia dzieki za info.

Ostatnia edycja:
Sorki że tak późno ale tym razem u profesora był poślizg 1,5 godzinny więc późno wyjechaliśmy i w te pędy do Gdańska!
Na wizycie omówiliśmy wczorajszą histero i wyniki immuno... Okazuje się, że mam macice przodozgiętą w tyłopochyleniu - czyli pochyla się ku kręgosłupowi. Lekarze w gdyni jednak tego nie widzieli i chcieli przeć do przodu z hagerami, czyli napierali mi na ścianę macicy próbując dostać się wg nich do macicy, a wg moich wnętrzności, gdzieś do jamy brzusznej pomijając lub przebijając macicę. Dobrze że zaprzestali działań...

Co do wyników to u M w jednym teście wyszła morfologia 4% w innym 12% co mnie mocno zaniepokoiło, ale całkowita ilość to >400 mln, wszystkie przeciwciała OK i prof stwierdził że wszystkie wyniki męża ok
U mnie źle wyszły:
przeciwciała przeciwjądrowe - za wysokie,
interferon gamma, wskaźnik IFN/IL-4, wskaźnik IFN/IL-10 --> wszystkie trzy za niskie
z subpopulacji limfocytów: Limfocyty supresor CD3+/CD4+ % za wysoki; komórki NK % za niskie - tylko 5% mam! szok, bo w innych wynikach u prof mam aktywność komórek NK po 2 godz - 21% a wg akademii medycznej w gdańsku NK mam na poziomie 14% więc bądź tu mądry
i za wysokie mam przeciwciała przeciw tyreoglobulinie (TGA) co może wskazywać na lekkie hashimoto. I to hashimoto tłumaczyłoby złe wyniki które podałam powyżej. Jednym słowem autoimmunologia jest nie halo co może nawet powodować poronienia :-(
Prof jakby nieśmiało zaproponował szczepienia :confused2: ale tylko w milczeniu gapiliśmy się na niego więc powiedział że można jeszcze spróbować encorton 10 mg na 4, 5 tyg przed crio i od razu euthyrox 25 mg

No nic, sorki że tak dużo ale palce same poskakały mi po klawiszach ;-)

Blake ale jazda! tyle jajec!!!! toż to prawdziwy kurnik! ;-) a tak poważnie dalej pij dużo wody i w razie czego wal szybko do szpitala bo hiperka jest mocno niebezpieczna. Dostałaś tabletki dostinex?

Atena ja ranigastu w ogóle nie biorę bo ma wiele działań ubocznych i lekarze ci od żołądka (nigdy nie pamiętam jak się nazywają) ;-) ogólnie w aspekcie starań nie zalecali ranigastu. Najlepsze jest renni i domowe sposoby czyli napar z siemienia lnianego i mleko. A w czasie gdy się nie staram, czyli np gdy łykam antyki, to spokojnie biorę Bioprazol

Kasik nie wiem niestety co z tymi limfocytami u Ciebie? :-( immunologia mnie przerasta

Ostatnia edycja:
reklama
Smerfeta to widze ze twoja macica jest tak powichrowana jak moja ! Ja niestety tez to mam... i 4 lata temu nieudolny lekarz tego nie widzial i podczas laparoskopii doszlo do uszkodzenia jajowidu, rozlania kontrastu na otrzewna i trafiłam na tydzien do szpitala...bylo kiepsko- dopiero po 5 dniach udalo sie im mnie spionizowac! Ale oczywiscie powiedzieli , ze to moja wina, bo nie dostarczylam im pelnej dokumentacji medycznej !!!! A skąd ja niby mialam to wczesniej wiedziec. Tak wiec widze, ze trafilaś w lepsze ręce :)

Do góry