reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry :-)

Kasik czyli wybór leku zależał od tego że acesan ma taką a nie inną dawkę?

Blake kciuki za punkcje

Dorotav myślę że na doz znajdziemy jeszcze dhea pytanie tylko w jakiej cenie

Atena witaj. Obawiam się że na leki już się nie załapiesz :-( ale zawsze warto zapytać doktora

Lilia gratuluję kwalifikacji!!! :-)

Miłego dnia!

reklama
Smerfeta tak wybór leku zależał od dawki, doktorek powiedział, że 2 acardy to za dużo a jeden za mało więc lepiej acesan.

Anulla mi doktorek powiedział, że acesan mam odstawić 5 dni przed punkcją ale skoro Ty masz crio to chyba w ogóle nie odstawiasz.

Dziewczyny, dzwoniłam dziś do Invicty. Tam mi powiedziano, że zgodnie z rozporządzeniem jakie do nich przyszło refundacją leków objęte są tylko pary z programu rządowego. Ja ju nic nie rozumiem. Dziś słyszałam jak minister Neumann mówil, że refundacja dotyczy wszystkich par. Ponadto w Invicta dopiero od poniedziałku będzie ta refundacja obowiązywała.

Dziewczyny wiecie może jakie wyniki kwalifikują do szczepień wg prof M? Ja mam w cytokinach mocno obniżone niektóre wyniki i limfocyty supresor zawyżone. U męża niespodzianka bo morfologia bardzo słaba a on zawsze miał super wyniki choć przyznam że morfologi nigdy nie badalismy

I jeszcze TGA mam za wysokie :-/

Ostatnia edycja:
wypowiedź p.Neumanna na temat leków refundowanych do in vitro, obowiązuje dla wszystkich.!!

Neumann: refundacja leków także dla par spoza rządowego programu in vitro - Jedynka - polskieradio.pl

w obwieszczeniu MZ nie ma w żadnym miejscu zaznaczonego że refundacja należy się tylko osobom z programu, tak więc Yplocka klinika gada bzdury, jedynym warunkiem by receptę refundowaną lekarz wypisał jest podpisany przez niego kontrakt z NFZ.

Smerfeta, ja się na tych wynikach totalnie nie znam, trzymam kciuki i daj znać co immuno powiedział.

Atena74, przepraszam ale chyba wprowadziłam Cię w błąd, :zawstydzona/y:wg zapisu w MZ i z wypowiedzi p.Neumanna leki dostępne są dla kobiet do 40 lat :eek:

Blake, jak punkcja ? jak się czujesz ?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Z moich 43 pecherzykow pobrali 31 jajeczek. Bylam uspiona, choc nie byla to narkoza. Sedation- tak to nazywaja tutaj. Zabieg wiec bezbolesny, ale mam wrazenie ze na chwile sie obudzilam tam. Nie wiem czy to mozliwe.
Czuje sie bardzo zle. Chodzenie sprawie mi okropny bol. Jak leze w lozku jest znosnie. Ale nawet nie krwawilam. Tez mialyscie bez krwi?
Z racji tego ze mialam tak duzo jajek jest wysokie ryzyko hiperki i juz powiedzieli ze transfer za 3 mies. Strasznie mi przykro z tego powodu. Poplakalam sobie troche...
Ale oni wiedza co robia.
Jutro zadzwonia ze szpitala powiedziec ile sie zaplodnilo jajeczek.
Ale to dziwne uczucie wiedzac, ze gdzies tam sie juz "robia" sie wasze potencjalne dzieciaczki.
Mysle teraz o jakis wakacjach. Moze jak znajdziemy jakas dobra oferte to wyskoczymy gdzies. Trzeba sie odstresowac troche.

Blake, jesteś chyba naszą rekordzistką, 43 pęcherzyki, 31 komórek !! a teraz tak na poważnie, oszczędzaj się, dbaj o siebie, faktycznie wysokie ryzyko hiperki, dobrze mówią że za 3 miesiące ci podadzą zarodki, teraz nie ma szans, bo ciąża napędza jeszcze bardziej hiperke, a to nie przelewki. Ja też nie krwawiłam. Trzymam kciuki za "robienie" dzieciaczków. ;-):-D

reklama
Witam Panie;-)
I ja zaraz podchodzę do In Vitro. Idę długim protokółem, o ile tak można to nazwać, na robiło mi się torbieli po poprzedniej stymulacji( przerwanej ale to długa historia) więc jestem po Lutenylu czekam na @ i zaczynam Antyki, potem @ i zaczynam stymulację od 1 d.c.
Co do leków, mam rozpiskę i jedno prawie całe opakowanie Gonalu w lodówce, czytałam też was i wiem już jakie ceny są teraz leków.
Powiedzcie mi proszę po stymulacji jakie jeszcze leki się przyjmuje? Oraz ile kosztuje mrożenie Maluszków? o ile będę mieć takie szczęście:-)

Do góry